Α.Ε. Σαρωνικός - Α.Π.Ο. Κερατσίνι 1-2. Για την 4η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video - ρεπορτάζ: Σωτήρης Μπήτρος.
Σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν διεκδικεί σε καμιά περίπτωση δάφνες ποιότητας, το Κερατσίνι 'απέδρασε' με το διπλό από την Αίγινα, επικρατώντας με 2-1 της Α.Ε Σαρωνικός, με το νικητήριο τέρμα να σημειώνεται στο 91ο λεπτό. Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του Πειραιά που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, παρουσία 300 και πλέον φιλάθλων (ανάμεσά τους και 60 περίπου φίλοι του Κερατσινίου), σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλό, με τους φιλοξενούμενους πάντως να δείχνουν ανώτεροι. Οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Δέδε μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, και είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν καλά σημάδια σταδιακά. Το ημίχρονο παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, τελείωσε στο 0-0, με την επανάληψη να είναι εντελώς διαφορετική από άποψη σασπένς. Οι ροσσονέρι μπήκαν εξίσου εντυπωσιακά και στο 48ο λεπτό άνοιξαν το σκορ.

Ο Σφυρογιαννάκης από τον χώρο του κέντρου και δεξιά έβγαλε την βαθιά μπαλιά, με τον πολύπειρο Λάμπρο Χανιώτη να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι του Μπακόμητρου και με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση να κάνει το 0-1. Το γκολ των φιλοξενούμενων ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά με περισσότερες αξιώσεις, και σε μια από τις επισκέψεις τους, έφεραν το ματς στα ίσα με ένα γκολ που βλέπουμε τουλάχιστον στην Superleague. Η μπάλα είναι στημένη μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Κερατσινίου με το ρολόι να δείχνει 62 λεπτά. Ο Φρατζεσκάκης φτιάχνει το τοίχος, με τον εκτελεστή του φάουλ να είναι ο Νεκτάριος Μπακόμητρος. Ο αρχηγός της Α.Ε Σαρωνικός παίρνει λίγα μέτρα φόρα, και με δυνατό αλλά άκρως τεχνικό σουτ με το εσωτερικό, στέλνει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του νεαρού πορτιέρο, πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα τέρματα που έχουν μπει στο γήπεδο του νησιού και όχι μόνο.

Το αριστουργηματικό γκολ του 26χρονου στράικερ όπως είναι φυσικό 'ξεσήκωσε' τους φίλους της Α.Ε Σαρωνικός, οι οποίοι μέχρι και το λεπτό αυτό, έβλεπαν πως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κοντά στην νίκη. Η ισοφάριση των γηπεδούχων εκνεύρισε τον έμπειρο τεχνικό του Κερατσινίου, ο οποίος πριν το 1-1, ζητούσε καθαρό μυαλό από τους παίκτες του στην τελική προσπάθεια, ώστε να έρθει το 2-0 και να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Η συνέχεια του ματς, βρίσκει κοκκινόμαυρους του Κερατσινίου να πιέζουν για το 1-2, αλλά πότε οι σωστές τοποθετήσεις της αμυντικής γραμμής και πότε η αγωνιστική εμπειρία του Κώστα Μπακόμητρου, στέρησαν την κάθε ελπίδα τους, μέχρι όμως το 91ο λεπτό. Μετά από μπαλιά του Βαττή, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή της Α.Ε Σαρωνικός με αποδέκτη τον Χανιώτη. Ο υψηλόσωμος επιθετικός με πλάτη στο τέρμα και δίπλα του τον Γιώργο Μαριόλη, γύρισε το κορμί του και έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Μπακόμητρο να διώχνει με την βοήθεια του δοκαριού, και τον Νικήτα Τουρνά να παίρνει το ριμπάουντ και με δυνατό πλασέ να 'λυτρώνει' τους φιλοξενούμενους.

Ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε 'έξαλλα' από τους ροσσονέρι, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως σε μια ουσιαστικά στιγμή στο τέλος, βρέθηκαν πάλι πίσω στο σκορ. Στις τελευταίες στιγμές του ματς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά δυστυχώς για αυτούς, δεν τα κατάφεραν. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Πουλόπουλου βρήκε το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Γ' Εθνική να πανηγυρίζει, και στην αντίπερα όχθη τους ποδοσφαιριστές του Αγγελάκη να μένουν με την πικρία της επίτευξης του 1-2 στις καθυστερήσεις. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από την Α.Ε Περάματος.
 
Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal και στον Σωτήρη Μπήτρο έκαναν οι δύο προπονητές των ομάδων, Σάκης Δέδες (Κερατσίνι) και Τάκης Αγγελάκης (Α.Ε Σαρωνικός).

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Α.Ο Κορυδαλλός-Α.Ε Περάματος 1-1, Ήφαιστος-Α.Ε Θύελλας-Αχιλλέα Κορυδαλλού 4-1, Φαληρικός-Α.Ο.Α.Δ 4-1, Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος-Αρμενική 2-1, Άρης Αμφιάλης-Ένωση Ρέντη 0-1, Δόξα Πειραιά-Α.Σ Ποντίων 0-2 και Αετός Κορυδαλλού-Ίκαρος Καλλιθέας 3-0.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης (76' Αγγελάκης), Κάτσας, Φέκος, Γιαννούλης, Μαριόλης Γ, Πασχάλης (76' Ρούσσος), Ηλιαδάκης, Μαριόλης Ν, Μπακόμητρος Ν. (83' Μωυσιάδης), Πέκωφ.
Α.Π.Ο Κερατσίνι: Φρατζεσκάκης, Σφυρογιαννάκης, Σκορδίλης (29' Κουρκούτης), Αγγελάκης, Βαττής, Μπατής, Φούντας (83' Πλατέλλας), Γκιάτης, Χανιώτης, Τουρνάς, Πουλάκης (46' Ψυχογιός).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png