Φοίνικας Πειραιά - Παναιγιναϊκός 63-65. Για την 7η αγωνιστική της Γ' Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα σημείωσε το περασμένο Σάββατο ο Παναιγιναϊκός, ο οποίος επικράτησε του Φοίνικα Πειραιά με 65-63 εκτός έδρας. Η νησιώτικη ομάδα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, και προηγήθηκε με 13-5, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν στην συνέχεια και με ένα σερί 11-2, να μειώνουν σε 16-17 στο α' δεκάλεπτο.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Στην β' περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Φοίνικα μπροστά με 36-35. Στην γ' περίοδο οι φιλοξενούμενοι με όπλο τις εξαιρετικές συνεργασίες σε συνδυασμό με την άμυνα, κατάφεραν να γίνουν οδηγοί στο ματς, και να προηγηθούν στο 30 με 53-47.

Η συνέχεια ήταν άκρως αμφίρροπη, καθώς από την μία ο Παναιγιναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει την πρωτοπορία στο σκορ, και από την άλλη η ομάδα του Φοίνικα να κάνει την αντεπίθεση της, ώστε να διεκδικήσει την νίκη.

Η δ' περίοδος είχε ένταση και πάθος εκατέρωθεν, με την ομάδα του Παναιγιναϊκού να δείχνει χαρακτήρα σε καίρια σημεία και να φτάνει τελικά στην νίκη με το ισχνό 65-63.

Όπως είναι φυσιολογικό, η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα έφερε πολλά χαμόγελα στις τάξεις των νησιωτών, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι από μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυανοκίτρινους, ο Γιάννης Άρσος. Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, τελειώνοντας το παιχνίδι έχοντας σημειώσει 47 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 20 ριμπάουντ.

Καθοριστικός επίσης και ο Αντώνης Λορέντζος, ο οποίος πέραν από την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία, σημείωσε και κρίσιμα καλάθια. Θετική εμφάνιση και από τον Στέλιο Μετούσι, αλλά και φυσικά από όλους όσους αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Φοίνικα. Τέλος η Παναιγιναϊκός ευχαρίστησε τους γηπεδούχους για την άψογη φιλοξενία.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί τον Ατρόμητο Πειραιά.

Δεκάλεπτα 16-17, 20-18, 11-18, 16-12.

Παναιγιναϊκός: Άρσος 47 (2), Λορέντζος 4, Τζίτζης 2, Κυργιόπουλος 2, Μετούσι 2, Πετούσι 2, Μαργαρώνης 2, Χαίρι 2, Νάκε 2.

Ακολουθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Παναιγιναϊκού (Γ' Παίδων): 1η αγων. Παναιγιναϊκός-Απόλλων Πειραιά/Μοσχάτου 77-16, 2η αγων. Ηρακλής Δραπετσώνας-Παναιγιναϊκός 70-69, 3η αγων. Λέων Μοσχάτου-Παναιγιναϊκός 45-69, 4η αγων. Παναιγιναϊκός-Κρόνος Αγίου Δημητρίου 25-155, 5η αγων. Πειραϊκός-Παναιγιναϊκός 43-38, 6η αγων. Παναιγιναϊκός (ρεπό).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png