Μία ακόμη σημαντική αναγνώριση για το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 11-12 Φεβρουαρίου, ο Ι.Ο.Πειραιώς διοργάνωσε έναν αγώνα με σκάφη τύπου Platu25 διαφορετικό από ότι συνήθως, με την ονομασία "Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012". Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου αγώνα έγκειται στο γεγονός ότι κυβερνήτης και πλήρωμα στα σκάφη δεν είναι οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά μικρότεροι σε ηλικία αθλητές που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα 'μεγάλα' σκάφη και σταθερή καρίνα. Και επειδή οι μικροί αθλητές δεν έχουν εμπειρία από τα σκάφη μαζί τους είναι και ένας πιο μεγάλος και πιο έμπειρος στην κλάση ιστιοπλόος για να βοηθήσει την κατάσταση και να σιγουρέψει ότι δεν θα γίνει κάποιος τραυματισμός ή ζημιά. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές: Παναγιώτη Στάθη, Ερρίκο Στάθη, Λυδία Μακρυωνίτη, Κωνσταντίνο Κατρίδη και Μανώλη Κοντοβράκη. Συνοδός ήταν ο προπονητής της ομάδας Laser Κωνσταντίνος Χανιώτης. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου ήταν αμιγώς αποτελούμενη από αθλητές του  Laser.

H δυσκολία για τους αθλητές μας ήταν στο ότι δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία σε σκάφη με μπαλόνι, αφού τα σκάφη που αγωνίζονται (Laser) έχουν ένα μόνο πανί (μαΐστρα) κάτι που τους πήγαινε πίσω στα πρίμα, αφού τους έκανε πιο αργούς σε σχέση με τους αντιπάλους τους που ήταν οι περισσότεροι αθλητές προερχόμενοι από διθέσια και τριθέσια σκάφη και ήξεραν να χρησιμοποιούν το μπαλόνι. Έτσι ενώ ξεκινούσαν πάντα πρώτοι στην εκκίνηση και περνούσαν μέσα στις 3 πρώτες θέσεις την Νο1 σημαδούρα, έχαναν θέσεις όταν ο αέρας ερχόταν από πίσω και έπρεπε να σηκώσουν μπαλόνι. Από τα 12 σκάφη που μετείχαν, ήταν οι μόνοι χωρίς μπαλόνι και παρόλα αυτά κατέκτησαν την 8η θέση!! Είναι μεγάλη επιτυχία των παιδιών γιατί αν κάνουμε ένα παραλληλισμό για να γίνει κατανοητό αυτό που κατάφεραν, είναι σαν να τρέχουν δυο ίδια αυτοκίνητα σε μια ευθεία της Εθνικής Οδού και το ένα να τρέχει με την ‘πέμπτη ταχύτητα’, σε ένα πεντατάχυτο κιβώτιο,  ενώ το άλλο να μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι την "τρίτη". Το ραντεβού των ομίλων θα ανανεωθεί όπως αποφασίστηκε, λόγω της επιτυχίας που είχε το πρωτάθλημα λίγο μετά το Πάσχα και όπως μας δήλωσαν προπονητές και αθλητές αυτή την φορά ο όμιλος θα αγωνιστεί πιο προετοιμασμένος και θα είναι μέσα στα μετάλλια!!!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png