Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Laser 4.7 και Εθνική Ομάδα η Βέρα Καλαντζή!

Πραγματοποίησαν τις υποσχέσεις που μας είχαν δώσει τον περασμένο Οκτώβρη ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας Κωνσταντίνος Χανιώτης και η αθλήτρια Βέρα Καλαντζή φτάνοντας στην κορυφή της κατάταξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2014 στην κατηγορία Laser 4.7 κορασίδων και νεανίδων. Έτσι μετά την αδελφή της Αλίκη, που κατέκτησε την δεύτερη Πανελλήνια νίκη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, άλλη μια νίκη φτάνει στον όμιλο κάνοντας 3 τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μέχρι σήμερα για την χρονιά 2014. Σύμπτωση; Συγκυρία; Το πρωτάθλημα πάντως κάθε 2 έτη επιστρέφει στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας. Μετά το 2010 που το κέρδισε ο Άκης Γκαρής και το 2012 που το κέρδισε ο Ερρίκος Στάθης, ήταν σειρά της Βέρας Καλαντζή να το επιστρέψει στο νησί το 2014.



Φυσικά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες χρονιές με επιτυχίες Πανελλήνιων νικών με άλλους αθλητές του ομίλου στην δεύτερη και τρίτη Πανελλήνια κατάταξη αλλά εδώ κάνουμε αναφορά για την πρώτη θέση μόνο. Ήταν η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίστηκε σε στόλους αγοριών και κοριτσιών. Κατά αυτόν τον τρόπο αγωνίζονται σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μέχρι σήμερα. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη στο Γαλαξίδι από τον Ναυτικό Όμιλο Γαλαξιδίου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το διάστημα από 23-26/4/2014.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στον Κορινθιακό κόλπο το διάστημα των αγώνων τα είχαν όλα. Ήλιο, βροχή, μέτριο άνεμο, μπουνάτσα και άνεμο που η ένταση του έφτανε μέχρι και τους 20 κόμβους. Οι ατυχίες πολλές από την αρχή του Πρωταθλήματος, για όλη την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, αφού εκλάπη το ντεπόζιτο του συνοδευτικού σκάφους μαζί με την βενζίνη, ζημιές στα υλικά των αθλητών, αλλά όλα αυτά τελικά δεν στάθηκαν αρκετά για να πάρουν τον τίτλο από την νεαρή αθλήτρια του ομίλου. Διαβάστε περισσότερα...

Η Βέρα Καλαντζή είναι Εθνική ομάδα πλέον και στην κατηγορία Laser 4.7 και στην κατηγορία Laser RDL(Ολυμπιακή κατηγορία) και πρέπει να διαλέξει σε ποια από τις δυο θέλει να πάρει μέρος αφού δεν επιτρέπεται να ανήκεις σε δύο κατηγορίες σαν εθνική ομάδα.

Στην αποστολή μετείχαν επίσης οι: Κωνσταντίνος Κατρίδης και ο Παναγιώτης Ροδίτης καταλαμβάνοντας την 14η και 22η θέση στην κατηγορία παίδων αντίστοιχα.

Οι αθλητές μας θα είχαν ακόμη καλύτερη επίδοση, αλλά η ακύρωση της μιας ιστιοδρομίας στον Κωνσταντίνο λόγω επαφής του με σημείο εν αγνοία του και το σπάσιμο του τριγώνου στην 5η ιστιοδρομία για τον Παναγιώτη τους έφεραν λίγο πιο πίσω βαθμολογικά από αυτό που αναμέναμε. Όπως και να έχει δεν παύει να είναι μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Συνολικά ολοκληρώθηκαν 6 ιστιοδρομίες και η συμμετοχές ήταν 75 για τα αγόρια και 40 για τα κορίτσια από ομίλους όλης της χώρας.
 
Η απονομή έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Γαλαξιδίου σε πλήθος κόσμου και ο πρώτος άντρας και η πρώτη γυναίκα είχαν εκτός από τα έπαθλα τους ένα γεύμα δωρεάν για 4 άτομα σε εστιατόριο της περιοχής.
Συγχαρητήρια και πάλι!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png