Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων υποδομών του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα ξεκίνησαν τις επίσημες υποχρεώσεις της νέας σεζόν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, τα τμήματα υποδομής του Παναιγιναϊκού. Την Κυριακή για την 1η αγωνιστική του εφηβικού πρωταθλήματος η ομάδα της Αίγινας επικράτησε άνετα του Προφήτη Ηλία εκτός έδρας με 74-60. Το νεοσύστατο τμήμα του Παναιγιναϊκού μετά από ένα ισορροπημένο α’ ημίχρονο (28-27 υπέρ του Προφήτη Ηλία), πάτησε γκάζι στην συνέχεια, και με το εντυπωσιακό 27-15, βρέθηκε μπροστά με 54-43.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Μάλιστα η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 22 πόντους για την ομάδα του νησιού. Στο δ’ δεκάλεπτο και με την διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για τον Παναιγιναϊκό, το τεχνικό δίδυμο των Τζίτζη-Βουλγαράκη έδωσε την ευκαιρία και στους υπόλοιπους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής, οι οποίοι έδειξαν αρκετά καλή εικόνα. Το τελικό 74-60 κρίνεται απολύτως δίκαιο. Ζάκι και Βουλγαράκης πέτυχαν από 26 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων (10π) είχε και ο Ρουμπάς. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί τον Εθνικό.

Τα δεκάλεπτα 17-16, 11-11, 15-27, 17-21.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης, Βουλγαράκης): Μαρίνος 4, Ζάκι 26 (15 κοψίματα), Αμπντουλάι, Γκούρι 4, Ρουμπάς 10, Χαλδαίος, Λατσούνης, Γκρινέζος 4, Δελής, Βουλγαράκης 26.

Αντίθετα με το εφηβικό, το παιδικό δεν τα κατάφερε καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωταθλήματος με 57-54 από τον Φοίνικα Πειραιά εκτός έδρας, με την νησιώτικη ομάδα πάντως να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία. Στα αγωνιστικά, ο Παναιγιναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε με 12-8 στο α’ δεκάλεπτο. Στην β’ περίοδο τα πράγματα άλλαξαν, με τους γηπεδούχους με μια αντεπίθεση διαρκείας να προσπερνούν και να προηγούνται στο ημίχρονο με το ισχνό πάντως 30-29. Στο γ’ δεκάλεπτο ο Φοίνικας προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους διαφορά, με τους νησιώτες πάντως να μη δείχνουν διάθεση να τα παρατήσουν. Με αλλαγές στο αμυντικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι εγκλώβισαν τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να μειώσουν αρκετά και 3 λεπτά πριν το τέλος να ισοφαρίσουν με τρίποντο του Τριανταφύλλου (54-54). Δυστυχώς όμως τα πολλά και βεβιασμένα λάθη στην συνέχεια, έγειραν την πλάστιγγα στον πάντα υπολογίσιμο Φοίνικα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις 5 άστοχες επιθέσεις του Παναιγιναϊκού και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό σκορ να είναι 57-54. Η ομάδα του νησιού πέραν το καταστροφικό όπως αποδείχτηκε τελευταίο τρίλεπτο, είχε σχεδόν σε όλο το ματς εξαιρετικά κακή εικόνα στα ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ο Καλαμάκης με 16 πόντους και 14 κλεψίματα, για να ακολουθήσουν στο σκοράρισμα οι Γκρινέζος (14π), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο β’ ημίχρονο, και Ρουμπάς (10π). Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναικός υποδέχεται τον Πειραϊκό.

Τα δεκάλεπτα 8-12, 22-17, 18-14, 9-11.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Λορέντζος, Τζίτζης, Καλομοίρης 9, Τριανταφύλλου 5 (1), Λατσούνης, Ρουμπάς 10, Γκαρής, Καλαμάκης 16 (14 κλεψίματα), Γκρινέζος 14, Πετρίτης, Πιτσούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png