Α.Ε. Σαρωνικός-Α.Ε. Μοσχάτου 1-6. Τελευταία αγωνιστική και υποβιβασμός στην Β’ Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 6-1 από την Α.Ε. Μοσχάτου για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής η Α.Ε Σαρωνικός, η οποία σε συνδυασμό της νίκης της Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα επί των Αστεριών Δραπετσώνας με 1-0, υποβιβάστηκε στην Β' Πειραιά. Το συγκρότημα της Αίγινας είχε εξ αρχής δύσκολο έργο για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, καθώς δεν εξαρτώταν μόνο από τα δικά του πόδια. Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής (29η), η ΑΕ Σαρωνικός (0-0 με Αστέρια Δραπετσώνας) βρισκόταν στην 14η θέση με 18 βαθμούς και η ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα (2-2 με Ερμή Κορυδαλλού) στην 15η με 17. Η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής ήθελε την νίκη κόντρα στην ισχυρή ΑΕ Μοσχάτου, ώστε ανεξαρτήτου αποτελέσματος του αγώνα Μαύρος Αετός-Αστέρια Δραπετσώνας, να απέφευγε τον απευθείας υποβιβασμό και να διεκδικούσε την παραμονή της στα μπαράζ. Από την άλλη, η ομάδα του Μοσχάτου (75β) ήθελε και εκείνη με την σειρά της την νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Ατρόμητου Πειραιά (77β), ο οποίος την ίδια ώρα αντιμετώπιζε την ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα στον Κορυδαλλό και να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Το άλλο σενάριο που θα έφερνε την νησιωτική ομάδα μακριά από τον απευθείας υποβιβασμό, ήταν ανεξάρτητου αποτελέσματος του παιχνιδιού της με την ΑΕ Μοσχάτου, η ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα να γνώριζε την ήττα από τα Αστέρια Δραπετσώνας. Τα πράγματα λοιπόν πέραν από περίπλοκα, έκρυβαν και μεγάλες δυσκολίες για την νησιωτική ομάδα η οποία ηττήθηκε από την ΑΕ Μοσχάτου και με την νίκη του Μαύρου Αετού/Ολυμπιάδας επί των Αστεριών Δραπετσώνας, αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία του Πειραιά. Για την ιστορία, η συνάντηση της 30ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο ‘Γιάννης Βάζος‘ της Δραπετσώνας, βρήκε του πράσινους να ανοίγουν το σκορ στο 16ο λεπτό με τον Σούφλα, με την ΑΕ Σαρωνικός να ισοφαρίζει στο 23ο με ένα εξαιρετικό τέρμα του Χρυσοχόου μετά από μπαλιά του Πασχάλη. Στο 25 οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν το προβάδισμα με σκόρερ τον Σουλάι, με το 1-2 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη το Μοσχάτο ανέβασε την απόδοσή του και πέτυχε ακόμα τέσσερα τέρματα. Στο 47ο λεπτό ο Μπόλης σημείωσε το 1-3, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 1-4 στο 54ο λεπτό. Στο 64 ο Σόσαρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-5, για να έρθει και πάλι ο Μπόλης στο 75ο λεπτό να διαμορφώσει το τελικό 1-6, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο γήπεδο της Δραπετσώνας, με την ΑΕ Σαρωνικός να υποβιβάζεται στην Β’ Πειραιά για πρώτη φορά μετά την συνένωση των δυο ιστορικών ποδοσφαιρικών σωματείων (Σαρωνικός-Α.Ε. Αίγινας) του νησιού.

ΑΕ Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Πρέκα, Ρόδης Θ. (72’ Ρόδης Κ.), Μαργαρώνης (70’ Στεφανίδης), Αγγελάκης, Γκιόκα, Πασχάλης, Μπάζια (61’ Κρομμύδας), Χρυσοχόος, Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Π. (46’ Σκλάβαινας).

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αετός Κορυδαλλού-Αμφιάλη 0-0, Ένωση Ρέντη-Ίκαρος Καλλιθέας 2-2, Δραπετσώνα-Παννεαπολικός 1-1, Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος-Δόξα Πειραιά 0-1, ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού-Ατρόμητος Πειραιά 1-2, ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Αστέρια Δραπετσώνας 1-0, και Οδηγήτρια-Ερμής Κορυδαλλού 0-3 α.α.

Βαθμολογία (30 αγώνες): 1. Ατρόμητος Πειραιά 80, 2. ΑΕ Μοσχάτου 78, 3. Αετός Κορυδαλλού 75, 4. Ερμής Κορυδαλλού 67, 5. Αμφιάλη 53, 6. Ένωση Ρέντη 45, 7. Ίκαρος Καλλιθέας 43, 8. Δόξα Πειραιά 40, 9. Δραπετσώνα 39, 10. Παννεαπολικός 34, 11. Παντζιτζιφιακός 32, 12. Αστέρια Δραπετσώνας 26, 13. ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 20, 14. ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα 20, 15. ΑΕ Σαρωνικός 18, 16. Οδηγήτρια -9.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ατρόμητος Πειραιά με 80 βαθμούς (26 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες). Στην Β´ Πειραιά υποβιβάστηκαν απευθείας ΑΕ Σαρωνικός (4 νίκες-6 ισοπαλίες-20 ήττες) και Οδηγήτρια η οποία δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Παντζιτζιφιακός (3β.), Αστέρια Δραπετσώνας (2β.), ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού (1β.) και ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα (0β.) θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία στα play out. Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί στην Β’ Πειραιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png