Αγώνα αετοσανίδας - kiteboarding διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας.


Επιμέλεια: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ο Ναυτικός  Όμιλος Αίγινας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Αετοσανίδας (HKA- Hellenic Kiteboarding Association) διοργάνωσαν, μετά από πρόταση και με την καθοριστική συμμετοχή στην οργάνωση του κ. Γιώργου Μπούσουλα, αγώνες Αετοσανίδας (Kiteboarding) το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2019. Το Kiteboarding έχει ήδη ενταχθεί στις Ολυμπιακές κλάσεις της Ιστιοπλοΐας καθώς η συγκεκριμένη κλάση έχει επιλεγεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και  ο Όμιλος μας πρωτοπορεί διοργανώνοντας τους πρώτους επίσημους αγώνες στην Ελλάδα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα με ποικιλία σε απόψεις και εκφράσεις, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο εξωαγωνιστικό, αφού με τά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών κάθε ημέρας όλοι οι εμπλεκόμενοι, αθλητές και διοργανωτές, γίνονταν μια μεγάλη παρέα.  Στο αγωνιστικό κομμάτι, διεξήχθησαν αγώνες δύο κατηγοριών (KiteFoil και TT-R) και οι αθλητές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι αφ’ ενός από το επίπεδο της αγωνιστικής οργάνωσης καθώς ακολουθήθηκαν τα διεθνή πρότυπα, αφ’ ετέρου από την επιλογή του στίβου μπροστά από την παραλία του Αγίου Βασιλείου, καθώς  η τοποθεσία και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φτάσουν στα όριά τους αλλά και να ευχαριστηθούν τους αγώνες.

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του νησιού μας, τις οποίες και  ανέδειξαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, και αρκετοί  Έλληνες συμμετέχοντες έδειξαν ενδιαφέρον για την ιστορία της Αίγινας όταν τους εξηγήθηκε από μέλη του Ομίλου η ιστορικότητα της τοποθεσίας όπου διεξήχθησαν οι αγώνες, αφού εκεί αποβιβάστηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας λίγο πριν ορκιστεί πρώτος Κυβερνήτης της Νεότερης Ελλάδας.

Μετά το πέρας των αγώνων και της απονομής που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, αθλητές και διοργανωτές συμφώνησαν ότι έγινε μια πολύ καλή αρχή και θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του ΝΟΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png