3ος Πανελληνιονίκης Optimist ο Δημήτρης Μπήτρος του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.


Επιμέλεια: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Ν.Ο.Αίγινας από τον αθλητή μας Δημήτρη Μπήτρο, ο οποίος πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist. Η Ε.Ι.Ο., η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων, με τη συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, διοργάνωσαν, από 15 έως 19 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών optimist 2019. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 229 αγόρια και 112 κορίτσια. Συνολικά διεξήχθηκαν 10 ιστιοδρομίες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης είναι μέλος της Εθνικής ομάδας 2019 και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, και, βέβαια, την Αίγινα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διοργανωθεί από 21 έως 29 Ιουνίου 2019 στο Crozon-Morgat της Γαλλίας.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΆτυχος στάθηκε ο αδελφός του, Γιώργος, που ακυρώθηκε στη τελευταία κούρσα, κατακτώντας έτσι τη 12η θέση στη Γενική κατάταξη. Ο Γεώργιος Χατζίνας και ο Παναγιώτης Δημόπουλος πέρασαν επάξια στο χρυσό στόλο και κατέλαβαν την 35η και την 67η θέση αντίστοιχα. Στον αργυρό στόλο πέρασαν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο αδελφός του, Νεκτάριος, οι οποίοι κατέλαβαν την 123η και 129η θέση αντίστοιχα. Στην τελική κατάταξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Όπτιμιστ στα Χανιά, οι αθλητές Οικονόμου Δημήτρης και Οικονόμου Νεκτάριος λόγω του ότι αρρώστησαν δεν συμμετείχαν στους αγώνες για αυτό και αναφέρονται σε αυτές τις θέσεις. Ήταν μία παράλειψη στην ενημέρωση εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Σε όλους τους αθλητές μας αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους στους αγώνες!

Σήμερα, 20 Ιουνίου, αναχώρησε για Κρήτη η ομάδα με τους μικρούς μας αθλητές για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων από την 21η έως 24η Ιουνίου. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του ΝΟΑ.