Ο Γιάννης Τσουκάτος, προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, μιλά για την αγωνιστική επανεκκίνηση του Ομίλου.


Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας Γιάννης Τζουκάτος μίλησε στο Σταύρο Ρωπαΐτη για την αγωνιστική επανεκκίνηση του Ομίλου, μετά την περίοδο της πανδημίας. Ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο νέες αγωνιστικές ομάδες στα optimist και στα laser και ο στόχος με προγραμματισμό και δουλειά ο ΝΟΑ να επιστρέψει στις διακρίσεις.


Μαζί του ο νεαρός ιστιοπλόος του ΝΟΑ Γιώργος Μπήτρος, που με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του radial στην Θεσσαλονίκη, μίλησε για την παραλίγο πρόκριση στην Εθνική Ομάδα που δεν ήρθε για μία θέση, αλλά και τους στόχους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Αίγιο τον Σεπτέμβριο.

Ο προπονητής Γιάννης Τσουκάτος δήλωσε:

Περάσαμε δύο πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνουμε λίγο πίσω, δεδομένων των καταστάσεων, με τις οδηγίες που υπήρχαν από τη Γενική Γραμματεία και την απαγόρευση μετακινήσεων. Το πρόβλημα, λοιπόν, με μας εδώ ήταν ότι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, έπρεπε να προπονούνται  αποκλειστικά και μόνο εδώ στο νησί, όσοι  και αν ήταν αυτή δύο, πέντε, δέκα,  σε αντίθεση με τους αθλητές του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι μη έχοντας περιορισμούς στη θάλασσα, μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κάνουμε προπόνηση είκοσι, τριάντα και σαράντα σκάφη μαζί.

Καταλάβετε ένα άθλημα οι αγώνες στους οποίους τρέχουμε είναι περίπου 70 με 80 σκάφη, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν μετά για μας να προλάβουμε να φτάσουμε πάλι στο επίπεδο που θέλαμε, δεδομένο ότι είναι εντελώς διαφορετικό να κάνουν 2-3 παιδιά προπόνηση κάθε μέρα, όσο και να θες να πεις ότι έχω ένα πολύ υψηλό επίπεδο και κάνω μία πολύ καλή προπόνηση και διαφορετικά είναι αυτή να βρίσκονται σε μία καθημερινή πίεση απέναντι σε 40 - 50 αθλητές.

Έπρεπε λοιπόν να τρέξουμε από τον Απρίλιο και μετά από ανοίξανε όλα και ξεκίνησαν όλες οι διοργανώσεις, έπρεπε να τρέξουμε όλο αυτό το χρόνο πάρα πολύ και από Σεπτέμβρη και μετά να έρθουμε να καλύψουν αυτό το χαμένο έδαφος. Από ότι φαίνεται το στοίχημα που βάλαμε, παρά το ότι ήταν δύσκολο καταφέραμε να πλησιάσουμε.

Φτιάξαμε μία καινούργια ομάδα στα optimist η οποία ηλικιακά είναι πάρα πολύ μικρή σε μία κατηγορία δηλαδή οποία είναι μέχρι 15 χρόνων. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε μία δεκάδα παιδιών η οποία είναι από 8 μέχρι 10 χρόνων και μία νεοσύστατη ομάδα στα laser, όπου συμμετέχει ο Γιώργος ο Μπήτρος όπου σε μία κατηγορία η οποία είναι μέχρι 18 χρονών έχουμε ηλικιακά 15 με 16, 17 χρονών. Άρα λοιπόν έχουμε φτιάξει καινούργιες ομάδες οι οποίες περιμένουμε τα επόμενα χρόνια να μας δώσουν και πάλι τις επιτυχίες που έχει συνηθίσει να έχει ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας.

Ήδη ο Γιώργος έχει καταφέρει να πλησιάσει και να κλείσουμε πάρα πολύ κοντά στην Εθνική ομάδα. Θα έχει και τη συμμετοχή του φέτος το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατηγορίας ILCA 6  που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και μέσα από όλους αυτές τις εμπειρίες πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί, δεδομένο ότι και τα optimist είχαν πάρα πολλές διακρίσεις, φτάσαμε πάρα πολύ κοντά στα μετάλλια.

Θεωρώ λοιπόν ότι χρόνια η επόμενη που θα έρθει θα μας βρει έτσι όπως αξίζει.

Ο αθλητής του ΝΟΑ Γιώργος Μπήτρος δήλωσε:

Φέτος είχαμε κάποιες καλές επιτυχίες, μία καλή προσπάθεια, δυστυχώς δεν καταφέραμε για μία θέση να πούμε στην Εθνική, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. δουλεύουμε σκληρά για την επόμενη χρονιά. Δουλεύουμε σκληρά γιατί έχουμε, επίσης, σε μισή εβδομάδα το Πανευρωπαϊκό στη Θεσσαλονίκη του radial, έχουμε θέσει κάποιους στόχους και για εκεί, αλλά περισσότερο, προσπαθώ να δουλέψω σκληρά ώστε και εγώ να χτυπήσω στην πρώτη πεντάδα του Πανελληνίου του ILCA 4 που θα γίνει στο Αίγιο το Σεπτέμβρη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png