Επέστρεψε η αποστολή από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7.


Με πολλά προβλήματα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας κατά την μετάβαση της στη Θεσσαλονίκη, αφού τελευταία στιγμή αναγκάστηκε αντί για τρένο να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4,7 της Θεσσαλονίκης.

Οι κούρσες έγιναν στο Θερμαϊκό Κόλπο. Την διοργάνωση των αγώνων είχε αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων. Η δυνατή βροχή και η μικρή ταχύτητα του ανέμου δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Η αποστολή της Αίγινας αποτελούνταν από των προπονητή Κωνσταντίνο Χανιώτη και των αθλητή του ΝΟΑ Χρήστο Λεούση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες των αγώνων καταλαμβάνοντας τελικά την 18η θέση σε 67 σκάφη που έτρεχαν στην κατηγορία Laser 4,7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις εννέα ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έγιναν τελικά μόνο οι τέσσερις, ενώ σε μία από αυτές ο Χρήστος Λεούσης δέχθηκε μαύρη σημαία κατά την εκκίνηση, βγαίνοντας εκτός ιστιοδρομίας. Οι κούρσες έγιναν κάτω από πολύ μεγάλη πίεση, για όλους τους αθλητές.