Δελτίο Τύπου. Παραιτήθηκε το Δ.Σ. της Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας.

Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας. Δελτίο Τύπου
Τα μέλη της διοίκησης της Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 2/4/2017 μετά το παιχνίδι με την Θύελλα Κορυδαλλού αποφάσισαν να παραιτηθούν από το Δ.Σ του συλλόγου μετά από 5 χρόνια παραμονής σε αυτό

Τα μέλη που υπέβαλαν την παραίτηση τους είναι : Ο Πρόεδρος Κος Αβραμίδης Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος Κος Ρωπαίτης Σταύρος, ο Γ. Γραμματέας Κος Μπήτρος Σωτήρης και ο ταμίας Κος Πολυανίδης Γιάννης (Τσαπέκος ) που ουσιαστικά αποτελούσαν και τα μοναδικά ενεργά μέλη του Δ.Σ.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από πολύ σκέψη και δυσκολία γιατί η αγάπη όλων μας για το σύλλογο είναι αδιαμφισβήτητη αλλά τόσο οι αντοχές μας, η υπομονή μας, η ανεκτικότητα μας, η τεράστια οικονομική επιβάρυνση ειδικά την φετινή τραγικά δύσκολη χρονιά χτύπησαν κόκκινο, όσο  και η αξιοπρέπεια μας και η ευθιξεία μας άρχισαν να κλωνίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Το ποτήρι για εμάς ξεχύλισε με τα σερί αρνητικά αποτελέσματα που έφερε η ομάδα τις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Οι συζητήσεις που άρχισαν να κυκλοφορούν στους κύκλους του ποδοσφαιρικού Πειραιά για τυχόν μειωμένη απόδοση σε παιχνίδια που έδινε η ομάδα μας, θίγει όλους εμάς που τα 5 τελευταία χρόνια κρατήσαμε τις τύχες αυτής της ομάδας στα χέρια μας, θίγει και το προπονητή της ομάδας μας Κο Βουτσινά Δημήτρη ο οποίος αποτελεί παράδειγμα σωστού επαγγελματία και ανθρώπου. Η ιστορία και η αξιοπρέπεια της Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας είναι αδιαπραγμάτευτη και η φανέλα αυτής της ομάδας κουβαλάει τεράστια ιστορία. Η φιλοσοφία της απερχόμενης διοίκησης της Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας ήταν πάντοτε ότι η ομάδα αυτή παίζει για να κερδίσει.

Στα 5 αυτά χρόνια παρουσίας μας στην διοίκηση της ομάδας αναλάβαμε το βάρος των 2 σωματείων που είχε μέχρι τότε το νησί, του Α.Ο.Α  ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και της Α.Ε ΑΙΓΙΝΑΣ. Πήραμε την πρωτοβουλία και την τεράστια ευθύνη να κάνουμε τα δύο σωματεία ένα και να ενώσουμε το ποδόσφαιρο της Αίγινας κάτω από μία ομάδα αξιόλογη, ανταγωνιστική που να εκπροσωπεί όλο το νησί μας και να λειτουργεί ως αθλητικός πυλώνας για την νεολαία του τόπου μας.

Δυστυχώς μετά από 5 ολόκληρα χρόνια φεύγουμε απίστευτα απογοητευμένοι και τρομακτικά μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Ελπίζαμε και νομίζαμε ότι κάποια στιγμή, όχι αμέσως, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβαιναν όλοι όσοι υποτίθεται ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νησί ή έχουν τα παιδιά τους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο νησί πόσο σημαντικό είναι πρώτα απ’ όλα για αυτά τα ίδια τα παιδιά να υπάρχει μια υγιής και δυνατή ομάδα στην Αίγινα που να μας εκπροσωπεί στον Πειραιά. Με λύπη όμως διαπιστώσαμε ότι το ενδιαφέρον ήταν και παραμένει ελάχιστο, ότι ακόμα και σήμερα 5 χρόνια μετά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται αν η ομάδα λέγεται ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ή Α.Ε ΑΙΓΙΝΑΣ, που χαίρονται και γελούν από μέσα τους όταν η ομάδα χάνει. Τρανό παράδειγμα η φετινή χρονιά. Η ομάδα ξεσπιτώθηκε, αναγκάστηκε να δώσει το 80% των αγώνων της εκτός Αίγινας. Μάταια ελπίζαμε και κοιτούσαμε κάθε Κυριακή αν θα υπάρξει ένας Αιγινίτης που θα ακολουθούσε, που θα ερχόταν να δει και να χειροκροτήσει αυτή την μία και μοναδική ομάδα του νησιού. Άδικα περιμέναμε όμως. Μόνιμα με τη ομάδα εμείς της διοίκησης και δύο τρία ακόμα άτομα. Θα μου πείς εδώ ολόκληρο εφηβικό τμήμα που μάλιστα κατάφερε δίνοντας όλους τους αγώνες του στον Πειραιά να τερματίσει ΠΡΩΤΟ και δεν ακολούθησε ποτέ έστω ένας γονέας να χειροκροτήσει το ίδιο του το παιδί και εμείς ζητούσαμε την στήριξη της αντρικής ομάδος ;

Σε αυτά τα 5 χρόνια παρουσίας μας δημιουργήσαμε οργανωμένη ακαδημία και κατεβάσαμε ανελλιπώς στο πρωτάθλημα του Πειραιά παιδικό και εφηβικό αγωνιστικό τμήμα. Πίσω από αυτά τα τμήματα άλλα 4 τμήματα με παιδιά σε όλες τις ηλικίες προπονούμενα από προπονητές με γνώση του αθλήματος και πτυχία. 4 προπονητές για 70 παιδιά, σε συνθήκες προπόνησης κάκιστες, σε γήπεδο χωρίς κανονικό φωτισμό και χίλια άλλα προβλήματα. Και για αυτό όμως κατηγορηθήκαμε. Γιατί να υπάρχει συνδρομή, γιατί να υπάρχει συνεργασία με μεγάλο δίκτυο ακαδημιών και πολλά άλλα…. Το καλύτερο, ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια ήταν μια καλοστημένη επιχείρηση και αποτελούσε ‘’μαγαζάκι μας’’.

Θα είμαστε όμως άδικοι αν σε αυτά τα 5 χρόνια παρουσίας μας στο ‘’τιμόνι’’ και την διαχείρηση αυτής της ομάδας δεν ευχαριστούσαμε από καρδίας πολλούς επαγγελματίες του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια στην ομάδα μέσω διαφημίσεων, ρουχισμού και χορηγιών, καθώς και κάποιους δυστυχώς ελάχιστους για το μέγεθος του νησιού μας απλούς φιλάθλους και γονείς που ανταποκρίθηκαν με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας ή λαχνών που κατά καιρούς βγάζαμε για την βοήθεια της προσπάθειας που κάναμε.

Η ομάδα αυτή για να λειτουργεί όσο πιο σοβαρά και ανταγωνιστικά  μπορούσε χρειαζόταν κάθε χρόνο ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο πέραν των βοηθειών που αναφέραμε πριν λίγο καλυπτόταν εξ ολοκλήρου από τους 2-3 ανθρώπους που αποτελέσαμε την διοίκηση της ομάδας αυτά τα 5 χρόνια.

Ειδικά η φετινή χρονιά με το ξεσπίτωμα της ομάδας από την φυσική της έδρα αποτέλεσε τεράστιο οικονομικό πλήγμα για εμάς.

Εδώ ακριβώς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Αίγινας για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ υποστήριξη του σε όλους τους τομείς σε όλο αυτό το "Γολγοθά".

Επειδή λοιπόν η ομάδα της Αίγινας, η Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας, δεν είναι δική μας αλλά ανήκει σε όλο το νησί και όπως πολύ σωστά ανέφερε και κάποιος θεσμικός παράγοντας η ομάδα υπήρχε και πρίν από εμάς θα υπάρχει και μετά από εμάς, εμείς παραδίδουμε την ομάδα προσωρινά στο Δήμο Αίγινας και τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό που αποτελούν το θεσμικό εκπρόσωπο του νησιού μας, δηλώνουμε ότι εθελοντικά και μόνο κάποιος από εμάς θα συνοδεύσει την ομάδα στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος με όσους αθλητές θελήσουν εθελοντικά και αυτοί να συμμετάσχουν σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια ώστε η ομάδα έστω και τυπικά να κατέβει στους αγώνες.

Αμέσως μετά θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου προκειμένου την σύγκλιση έκτατης γενικής συνέλευσης ώστε η ομάδα να αποκτήσει νέα διοίκηση.
Κλείνουμε με την ευχή η Α.Ε ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ να συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια το ποδόσφαιρο του νησιού μας κάθε Κυριακή στο Πειραιά και το έργο κατασκευής του γηπέδου να τελειώσει έγκαιρα ώστε να συνεχίσει η ομάδα μας στην φυσική της έδρα. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι χωρίς γήπεδο μοιραία δεν θα υπάρχει και ομάδα.


Το Δ.Σ της Α. Ε. Σαρωνικός Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png