Α.Ε. Σαρωνικός-Αμφιάλη 1-2. Για την 21η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 2-1 από την Αμφιάλη για την 21η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά, γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής η Α.Ε. Σαρωνικός. Η αναμέτρηση του 'Γιάννης Βάζος' της Δραπετσώνας (γηπεδούχος η Α.Ε. Σαρωνικός) ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, με σχετικά καλό ποδόσφαιρο. Πέραν τα τρία τέρματα που σημειώθηκαν, οι δύο αντίπαλοι είχαν και ισάριθμα δοκάρια, δύο για τους κυανέρυθρους της Αμφιάλης και ένα για τους νησιώτες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους τυπικά γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα και να φτάνουν κοντά στο 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό. Μετά από κάθετη του Γκοτσούλια, ο Πασχάλης βρέθηκε σχεδόν απέναντι από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, με τους αμυντικούς να διώχνουν την τελευταία στιγμή. Μάλιστα στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, καθώς όπως υποστήριξαν η μπάλα βρήκε το χέρι του αμυνόμενου, με τον διαιτητή Κουζούμη να δείχνει ανένδοτος. Στο 10ο  λεπτό οι νησιώτες έχασαν ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία και πάλι με τον Πασχάλη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal







Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός είχε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Γεωργίου, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς αρχικά, με τον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Σαρωνικός να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα άουτ. Ότι δε κατάφερε στις δύο προηγούμενες φάσεις ο 25χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής το κατάφερε με την συμπλήρωση 12 λεπτών στον αγώνα. Μετά από βολέ του Κώστα Μπακόμητρου, ο μεσοεπιθετικός της Α.Ε. Σαρωνικός αφού πρώτα κατέβασε με αριστουργηματικό τρόπο την μπάλα, με δυνατό σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Γεωργίου, πανηγυρίζοντας 'έξαλλα' το 1ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους με σκοπό την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 27ο λεπτό με σκόρερ τον Κωσταντίν Φύπε. Ο 28χρονος μέσος έγινε κάτοχος της εξαιρετικής ενέργειας του Μαντούβαλου από δεξιά, και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, πετυχαίνοντας παράλληλα το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτά συνέβησαν στο α’ μέρος, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο χορτάρι της Δραπετσώνας, και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με σκόρερ τον Βέττα στο 51ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα οι κυανοκίτρινοι του νησιού ζήτησαν νέο πέναλτι μετά από ανατροπή του Πέτρου Γκοτσούλια, με τον Κουζούμη όμως να αρνείται. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο δραστήριος Πασχάλης είχε σουτ στο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με τον ίδιο τρόπο με τον έμπειρο Στεφανή μετά από φάουλ στο 71ο λεπτό και τον Κοράκι έξι λεπτά αργότερα. Στα θετικά πέραν τον Πασχάλη ο οποίος αποτέλεσε την πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, ο πολύ καλός για ακόμα μια φορά Κώστας Μπακόμητρος ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κουζούμη βρήκε την Αμφιάλη νικήτρια με 2-1, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο παρά την γενικά καλή εικόνα της ΑΕ Σαρωνικός.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

ΑΕ Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Χρυσοχόος, Ρουμελιώτης, Μαργαρώνης, Αγγελάκης, Γκιόκα, Πασχάλης, Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Π, Γκοτσούλιας Γ, Μπάζια.


Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Δόξα Πειραιά-Ίκαρος Καλλιθέας 2-2, Μοσχάτο-Αστέρια Δραπετσώνας 1-0, Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Παννεαπολικός 1-2, Δραπετσώνα-Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 2-0, Ένωση Ρέντη-Ερμής Κορυδαλλού 0-4, Αετός Κορυδαλλού-Ατρόμητος Πειραιά 1-2, και Οδηγήτρια-Παντζιτζιφιακός 0-3 α.α.

Στην βαθμολογία, μετά την εντός ήττα του Αετού Κορυδαλλού από τον Ατρόμητο Πειραιά, στην 1η θέση επέστρεψε το Μοσχάτο το οποίο συγκατοικεί με την ομάδα από τα Καμίνια με 53 βαθμούς. Στην 3η θέση έπεσε ο Αετός (52β), με τον Ερμή να ακολουθεί με 48 βαθμούς. Στην 11η θέση βρίσκεται ο Παντζιτζιφιακός με 27 βαθμούς (όσους έχουν Δόξα Πειραιά και Παννεαπολικός οι οποίοι βρίσκονται στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα), με τα Αστέρια Δραπετσώνας να είναι στην 12η θέση με 19. Μετά την 14η ήττα της η Α.Ε. Σαρωνικός παρέμεινε στην 13η θέση με 11 βαθμούς, με την Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού να ακολουθεί με 10 και τον Μαύρο Αετό/Ολυμπιάδα να είναι 15ος με 8 βαθμούς. Ουραγός η Οδηγήτρια η οποία δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png