Νέες επιτυχίες για το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας. Αναστασία Γκαρή και Δανάη Λάλιζα στην Εθνική Ομάδα Optimist!

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΝΟΚ Βουλιαγμένης διοργάνωσε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς για την κατηγορία των optimist. Αυτόν για την πρόκριση των αθλητών που θα επανδρώσουν την Εθνική Ομάδα για το 2012. Στον αγώνα που διεξάχθηκε στη Βούλα και Βουλιαγμένη από 17 έως 21 Απριλίου,  είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι 93 καλύτεροι που είχαν προκριθεί από προηγούμενους αγώνες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας είχε καταφέρει να συμμετέχουν στον αγώνα επτά αθλήτριες εκ των οποίων οι δύο κατάφεραν να μπουν στην Εθνική μας Ομάδα και να μας εκπροσωπήσουν σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιτυχία θεωρείται πολύ μεγάλη καθώς οι αγώνες έγινα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με συνεχής αλλαγές στην διεύθυνση του ανέμου κάτι που επέδρασε αρνητικά, καθώς όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλους αθλητές στις 12 πρώτες προνομιούχες θέσεις. Η Αναστασία Γκαρή κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της γενικής βαθμολογίας και στην 1η θέση κοριτσιών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η αθλήτρια μας συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην Εθνική ομάδα, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών στην κατηγορία της.

Η ΛΑΛΙΖΑ Δανάη τερμάτισε στην 12η θέση της γενικής και 2η κοριτσιών και πήρε και αυτή το εισιτήριο, ενώ πολύ κοντά βρέθηκε και η ΚΑΛΑΤΖΗ Βαρβάρα η οποία κατέκτησε την 20η θέση γενικής και 5η κοριτσιών και κυριολεκτικά έχασε θέσεις λόγω των αλλαγών του αέρα και την πρόκριση στην τελευταία κούρσα. Τα άλλα τέσσερα κορίτσια με σειρά κατάταξης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αριάδνη, ΤΡΙΜΗ Ευαγγελία,ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Αννά - Βασιλική και ΚΑΛΑΤΖΗ Αλίκη, αγωνίσθηκαν με πείσμα και κατέκτησαν σημαντικές θέσεις. Σε όλη την ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια γιατί για μία ακόμη φορά μας έκαναν υπερήφανους.Οι αθλήτριες που προκρίθηκαν, πολύ σύντομα θα μας εκπροσωπήσουν ως Όμιλο και ως Αίγινα και σε χώρα σε διεθνή Πρωταθλήματα που θα ορίσει η Ομοσπονδία που θα γίνουν το καλοκαίρι στον Άγιο Δομίνικο στην Καραϊβική και στη Βενετία της Ιταλίας.