Θετικά αποτελέσματα και πρωτιά από την αγωνιστική ομάδα Laser του ΝΟΑ.


Ολοκληρώθηκε το πρώτο περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου. Στους αγώνες των Laser 4,7 που διοργάνωσε ο ΣΕΑΝΑΚΤ συμμετείχε και η αγωνιστική ομάδα Laser του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας.

Το πρώτο από τα τρία περιφερειακά πρωταθλήματα του Αθηνών έγινε στο Φαληρικό όρμο και αποτελέσματα τους διαμορφώνουν τις συμμετοχές των αθλητών στις Εθνικές Ομάδες. Έγιναν συνολικά δύο αγώνες το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Το Σάββατο επικρατούσαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως από 10 έως 18 μίλια, ενώ την Κυριακή νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 5 - 8 μίλια. Σε αυτούς τους αγώνες η Αλεξάνδρα Λαλιώτη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας κατέλαβε την πρώτη θέση στις γυναίκες (πρώτη στη γενική). Για την επόμενη φάση προκρίνονται 6 γυναίκες. Στα αγόρια ο Χρήστος Λεούσης είναι μέχρι αυτή τη στιγμή έβδομος, ενώ ο Άκης Γκαρής 13ος. Σύμφωνα με τη διαδικασία προκρίνονται στην επόμενη φάση 14 σκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι και οι τρεις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας θα τρέξουν και στις κούρσες της επόμενες φάσης. Στις γυναίκες είχαμε 23 συμμετοχές και στα αγόρια 44.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς και ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Laser του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χανιώτης ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Louis Vuitton Pacific Series, έναν από τους πιο φημισμένους αγώνες ιστιοπλοΐας, που έχει χαρακτηριστεί η Φόρμουλα 1 της ιστιοπλοΐας. Τις επόμενες μέρες ο Κωνσταντίνος Χανιώτης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Aegina Portal για τη συμμετοχή του σε έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες του κόσμου.