Αμφιάλη-Α.Ε. Σαρωνικός 2-1. Για την 6η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 2-1 από την Αμφιάλη στις Σιταποθήκες γνώρισε η Α.Ε Σαρωνικός για την 6η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά. Το νησιώτικο συγκρότημα σε ένα ανοικτό ματς για τις δύο ομάδες, δεν κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα αν και σε γενικές γραμμές η εικόνα της ήταν αρκετά καλή. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι με το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι του γηπέδου των Σιταποθηκών, με κατοχή της μπάλας η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε κάτι εξαιρετικά αξιόλογο. Κύριος εμπνευστής των επιθέσεων των νησιωτών ήταν ο Νεκτάριος Μπακόμητρος, με την μπάλα να πηγαίνει στα πόδια του σε κάθε οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal







Το ημίχρονο βρήκε τους δύο αντιπάλους στο 0-0, με την εικόνα των νησιωτών να είναι καλύτερη από αυτή των κυανέρυθρων της Αμφιάλης. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με τους καλύτερους οιωνούς αφού με την συμπλήρωση 2 λεπτών (47') κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με σκόρερ τον Παπακαλοδούκα. Ο Βέττας με ωραία ενέργεια από αριστερά έβγαλε την παράλληλη, με την μπάλα να κοντράρεται στους αμυντικούς της Α.Ε Σαρωνικός, και εκείνη να καταλήγει στην μικρή περιοχή με τον 32χρονο επιθετικό να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να σημειώνει το 1-0. Στην φάση του τέρματος, οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε Σαρωνικός διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Χατζηγιάννη καθώς όπως υποστήριξαν, ο σκόρερ της Αμφιάλης χρησιμοποίησε το χέρι του στην φάση του γκολ, με τον referee όμως να δείχνει σέντρα. Το γκολ του έμπειρου επιθετικού όπως είναι λογικό πανηγυρίστηκε 'έξαλλα' από τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου να αναγκάζεται να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές της, με σκοπό την άμεση επιστροφή της στο ματς.

Η πίεση των φιλοξενούμενων με το 1-0 των γηπεδούχων αυξήθηκε, με τους μπλε της Αίγινας να πατούν αρκετές φορές την περιοχή του Γεωργίου, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Και φτάνουμε στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει και πάλι τα ηνία του ματς με σκοπό την ισοφαρίσουν, σε μια φάση αντεπίθεσης των ποδοσφαιριστών του Τάσου Δερμάτη, ο Πέτρος Ψωίνος σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του. Ο Βέττας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπακόμητρο, με τον τελευταίο να αποκρούει ενστικτωδώς και ο απερχόμενος 27χρονος φορ μετά από αδράνεια της άμυνας, με δυνατό σουτ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Γκολ το οποίο όπως είναι λογικό έριξε ψυχολογικά τους παίκτες του Θανάση Μπακόμητρου, οι οποίοι δε μπορούσαν να πιστέψουν ότι παρά την καλή τους εικόνα, ήταν πίσω στο σκορ και μάλιστα με 2-0. Στο 61ο λεπτό πάντως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με αυτογκόλ του Κοτζαπαναγιώτη. Ο Χρυσοχόος με εκπληκτική ενέργεια από δεξιά έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον 25χρονο αμυντικό να προλαβαίνει ουσιαστικά τον Γκοτσούλια και να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το αυτογκόλ του Κοτζαπαναγιώτη ξανά έβαλε την Α.Ε Σαρωνικός στο ματς, η οποία όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Γεωργίου, πλην 1-2 περιπτώσεις με στημένα και κύριο εκτελεστή των Αγγελάκη.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός είχε δυο κεφαλιές μετά από εκτελέσεις στημένων των φιλοξενούμενων, δίχως όμως να βρουν στόχο. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές στο διάστημα 87'-89', με τον Ψωίνο και στις δυο αυτές περιπτώσεις να αστοχεί. Στο 90ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές, μετά από 2η κίτρινη που αντίκρισε ο Koraqi. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χατζηγιάννη έφερε μια πικρία στους φιλοξενούμενους της Α.Ε. Σαρωνικός, αφού παρά την θετική τους εικόνα δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από μια ομάδα αρκετά δυνατή και μάλιστα στην έδρα της. Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού ο τεχνικός της Α.Ε Σαρωνικός Θανάσης Μπακόμητρος δήλωσε στο Aegina Portal: 'Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μου, σε ένα γενικά καλό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους. Κάποιες συγκυρίες στο α' ημίχρονο δεν μας επέτρεψαν να μετουσιώσουμε με γκολ την εδαφική μας υπεροχή. Στο β' ημίχρονο μπήκαμε με σκοπό την επίτευξη ενός τέρματος, αλλά δυστυχώς αντί αυτού ο αντίπαλος προηγήθηκε με το ξεκίνημα.

Σίγουρα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Το τελικό σκορ μας αφήνει μια πικρία, αλλά πλέον κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης με τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα. Θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια',κατέληξε.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μεντάλιας, Σκλάβαινας (59' Πάλλης), Αγγελάκης, Γκαρής, Γκιόκα, Χρυσοχόος, Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας, Μπακόμητρος Ν, Μπάζια.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Παννεαπολικός-Α.Ε Μαύρος Αετός 1-1, Ατρόμητος Πειραιά-Αετός Κορυδαλλού 2-1, Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού-Δραπετσώνα 0-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Δόξα Πειραιά 4-0, Αστέρια Δραπετσώνας-Μοσχάτο 0-4, Ερμής Κορυδαλλού-Ένωση Ρέντη 3-0, Παντζιτζιφιακός-Οδηγήτρια 3-0 α.α.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png