Α΄ Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών. Πρωτιά για Δημήτρη Μπήτρο και Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.


Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης.
Στον κόλπο Σαλαμίνας 17 & 18 /2/2018 έγινε το Α΄ Περιφερειακό  Πρωτάθλημα Αθηνών για την πρόκριση των σαράντα σκαφών τύπου optimist που θα περάσουν στη πρόκριση Εθνικής ομάδας
Συν διοργανωτές ο Ναυτικός όμιλος βουρκαρίου Σαλαμίνας και ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Δ. Περάματος και υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και του Δήμου Σαλαμίνας.. Συμμετείχαν  242 σκάφη απ΄όλη την Αττική. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας με τον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας κ.Γιάννη Ζαπονίδη συμμετείχε με εννέα αθλητές , Λορέντζου Λυδία - Λορέντζο Αντώνη -  Μπήτρο Δημήτριο - Μπήτρο Γεώργιο - Χατζίνα Γεώργιο - Οικονόμου Νεκτάριο - Οικονόμου Δημήτρη - Δημόπουλο Παναγιώτη  και Προκοπίου Νικόλαο.  Αγώνες έγιναν μόνο την πρώτη ημέρα όπου πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ιστιοδρομίες με δύναμη αέρα έως και τεσσάρων μποφόρ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina PortalΤη δεύτερη μέρα λόγω άπνοιας δεν έγινε καμία ιστιοδρομία , έτσι τα τελικά αποτελέσματα και η γενική κατάταξη των αθλητών , βγήκαν από την πρώτη ημέρα των αγώνων. Ο αθλητής του ΝΟΑ , Δημήτρης Μπήτρος με πέντε (5) βαθμούς ποινής τερμάτισε στην πρώτη θέση με κούρσες [ 16 τη πέταξε] - 1ος-3ος-1ος και πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική διάκριση για τον ίδιο αλλά παράλληλα και στην Αίγινα που για μία ακόμη φορά ακούστηκε Πανελλαδικά. Οι υπόλοιποι αθλητές τερμάτισαν :: ο Μπήτρος Γεώργιος με 24 βαθμούς ποινής στην 17η θέση, ο Χατζίνας Γεώργιος με 123 βαθμούς ποινής στην  94η θέση , ο Λορέντζος Αντώνης με 143 βαθμούς ποινής στην 114η θέση , ο Οικονόμου Δημήτρης με 144 βαθμούς ποινής στην 115η θέση , ο Οικονόμου Νεκτάριος με 162 βαθμούς ποινής στην 122η θέση , ο Δημόπουλος Παναγιώτης με 215 βαθμούς  ποινής στην 155η θέση , η Λυδία Λορέντζου  με βαθμούς ποινής 223 στην 159η θέση και ο Προκοπίου Νικόλαος με 279 βαθμούς ποινής στην 192η θέση.

Επόμενος επίσημος αγώνας που συν διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με τον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης από τις 2 / 3 έως και 8/3/ 2018 το Athens International Sailing Week με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και αθλητές από το εξωτερικό. Καλή επιτυχία στους αθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν την Αίγινα.