Α.Σ Δραπετσώνας-Α.Ε. Σαρωνικός 0-0. Για την 18η αγωνιστική του Πειραιά.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με το ισόπαλο 0-0 έφυγε από το 'Γιάννης Βάζος' της Δραπετσώνας η Α.Ε. Σαρωνικός, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Η αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής του Πειραιά ήταν αμφίρροπη καθ' όλη την διάρκειά της, με τους νησιώτες οι οποίοι από το 32ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Γκιόκα), να φτάνουν μία ανάσα από την νίκη στο 94ο λεπτό, με τον Πασχάλη όμως να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς μια μερική βλάβη του πλοίου προς το λιμάνι του Πειραιά, ανάγκασε την αποστολή να φτάσει 20 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού (12.00), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για το ζέσταμα. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι στηριζόμενοι κυρίως στις προσπάθειες των Μπακόμητρου και Πασχάλη, προσπάθησαν να απειλήσουν πρώτοι, και τα κατάφεραν στο 21ο λεπτό, με τον Χρυσοχόο. Ο Μπακόμητρος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον νεαρό επιθετικό να πιάνει την κεφαλιά, και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τους κόκκινους της Δραπετσώνας, οι οποίοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Στο 23ο λεπτό μετά από παράλληλη του Παναγιώτη Χαλικιά από δεξιά, ο Μηταράς βρέθηκε απέναντι από τον Κώστα Μπακόμητρο, με τον ταλαντούχο πορτιέρο να του λέει 'όχι' με εκπληκτική απόκρουση, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η φάση του 31ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα της Α.Ε. Σαρωνικός να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Επαμεινώνδα Χαλικιά. Στο 33ο λεπτό τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για την προσπάθεια των νησιωτών για ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού ο ήδη κιτρινισμένος λίγο νωρίτερα από μαρκάρισμα Γκιόκα, σταμάτησε με το χέρι μια προσπάθεια των γηπεδούχων για επίθεση, με τον διαιτητή Ορφανό να του δείχνει την 2η κίτρινη κάρτα, και να τον στέλνει στα αποδυτήρια. Αυτό ανάγκασε τον Θανάση Μπακόμητρο να αλλάξει τα σχέδιά του, με τον Μπάζια να μπαίνει στην θέση του Πέτρου Γκοτσούλια, με σκοπό να καλύψει το κενό που άφησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Γκιόκα. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο α' μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν δυο καλές στιγμές, και τους φιλοξενούμενους με τους Χρυσοχόο, Μπακόμητρο και Πασχάλη αρκετά ορεξάτους, να πατούν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, οι κόκκινοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν ακόμα περισσότερο, και να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή με ένα γκολ. Από την άλλη, οι κυανοκίτρινοι της Α.Ε. Σαρωνικός, και με παίκτη λιγότερο αρκέστηκαν κυρίως στις αντεπιθέσεις, στις οποίες μάλιστα ήταν πολύ επικίνδυνοι αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα της Δραπετσώνας είχε 2-3 καλές στιγμές, με κύριο πρωταγωνιστή τον 18χρονο φορ Νίκο Μηταρά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και φτάνουμε στο χρονικό σημείο όπου κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (94'), σε μια αντεπίθεση των νησιωτών ο Πασχάλης έκανε την μακρινή μπαλιά στον Μεντάλλια, με τον τελευταίο να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή της Δραπετσώνας, και να ανατρέπεται από τον Τριανταφύλλου με τον διαιτητή Ορφανό να δείχνει χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Πασχάλης, ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μακρή, χάνοντας την ευκαιρία να 'κλέψει' η ομάδα της Αίγινας την νίκη. Όπως είναι λογικό, η απρόσμενη εξέλιξη του παιχνιδιού έφερε απογοήτευση στις τάξεις των νησιωτών, οι οποίοι παρά του ότι αγωνίστηκαν παραπάνω από 1 ώρα παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο, έφτασαν μια ανάσα από την νίκη. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός υποδέχεται τον Παντζιτζιφιακό
 
Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Ρουμελιώτης, Σκλάβαινας, Μαργαρώνης, Αγγελάκης, Γκιόκα, Πασχάλης, Πασβαντόπουλος, Χρυσοχόος (86' Μεντάλλιας), Μπακόμητρος Ν. (91' Μαλτέζος), Γκοτσούλιας Π. (37' Μπάζια). 
 
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Ατρόμητος Πειραιά-Αστέρια Δραπετσώνας 4-0, Παννεαπολικός-Αμφιάλη 1-4, Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού-Μοσχάτο 1-4, Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος-Ίκαρος Καλλιθέας 2-1, Ερμής Κορυδαλλού-Δόξα Πειραιά 2-0, Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Αετός Κορυδαλλού 1-2 και Οδηγήτρια-Ένωση Ρέντη 0-3 α.α. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png