Πρωταθλήτρια η Α.Ε. Σαρωνικός, στον 3ο όμιλο της Β' Κατηγορίας του Εφηβικού Πρωταθλήματος!


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 1η θέση στον 3ο όμιλο της Β' Κατηγορίας των εφήβων κατέκτησε το αντίστοιχο τμήμα της Α.Ε. Σαρωνικός, το οποίο ήρθε ισόπαλο με 1-1 με την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου Δραπετσώνα στο γήπεδο της τελευταίας. Η ομάδα του νησιού για την τελευταία αγωνιστική της β' φάσης, ήρθε αντιμέτωπη με την Δραπετσώνα σε ένα παιχνίδι ντέρμπι κυρίως βαθμολογικό. Πιο συγκεκριμένα, η Α.Ε Σαρωνικός πήγε στο 'Γιάννης Βάζος'  έχοντας 18 βαθμούς και την 1η θέση, με την Δραπετσώνα να βρίσκεται στην 2η θέση με 16β. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Βαγγέλη Μαργαρώνη ήθελε την νίκη ή την ισοπαλία, ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια, ενώ σε περίπτωση νίκης της Δραπετσώνας, η πειραιώτικη ομάδα θα ήταν αυτή που θα τερμάτιζε πρώτη. Το κρίσιμο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ξεκίνησε ιδανικά για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι της Αίγινας έχασαν μάλιστα 3 σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Αβραμίδη αρχικά και Λαλάι και Πιπίνη στην συνέχεια.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Και στις τρεις περιπτώσεις ο αντίπαλος πορτιέρο λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα του. Ένα λεπτό όμως πριν το τέλος οι γηπεδούχοι σε μια στιγμή αδράνειας των αμυντικών της Α.Ε Σαρωνικός, άνοιξαν το σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0 το οποίο τους έδινε και το πρωτάθλημα. Η επανάληψη δεν ήταν τόσο καλή για τις δύο ομάδες, με το πάθος όμως των δύο να είναι εμφανές. Όσο περνούσε η ώρα το άγχος των φιλοξενούμενων όλο και αυξανόταν αφού η ομάδα της Α.Ε Σαρωνικός πήγε στη Δραπετσώνα για δυο αποτελέσματα και από το 43ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ. Στο 74ο λεπτό όμως, ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση για τους νησιώτες, με ένα εκπληκτικό τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν κόρνερ από αριστερά με τον Μιστάκου να είναι ο εκτελεστής.

Ο 17χρονος ταλαντούχος μέσος με μια αριστουργηματική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο απέναντι 'παραθυράκι' της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της Δραπετσώνας, στέλνοντας τους συμπαίκτες του αλλά και ολόκληρη την αποστολή της Α.Ε Σαρωνικός στα ουράνια. Όπως είναι λογικό, το απίστευτο τέρμα του Μιστάκου πανηγυρίστηκε 'έξαλλα' από τους νησιώτες, οι οποίοι ξέροντας πλέον ότι το 1-1 τους έδινε την πρωτιά στο όμιλο, έκαναν σωστή διαχείριση του ματς στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα, με την συμπλήρωση των 90 λεπτών λίγο έφτασε να κάνουν και το 1-2 μετά από μια ξαφνική αντεπίθεση, με τον Νάτση να ολιγωρεί στο τέλος.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μηλιδώνη, έδωσε το έναυσμα για 'τρελούς' πανηγυρισμούς στην Α.Ε. Σαρωνικός, με τους ποδοσφαιριστές του νησιού μαζί με τον τεχνικό Βαγγέλη Μαργαρώνη να γίνονται ένα 'κουβάρι'.

Η τελική βαθμολογία της β' φάσης στον 3ο όμιλο είναι ως εξής: 1. Α.Ε Σαρωνικός 19β (6 Νίκες, 1 Ισοπαλία, 1 ήττα), 2. Α.Σ. Δραπετσώνας 17β (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα), 3. Α.Ε. Μαύρος Αετός-Ολυμπιάδα 13β (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες), 4. Νέο Ικόνιο 9β. (3 νίκες, 5 ήττες), 5. Καραβάς 0β (8 ήττες).

Α.Ε Σαρωνικός: Μπουρδουκλής, Πάλλης, Κουμπενάς, Πιπίνης, Ρουμελιώτης, Γκαρής, Λαλάι (Νάτσης), Ζαντία (Παυλάκης), Μιστάκου, Μπάζια, Αβραμίδης (Βενιέρης).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png