Επέστρεψε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα η αποστολή του ΝΟΑ.

noa2008Με μία πολύ καλή εμφάνιση του αθλητή του Ν.Ο.Α. Μανώλη Κοντοβράκη και σημαντικές εμπειρίες στις αποσκευές της, επέστρεψε η ομάδα laser του ομίλου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4.7. Οι αγώνες έγιναν στο Hermanus στην Νότιο Αφρική. Ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου και τελείωσαν στις 4 Ιανουαρίου. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς οι αγώνες έγιναν σε λιμνοθάλασσα. Οι αθλητές ήταν αρχικά χωρισμένοι σε τέσσερα group και στη συνέχεια σε δύο (σε όσους πέρασαν στον τελικό και σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν). Ο αθλητής της αποστολής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας Μανώλης Κοντροβράκης ήταν από εκείνους που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό και να καταταγεί 17ος σε σύνολο 140 αθλητών από 40 διαφορετικά κράτη.
Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό και κατά τη διάρκεια τους επικράτησαν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων και εντάσεων. Εκτός από την άπνοια που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μία αγωνιστική μέρα κύλησε με μέτριους ανέμους, ενώ την τελευταία μέρα η ένταση του ανέμου ήταν 6 – 7 μποφόρ.
Ο Μανώλης είχε φτάσει μέχρι και την 5η μέρα των αγώνων να είναι 7ος στην γενική κατάταξη, η δύο τελευταίες κούρσες όμως τον έφεραν πίσω. Ακόμη και έτσι τερμάτισε δεύτερος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη αποδεικνύοντας την υψηλή τεχνική του κατάρτιση και τις μεγάλες αθλητικές του δυνατότητες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποστολή μας μετείχε σε αυτόν τον αγώνα με δικά της έξοδα, αντιμετωπίζοντας αθλητές με μεγάλη υποστήριξη, αλλά και με περισσότερη διάρκεια παραμονής και προετοιμασίας στον τόπο του αγώνα.
Ο επόμενος διεθνής αγώνας του ομίλου είναι το καλοκαίρι στην Κροατία.
Ο Κωνσταντίνος Χανιώτης διατηρεί τους προπονητικούς ρυθμούς σε υψηλό επίπεδο, προσπαθώντας παράλληλα να βρει μια φόρμουλα για να αυξήσει τον αριθμό των προπονήσεων, κάτι που με τις μαθητικές υποχρεώσεις των αθλητών του μοιάζει αυτή τη στιγμή ανέφικτο.
Οι στόχοι της ομάδας laser είναι πάντα υψηλοί και οι αθλητές της είναι προσηλωμένοι σε αυτούς. Η ύπαρξη ενός χορηγού θα έδινε νέα ώθηση στις προσπάθειες μιας ομάδας που έτσι κι αλλιώς μας κάνει συχνά υπερήφανους.