"Κύπελλο Μπενάκη 2014". "Φορτωμένη" με μετάλλια επέστρεψε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Φορτωμένη με μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές της η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την νέα σεζόν. Πιο συγκεκριμένα στον ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 4-5/10 με την ονομασία "Κύπελλο Μπενάκη 2014" για τις κατηγορίες Laser & 420 στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, ο Ν.Ο.ΑΙΓ μετείχε με πέντε αθλητές στην κατηγορία των Laser (Ερρίκος Στάθης, Παναγιώτης Στάθης, Βέρα Καλαντζή, Παναγιώτης Ροδίτης και Κων/νος Κατρίδης) και προπονητή τον Κων/νο Χανιώτη.

Από την αθλητική εκπομπή offside στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΟλοκληρώθηκαν συνολικά 5 ιστιοδρομίες αντί για 6 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί εξαιρουμένης της χειρότερης ιστιοδρομίας από τα συνολικά αποτελέσματα των αγώνων του κάθε αθλητή. Το Σάββατο ολοκληρώθηκαν 4 ιστιοδρομίες με βόρειο άνεμο εντάσεως από 8-18 μίλια, ενώ τα προγνωστικά του καιρού που έλεγαν για άπνοια την Κυριακή τελικά έπεσαν έξω και φύσηξε Νοτιοδυτικός άνεμος εντάσεως 10 μιλίων που έδωσε στην Επιτροπή Αγώνων την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια ιστιοδρομία ακόμη.

Η ώρα της προγραμματισμένης εκκίνησης κάθε μέρα ήταν στη 13:00, ενώ την Κυριακή υπήρχε χρονικό όριο για την εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας στις 16:00. Μετείχαν συνολικά 58 αθλητές από 13 σωματεία στις κατηγορίες Laser STD, RDL και 4.7. Τα συνολικά αποτελέσματα των αθλητών μας είναι τα εξής:

Laser 4.7 Αγοριών
2η θέση Κωνσταντίνος Κατρίδης
5η θέση Παναγιώτης Ροδίτης

Laser RDL Αγοριών
2η θέση Παναγιώτης Στάθης (γενικής)
3η θέση Ερρίκος Στάθης

Laser RDL Κοριτσιών
3η θέση Βέρα Καλαντζή