Εκπληκτική εμφάνιση του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας στην Πρόκριση Αθηνών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Laser 4.7 και Optimist.

Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης.
Το διάστημα από 22-25 και από 29-30 Μαρτίου ο Ναυτικός Όμιλος Κατοίκων Βουλιαγμένης και ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας αντίστοιχα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, διοργάνωσαν τους αγώνες πρόκρισης για την περιφέρεια Αθηνών για τις κατηγορίες  Laser 4.7 και Optimist προκειμένου να διαγωνιστούν οι καλύτεροι αθλητές της περιφέρειας Αθηνών με τους καλύτερους αθλητές των υπολοίπων περιφερειών της Ελλάδος που έχουν ήδη προκριθεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.



Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Optimist θα διεξαχθεί από 12-17 Απριλίου στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ενώ των Laser 4.7 από 22-26 Απριλίου στο Γαλαξίδι.
Οι αθλητές όλων των κατηγοριών για να μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έπρεπε να τελειώσουν στην γενική κατάταξη (που ήταν το άθροισμα και των δυο διοργανώσεων) στο πρώτο 50% των συμμετασχόντων.

Το 30% κάθε κατηγορίας μάλιστα στα Optimist θα είχαν το προνόμιο, τα έξοδα τους στο Πανελλήνιο θα καλυφθούν από την Ε.Ι.Ο. Ενώ στα Laser, το προνόμιο αυτό το έχουν τα 10 πρώτα αγόρια και τα 5 πρώτα κορίτσια. Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο τετραήμερο 22-25/3, ο Ν.Ο.Κ.Β πραγματοποίησε 11 ιστιοδρομίες συνολικά με τις καιρικές συνθήκες να είναι πολύ ευνοϊκές για ιστιοπλοΐα. Μέτριος νότιος άνεμος εντάσεως 7-15 μιλίων/ώρα και ηλιοφάνεια όλες τις ημέρες.

Στον επόμενο αγώνα που πραγματοποίησε ο Ν.Α.Ο.Β.Β από 29-30/3 το σκηνικό του καιρού άλλαξε αφού έπνεε δυνατός βόρειος άνεμος εντάσεως από 15-28 μίλια/ώρα. Την δεύτερη μάλιστα ημέρα οι αθλητές περίμεναν αρκετές ώρες με αναβολή από την Επιτροπή Αγώνων στην στεριά μήπως και κοπάσει ο άνεμος λίγο ώστε να βγουν στο θαλάσσιο κόλπο της Βάρκιζας για να πραγματοποιήσουν ιστιοδρομίες. Η αναβολή τελικά έπεσε στις 13.45 αλλά λόγω του χρονικού ορίου για την τελευταία ημέρα των αγώνων που ήταν στις 16.00 , δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί παραπάνω από μια ιστιοδρομία σε κάθε κατηγορία. Έτσι η δεύτερη φάση της πρόκρισης έκλεισε με τέσσερις ιστιοδρομίες αντί για έξι που είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

Ενώ συνολικά τα αποτελέσματα της πρόκρισης ήταν με 15 ιστιοδρομίες. 11 ιστιοδρομίες από την πρώτη φάση και 4 από την δεύτερη φάση, αριθμός ικανοποιητικός και δίκαιος θα λέγαμε ώστε να ‘βγουν’ αντικειμενικά αποτελέσματα για το ποιοι αθλητές θα αγωνιστούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Η δεύτερη φάση μάλιστα είχε και διπλή βαθμολογική αξία, καθώς εκτός από συνέχεια της πρόκρισης, οι αγώνες ξεκίναγαν από το μηδέν βαθμολογικά σαν διασυλλογικός αγώνας με την ονομασία: ‘Χαμόγελο του Παιδιού 2014’. Το παράβολο της συμμετοχής του κάθε αθλητή μάλιστα διατέθηκε εξολοκλήρου για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας πέτυχε το απόλυτο αφού όλοι οι αθλητές του προκρίθηκαν για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2014 στα Laser 4.7 και Optimist.

Στα Laser 4.7 αγωνίστηκαν οι: Καλαντζή Βέρα, Κατρίδης Κωνσταντίνος και Ροδίτης Παναγιώτης.

Οι αθλητές μας όχι μόνο προκρίθηκαν πανηγυρικά αλλά η Βέρα κατάφερε μάλιστα να κερδίσει τις περισσότερες ιστιοδρομίες των αγώνων τερματίζοντας έτσι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης αφού πέρασε και όλα τα αγόρια που μετείχαν στην πρόκριση! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να είναι μια εκ των πέντε που τα έξοδα τους θα καλυφθούν από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ρητό ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’. Αφού είναι και μια άριστη μαθήτρια.

Ο Κωνσταντίνος Κατρίδης κατάφερε επίσης να πάρει την πρόκριση και να καλυφθούν από την Ε.Ι.Ο τα έξοδα του παρόλη την ψυχολογική φόρτιση και την κακή του ψυχολογία από τον πρόσφατο χαμό της μητέρας του.

Ο Ροδίτης Παναγιώτης μπορεί να μην κατάφερε να καλυφθούν τα έξοδα του καθώς είναι ο πιο νεαρός στην ομάδα και τώρα ‘χτίζεται’ πάνω στα  Laser 4.7 ,προκρίθηκε όμως και αυτός άνετα και μας έκανε υπερήφανους καθώς πέρα από το ότι είναι ένας καταπληκτικός ανερχόμενος αθλητής, είναι και ένας καταπληκτικός μαθητής, αφού στον πρόσφατο έλεγχο που πήρε στο σχολείο του η γενική του βαθμολογία ήταν 19&9/12.

Στα Optimist η Αλίκη Καλαντζή μπήκε πολύ δυναμικά και έδειξε πως ήρθε για να μείνει στις καλύτερες αθλήτριες του χώρου.

Πραγματοποιώντας τις περισσότερες ιστιοδρομίες μέσα στις πέντε κορυφαίες αθλήτριες και κερδίζοντας πολλές από τις κούρσες που πραγματοποιήθηκαν, κατετάγη τελικά στην δεύτερη θέση  της γενικής κατάταξης κοριτσιών και απέδειξε πως έχει βελτιώσει κατά πολύ τις εκκινήσεις της και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα.

Τα έξοδα της οποίας επίσης θα καλυφθούν από την Ε.Ι.Ο.

Ο προπονητής της ομάδας Κων/νος Χανιώτης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και θέλησε να ευχαριστήσει τους αθλητές του για την συνοχή της ομάδας και την συνεργασία τους μέχρι σήμερα, καθώς και να δώσει θερμά συγχαρητήρια σε κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png