"Κύπελλο Αφαία" από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.


Μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας, μετά την ολοκλήρωση του διασυλλογικού αγώνα με την ονομασία Κύπελλο Αφαία. Ο διήμερος διασυλλογικός αγώνας για σκάφη τύπου optimist, laser 4.7 και laser rdl ξεκίνησε το Σάββατο και σε αυτόν συμμετείχαν αθλητές από τους ναυτικούς ομίλους του Ολυμπιακού και του Καλαμακίου, όπως επίσης και του διοργανωτή ομίλου. Συνολικά στην κατηγορία των optimist έλαβαν μέρος 31 αθλητές από τρεις ομίλους, ενώ στην κατηγορία των laser δεν υπήρχαν συμμετοχές από άλλους ναυτικούς ομίλους.


Οι πρώτες ιστιοδρομίες ξεκίνησαν το Σάββατο και κάποιες από αυτές έγιναν κάτω από ψιλόβροχο που έπεφτε κατά διαστήματα. Οι καιρικές συνθήκες αν και όχι ιδανικές, βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν και οι τρεις ιστιοδρομίες χωρίς προβλήματα. Οι άνεμοι έπνεαν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Το πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν χαλαρό μετά το τέλος των ιστιοδρομιών και ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Αίγινας επιφύλαξε ένα χαλαρό απόγευμα στους φιλοξενούμενους αθλητές, με βόλτες και γνωριμία με την Αίγινα. Με αυτό τον τρόπο η ένταση των αγώνων έφυγε και οι νεαροί αθλητές γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού.


Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε για όλους τους αθλητές με την προσμονή της βελτίωσης της βαθμολογικής θέσης, μέσα από καλές κατατάξεις στις τρεις ακόμη κούρσες που απέμεναν. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο είχαν αλλάξει και ο συννεφιασμένος ουρανός είχε δώσει τη θέση του σε έναν λαμπρό και ζεστό ήλιο. Η θερμοκρασία ανέβηκε, καθώς μάλιστα αρχικά επικρατούσε άπνοια, οι διοργανωτές έδωσαν αναβολή, μέχρι να φυσήξει και η ένταση του ανέμου να επιτρέψει τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Αυτό δεν συνέβη πριν τις 12 το μεσημέρι, οπότε και οι πρώτες σπιλιάδες έφεραν έναν νοτιοδυτικό που έδωσε την ελπίδα ότι ο αγώνας θα μπορούσε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Τελικά η ένταση του ανέμου έπεσε νωρίτερα από το επιθυμητό και μπόρεσαν να ολοκληρωθούν δύο από τις τρεις ιστιοδρομίες. Το αποτέλεσμα ήταν οι αθλητές να συμπληρώσουν πέντε ιστιοδρομίες και να έχουν το δικαίωμα να "πετάξουν" την κακή τους.



Αργά το μεσημέρι βρήκε τις αποστολές να τακτοποιούν τον εξοπλισμό και τα σκάφη τους. Όλα έγιναν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Άλλωστε ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, εκτός από την οργάνωση μεγάλη αξία έχει και η αίσθηση της φιλοξενίας που επιθυμούν να απολαμβάνουν οι αθλητές και οι συνοδοί των αποστολών.

Δείτε τον πίνακα με τα τελικά αποτελέσματα εδώ.

Στις 17:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα, σειρά είχε η τελετή των απονομών. Σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του ομίλου, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά γιορτινή. Χαμόγελα, πειράγματα και οι γνωστές κόρνες συμπλήρωσαν τη ατμόσφαιρα μιας τελετής που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα επιτυχημένο αγωνιστικό διήμερο. Ακολούθησε κέρασμα για τον οποίο είχαν φροντίσει και προσέφεραν ο Σύλλογος Αλιέων Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png