Το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα πήρε ο Παναγιώτης Στάθης του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας!

Τελείωσε χθες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ήταν ταυτόχρονα και αγώνας πρόκρισης για την Εθνική ομάδα σκαφών Laser RDL και Laser 4.7.
Οι καιρικές συνθήκες την τελευταία μέρα των αγώνων ήταν συνεχώς μεταβαλλόμενες και δύσκολο να προβλεφθούν. Παρόλα αυτά όλοι οι αθλητές του ομίλου πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες ιστιοδρομίες περνώντας τις σημαδούρες στις πρώτες θέσεις! Την μεγαλύτερη επιτυχία στην τελική βαθμολογία σημείωσε ο Παναγιώτης Στάθης τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση των παίδων και έχοντας στα χέρια του πλέον το εισιτήριο της Εθνικής Ομάδος για την χρονιά 2011. Ο Παναγιώτης σε όλη την διοργάνωση έδειξε την σταθερότητα του στα αποτελέσματα τερματίζοντας τις πιο πολλές φορές στις πρώτες 3 θέσεις των αγώνων. Έτσι μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία διεκδικούσε ακόμη και το πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού ήταν μόλις ένα βαθμό από την δεύτερη θέση και τέσσερις βαθμούς από την πρώτη. Για κακή του τύχη όμως ο καιρός στράφηκε από την αντίθετη μεριά του στίβου από εκείνη που είχε επιλέξει με αποτέλεσμα να περάσει πολύ πίσω την πρώτη σημαδούρα. Με πάθος και αγωνιστικότητα όμως το πάλεψε και τελικά τερμάτισε στην 23η θέση της ιστιοδρομίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον φέρει τελικά στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και να κρεμάσει στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας παίδων. Είχε μόλις ένα βαθμό διαφορά από την 3η θέση  της γενικής και την 2η των παίδων.

Ο Γρηγόρης Γκαρής κατέπληξε όλο τον ιστιοπλοϊκό κόσμο ξεκινώντας την εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας αντίθετα από εκεί που φαινόταν ότι φύσαγε ο καιρός και είχαν μαζευτεί όλοι οι ιστιοπλόοι. Πραγματικά με την έναρξη της εκκίνησης πήρε προβάδισμα από όλους τους άλλους αθλητές 50 μέτρα τουλάχιστον μπροστά, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων. Ήταν πολύ σταθερός στις κούρσες του τερματίζοντας στις 8 ιστιοδρομίες στους πρώτους πέντε της διοργάνωσης, δύο ιστιοδρομίες όμως που είχε πίσω τον οδήγησαν τελικά στην 14η θέση της γενικής κατάταξης του τελικού. Ο Ερρίκος Στάθης έριξε την αυλαία με μία καταπληκτική κούρσα από άποψη τακτικής και φυσικής κατάστασής κερδίζοντας με διαφορά την πρώτη θέση και επιβεβαίωσε τις ελπίδες όλων για επιτυχίες στο προσεχές μέλλον αφού ήταν από τους μικρότερους αθλητές που συμμετείχαν και παρόλα αυτά κέρδισε τις δύο από τις δέκα ιστιοδρομίες που έγιναν συνολικά. Κατετάγη τελικά στην 9η θέση των παίδων και στην 16η θέση της γενικής κατάταξης του τελικού.

Ο Χρήστος Λεούσης τερμάτισε στην 5η θέση εφήβων στα Laser Rdl και στην 9η θέση της γενικής επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το κύρος του σαν αθλητής έστω και χωρίς να έχει κάνει την προετοιμασία που χρειαζόταν, αφού ο έφηβος ιστιοπλόος τον τελευταίο καιρό έχει αφοσιωθεί στα μαθήματα του λόγο ότι δίνει εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Ο προπονητής  της ομάδος Κωνσταντίνος Χανιώτης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και υπερήφανος για όλη την ομάδα και για το κάθε παιδί ξεχωριστά και υποσχέθηκε πολλές επιτυχίες στο προσεχές μέλλον. Τόνισε επίσης πως είναι κρίμα οι Αιγινήτες αθλητές να μένουν χωρίς την στήριξη κάποιου χορηγού αφού λόγο υψηλού οικονομικού κόστους η ομάδα αν και προκρίθηκε για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είναι στην Αμερική από τις 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει αφού το κόστος είναι αρκετά υψηλό για την τσέπη των γονιών (θα στείλουν τα παιδιά τους με δικά τους έξοδα στο Πανευρωπαϊκό στην Ολλανδία), αλλά και του Ναυτικού  ομίλου. Το Ελληνικό κράτος δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png