Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Κύπελλο και Πρωτάθλημα optimist.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζει η οργανωτική επιτροπή των αγώνων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Κυπέλλου και Πρωταθλήματος σκαφών optimist. Μέχρι χθες είχαν καταφθάσει στο νησί 150 σκάφη, ενώ σήμερα αναμένεται  να ξεπεράσουν τα 300, ο συνολικός αριθμός των σκαφών που θα συμμετέχουν στους αγώνες είναι 560!

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τη γραμματεία ο οποίος παρέχει τον εξοπλισμό και όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται για την γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων. Στο χώρο των εγκαταστάσεων υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο internet για τους επισκέπτες, ενώ έχουν στηθεί και δύο ειδικά σκέπαστρα για τους αθλητές.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών και του όγκου των σκαφών που θα διακινηθούν στη περιοχή, θα υπάρξουν τρία σημεία εισόδου. Το πρώτο είναι η γνωστή γλίστρα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, ενώ τα άλλα δύο στην περιοχή της πλαζ δίπλα στην "Παναγίτσα".

Το ζήτημα "Φασούλα"

Όπως είναι ήδη γνωστό από την επικαιρότητα ο δήμαρχος του Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά για αύριο Παρασκευή. Εάν αυτό συμβεί θα υπάρξει πρόβλημα στη μετακίνηση όχι μόνο των επιβατών εν όψη και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά και για τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Σήμερα ο δήμαρχος του Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη. Η συνάντηση θεωρείτε σημαντική καθώς από αυτή θα κριθεί η στάση του δημάρχου του Πειραιά. Το όλο ζήτημα έχει προκύψει από την πίεση που προσπαθεί να ασκήσει ο κύρος Παναγιώτης Φασούλας για την άμεση ρύθμιση των χρεών του δήμου του.

Από τη δική του μεριά το Δ.Σ. του ΝΟΑ επεξεργάζεται σενάρια και προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε ακόμη και στην περίπτωση που ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά πραγματοποιηθεί, αθλητές και συνοδοί να μπορούν να ταξιδέψουν στην Αίγινα.

Update: Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2008 06:30 μ.μ. Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στο Δήμο του Πειραιά. Το λιμάνι θα παραμείνει ανοιχτό την Παρασκευή.