Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Παναγιναϊκού. Φίλιππος Τζίτζης: "Μια πολύ δύσκολη και κοπιαστική χρόνια έφτασε στο τέλος της".


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του Παναγιναϊκού, ο Φίλιππος Τζίτζης μίλησε σήμερα στο Aegina Portal, στο τέλος μίας "πολύ δύσκολης και κοπιαστικής χρόνιας", όπως άλλωστε χαρακτηρίζεται η συγκεκριμένη περίοδος και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Παναγιναϊκός. 


Το κείμενό του δεν είναι μόνο ένας απολογισμός, αλλά καταγράφει το ιστορικό μίας περιόδου, που παρόμοια δεν έχουν γνωρίσει αθλητές, προπονητές και παράγοντες. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του  Παναγιναϊκού κατάφερε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, να γίνει καλύτερη και δυνατότερη, βάζοντας με την σκληρή της δουλειά και την προσήλωση στους στόχους της, γερά θεμέλια για το μέλλον της.

Ο Φίλιππος Τζιτζης δήλωσε στο Aegina Portal: "Μία πολύ δύσκολη χρονιά τελειώνει, γιατί έχουμε ακόμη τρεις αγώνες στο προμίνι του Παναγιναϊκού. Ήταν δύο χρόνια πανδημίας και με τα lockdown, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν. Η ομάδα μας φέτος, το μπάσκετ του Παναγιναϊκού, κατόρθωσε φέτος στα τρία τμήματα να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει, όσο μπορεί, να φτάσει ψηλά.

Είναι κάτι που οφείλεται πρώτα από όλα στα παιδιά και μετά σου ανθρώπους, που είναι δίπλα στην ομάδα. Τα παιδιά που παρά τις αντίξοες συνθήκες, κυρίως στην έλλειψη γηπέδου, κατάφεραν να είναι κάθε μέρα στο γήπεδο δύο ώρες και εκεί είναι το μυστικό των προσπαθειών μας και μετά να μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δίνουμε μία παραπάνω, να παίζουμε άμυνες, να είμαστε δίπλα και αν μπορούμε σε όλους τους αγώνες κοντά στο σκορ και σε πάρα πολλούς αγώνες να τους κερδίσουμε.

Η πρότασή του για το κλειστό και η ανάγκη να υλοποιηθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω Κοινοπραξία Πλοίων του Σαρωνικού, που μας ταξίδεψε και σιγουριά σε όλα τα παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά, περίπου 60 με 65 τον αριθμό, τα τέσσερα τμήματα στο παιδικό, στο mini στο προ mini, αλλά και στο junior, που ήταν κοντά στην ομάδα. Θέλω για άλλη μία φορά να μιλήσω για τις ατέλειες και τη βοήθεια που πρέπει να έχει ο αθλητισμός της Αίγινας και ο αθλητισμός είναι μόνο το μπάσκετ, είναι το ποδόσφαιρο, είναι ο στίβος, είναι όλα τα αθλήματα που χρειάζονται βοήθεια από την οργανωμένη πολιτεία, από την τοπική κοινωνία και νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα βήμα περισσότερο με το κλειστό και την πρόταση που έχουμε καταθέσει στο δήμο Αίγινας.

Είναι ένα όνειρο που είναι για πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά με μία συζήτηση να προχωρήσει.

Για τα παιδιά τι να πρωτοπώ. Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Είμαστε έξι με επτά, οκτώ παιδιά, που ήρθανε στο μπάσκετ και σήμερα τον Ιούνιο, που τελειώνει σχεδόν η σεζόν, γιατί έχουμε άλλους τρεις αγώνες με Ολυμπιακό, με Παλαιό Φάληρο και με ΑΟΝΑ, είμαστε 65 παιδιά. Δύσκολη χρονιά, αλλά πιστεύω ότι τελικά τα παιδιά κατάφεραν υπερβάλλουν τους εαυτούς του και ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία ομάδα, τελικά, που μόνο δείχνει το μπάσκετ στα παιδιά, είναι και μία ομάδα που είναι σταθμός για κάποια παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν κάτι παραπάνω. Είχαμε και στο παρελθόν τέτοιους παίκτες, αλλά έχουμε και στο παρόν και ευχόμαστε να έχουμε και στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς που ήταν κοντά μας, τον κύριο Άρσο, τον κύριο Λογοθέτη, τον κύριο Μαυροθαλασσίτη, τον κύριο Κανελλά, γιατί χωρίς γιατρούς και χωρίς τα rapid test που μας τα έδωσε η Αντιπεριφέρεια Νήσων, δεν θα μπορούσε η ομάδα να παίξει αγώνες. Γιατί όπως γνωρίζετε πολύ καλά, σε κάθε αγώνα πριν, έπρεπε να είχαν όλα τα παιδιά κάνει χαρά rapid test ώστε να μπορούν να παίξουν τους αγώνες.

11 Ιουλίου το καλοκαιρινό camp.

Κλείνοντας, ευχαριστώ Aegina Portal και να υπενθυμίσω το ετήσιο ραντεβού της ομάδας του καλοκαιριού, που είναι το καλοκαιρινό camp, θα ξεκινήσει φέτος 11 Ιουλίου και για δύο εβδομάδες και μετά το 3on3 του Παναγιναϊκού, που είχε γίνει θεσμός, Ελπίζω να έρθουν και οι παίκτες από την Α1 και παίκτες από μεγάλες κατηγορίες, εκτός από τους παίκτες και τους αθλητές που έρχονται και από την Αίγινα, αλλά και από τον Πειραιά και από την Αθήνα και από όλη την Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε κάποια στιγμή να μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο προπονητή, να έχουμε ένα κλειστό γήπεδο κι αυτό δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα, πιστεύω είναι και πολλών περισσότερων ανθρώπων του αθλητισμού, ώστε να μπορεί η ομάδα μας να είναι σε ένα πολύ καλύτερο βήμα, αλλά να θυμίσω ότι τα τρία τελευταία αγωνιστικά χρόνια η ομάδα πρωταγωνιστεί, η  ομάδα είναι πάντα στις πρώτες θέσεις του παιδικού, του mini στην πρώτη θέση, του προ mini στις τις πρώτες θέσεις και φυσικά αυτό δεν αναφέρεται σε μία τυχαία συγκυρία, είναι ένα γεγονός που γίνεται με δουλειά, με ομαδικότητα, με συλλογικότητα και το πιο βασικό, γίνεται  πολύ σκληρή προπόνηση στο ανοιχτό της Αίγινας.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: "Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Παναγιναϊκού στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ Γ παίδων, μίνι 4oς όμιλος και προμίνι στον 1ο όμιλο.
Μια πολύ δύσκολη και κοπιαστική χρόνια έφτασε στο τέλος της.

Ο στόχος ήταν ένας στην αρχή της σεζόν 2021-2022: ύστερα από 2 χρόνια πανδημίας του κορονοϊού ο μοναδικός στόχος της ομάδας ήταν να ξαναφέρει πίσω στα παιδιά που έπαιζαν μπάσκετ το άθλημά τους πριν την πανδημική κρίση. Επιπλέον, η ομάδα έσπευσε να βρει καινούργια ταλέντα , νέα παιδιά από όλη την Αίγινα που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Με σχέδιο, με πλάνο, με συνέπεια.

Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη , τον Σεπτέμβριο 2021, με μόλις 8 παιδιά αθλητές.

Σήμερα , παρόλες τις δυσκολίες , τον Ιούνιο του 2022 ήρθαν τελικά  στο μπάσκετ 63 παιδιά από όλο το νησί της Αίγινας.

Η ομάδα αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με σοβαρούς  τραυματισμούς τον Οκτώβριο 2021 και πολλές αποχωρήσεις παιδιών γεννηθέντα το 2006. Η αγωνιστική χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη , τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στην αρχή,  αλλά μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα παιδιά έμπαιναν στην ομάδα και οι τραυματίες σιγά- σιγά   επέστρεφαν.

 Παιδιά που δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά μπάσκετ και ήδη πεπειραμένοι παίκτες συγκρότησαν τη νέα ομάδα του παιδικού , με κορυφαίο παίκτη και πασέρ τον Ιωάννη Άρσο που προέρχεται από τα τζούνιορ της ομάδας σε ηλικία 5 ετών.

 Η ομάδα μας βρήκε σιγά σιγά ρυθμό , συνεργασίες και ομαδικότητα . Τα δύο πολύ άτυχα αποτελέσματα με Πειραϊκό εκτός έδρας και Ηρακλή Δραπετσώνας επίσης εκτός, με μόλις ένα πόντο διαφορά το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν λύγισε την ομάδα μας.
 Παρά τις σοβαρές αγωνιστικές δυσκολίες , είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις γηπεδικές δυσκολίες , χωρίς σωστό φωτισμό , χωρίς κυλικείο , χωρίς εξέδρες,   χωρίς κλειστό γυμναστήριο , τις επιθέσεις  επώνυμων  εναντίον του μπάσκετ της Αίγινας.  ΣΤο φετινό πολύ κρύο που ήταν αδύνατον να  γίνει  προπόνηση…

Από τη στιγμή που απουσιάζει κλειστό γήπεδο κανείς σοβαρός προπονητής δεν μπορεί να έρθει στην Αίγινα και να επενδύσουμε πάνω του. Δεν υπάρχει ομάδα από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο , με μόλις 1 ή 2 προπονήσεις την εβδομάδα. Το μπάσκετ της Αίγινας ήταν και είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ομάδα των παιδιών μας κέρδισε όλους τους αγώνες στο δεύτερο γύρο , έκανε μια ξέφρενη πορεία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Άρσο που έπαιζε πάντα με δύο χρόνια μεγαλύτερους αθλητές και δύο παίκτες συνέχεια πάνω του.  ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ όμως ο αθλητής μας τα κατάφερε πολύ καλά, με την βοήθεια  όλων των παιδιών της ομάδας μας .

Τελικά η ομάδα του παιδικού μας με βάση τα αποτελέσματα τερμάτισε στη δεύτερη θέση , πίσω από τον αήττητο Ατρόμητο Πειραιώς και σε ισοβαθμία με άλλη ομάδα.

Όμως τα φοβερά οικονομικά έξοδα κάθε αγώνα του παιδικού μας εντός και εκτός έδρας , τέσσερις φορές πάνω από τα έξοδα των άλλων ομάδων του ομίλου μας ,τα έξοδα των διαιτητών και κριτών μας υποχρέωσε να μην συμμετάσχουμε στη δεύτερη φάση του ομίλου παίδων για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Φυσικά αυτή η απόφασή μας είχε γνώμονα την προηγούμενη πορεία του παιδικού μας το 2019-2020 .Τότε που η ομάδα μας βγήκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στη β παίδων . Όμως στη συνέχεια αναγκαστήκαμε να υποβιβαστούμε οικειοθελώς στη Γ παίδων διότι δεν είχαμε κλειστό γυμναστήριο (η β παίδων υποχρεωτικά το απαιτεί) αλλά και τα έξοδα ήταν πολύ μεγάλα. Τα έξοδα της β φάσης , χωρίς να γνωρίζουμε αν θα ανέβουμε τελικά , ήταν περίπου 800 ευρώ και αν ανεβαίναμε πάλι κλειστό δεν υπήρχε.

Για αυτόν τον λόγο , απεστείλαμε στην ΕΣΚΑΝΑ επιστολή παραίτησης από τη β φάση παίδων γιατί δεν είχαμε κλειστό και τα τρέχοντα έξοδα ήταν πολύ μεγάλα. Η β φάση παίδων είχε πέντε αγώνες υποχρεωτικά εκτός Αίγινας , δύο διαιτητές και δύο κριτές υποχρεωτικά και φυσικά πούλμαν για τη μεταφορά σε κλειστό γήπεδο του Πειραιά ή κάπου αλλού.

Τα πολύ θετικά της φετινής χρονιάς μετά την πανδημία ήταν ότι η ομάδα μας κατάφερε να φέρει νέα παιδιά κοντά της και να έχει τον πρώτο σκόρερ της α φάσης παίδων και πρώτο πασέρ της ΕΣΚΑΝΑ Γιάννη Άρσο.
Στα θετικά ήταν η παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής παμπαίδων στην Αίγινα για χάρη του αθλητή μας Γιάννη Άρσου.

Στο τμήμα μίνι που ξεκίνησε αγωνιστικά τον Ιανουάριο 2022 ,  ήρθαν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα καθιστώντας την έτσι δυναμική , αξιόμαχη και ανταγωνιστική , που έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ και σε 18 αγώνες είχαμε μόνο 3 ήττες με 2 εξ αυτών από τη Δραπετσώνα. Στόχος μας ήταν να δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα μίνι και να παίξει γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ και τα καταφέραμε !

Στο προμίνι , σε παιδιά που γεννήθηκαν το 2010,2011,2012,2013 , καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομαδική προσπάθεια και κάθε εβδομάδα να πρωταγωνιστεί όχι το ίδιο αλλά διαφορετικό παιδί. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά όταν πάνω από επτά παιδιά συμμετείχαν στο σκορ , με συλλογική άμυνα , ανταλλαγή πασών να κάνει ευτυχισμένους όλους τους αθλητές μας.
Πάνω από 60 παιδιά με δελτία της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης τελικά βοήθησαν την ομάδα μας το τρέχον έτος 2021-2022.

Ευχαριστούμε πολύ την αντιπεριφέρεια νήσων για τη χορήγηση δωρεάν rapid tests για τους αθλητές της ομάδας μας που χωρίς αυτά, πριν τους 62 αγώνες δεν μπορούσαν να παίξουν λόγω των ειδικών συνθηκών.
Τα τεστ που περίσσεψαν τα δώσαμε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις καθημερινές ανάγκες του.
Ευχαριστούμε τους γιατρούς Γιώργο Άρσο, Μανώλη Λογοθέτη, Μάκη Μαυροθαλασσίτη , Κώστα Κανελά , των οποίων η παρουσία ήταν σημαντική και χρήσιμη.

Η ομάδα μας ,ο Παναγιναϊκός ,είναι και σταθμός για κάποιους αθλητές που επιθυμούν να κάνουν το παραπάνω βήμα στον αθλητισμό ,όπως ο Κωνσταντίνος Καλομοίρης στη Δάφνη Διαφνιού, Ρουμπάς Γιάννης στην Αγία Παρασκευή α εφήβων ΕΣΚΑ , ο Βαγγέλης Λατσούνης στον Ιωνικό Νικαίας και φέτος ο Γιάννης Άρσος στην προεπιλογή της εθνικής Παμπαίδων και έχει η ομάδα μας τρεις επίσημες  προτάσεις επίσημες για να κάνει το επόμενο βήμα.

Ακόμα και στην Αίγινα παρά τις αγωνιστικές και γηπεδικές δυσκολίες και την έλλειψη κλειστού ,υπάρχουν ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ .

Ευχαριστούμε τη Γ.Γ. αθλητισμού για την οικονομική ενίσχυση στο σωματείο μας που από το Νοέμβριο του 2020 είναι στο μητρώο των νόμιμων σωματείων με ειδική αθλητική αναγνώριση ,ευχαριστούμε το δήμο Αίγινας που όντες νόμιμοι πήραμε σύμφωνα με το νόμο την οικονομική ενίσχυση.

Ευχαριστούμε το κατάστημα-κρεατοπωλείο Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος , το κατάστημα Ντελούκας, το κέντρο τύπου και πολλούς επώνυμους Αιγινήτες και φίλους του μπάσκετ που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και βοηθούν την ομάδα σε αθλητικό υλικό,μπάλες και εμφανίσεις.

Tέλος , ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κοινοπραξία πλοίων Σαρωνικού που στηρίζουν την προσπάθεια μεταφοράς μας όλη τη σεζόν. Χωρίς την κοινοπραξία δεν θα μπορούσαν τα παιδιά της Αίγινας να παίξουν μπάσκετ σε όλο τον Πειραιά και την ΕΣΚΑΝΑ, έγκαιρα και με ασφάλεια τον χειμώνα και όλες τις εποχές.

Μια φορά , σε έναν αγώνα με Ολυμπιακό στο παιδικό , στην Αίγινα , ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με είκοσι πόντους διαφορά , οι γονείς της αντίπαλης ομδας  και διάφοροι εκτός ομάδας έλεγαν ότι κερδίσαμε λόγω διαιτησίας και ότι δεν αξίζαμε να νικήσουμε.
Στο δεύτερο γύρο , εντός του γηπέδου του Ολυμπιακού κερδίσαμε πάλι με είκοσι πόντους και αποδείξαμε ότι είμαστε πάλι  οι καλύτεροι κα κερδίζουμε  πάντα εντος  γηπέδου.

Δεν ξέρουμε αν η ομάδα μας ήταν η καλύτερη φέτος στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ παιδικό, μίνι και προμίνι , ξέρουμε όμως ότι τα παιδιά μας ήταν κάθε φορά που το επέτρεπε ο καλός καιρός στο γήπεδο κάθε μέρα επί δύο ώρες.
Μάλλον αυτοί που κάνουν τη σκληρότερη προπόνηση ίσως είναι οι πιο αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί. .

Τρεις συνεχόμενες χρονιες-2018-2019—2019 -2020, 2021-2022 στις καλύτερες ομάδες παιδικού της ΕΣΚΑΝΑ , 3 συνεχόμενες χρονιές στις πρώτες ομάδες , κάτι σημαίνει αυτό και σίγουρα δε είναι τυχαίο., και χωρίς γήπεδο".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png