Α.Ε. Σαρωνικός-Νίκη Ρέντη 2-3. Για την Α' Φάση του Κυπέλλου Πειραιά.


Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Νίκη Ρέντη γνώρισε το πρωί της Κυριακής η Α.Ε. Σαρωνικός, μπαίνοντας με το αριστερό στις επίσημες υποχρεώσεις της για την φετινή σεζόν. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της α' φάσης του Κυπέλλου Πειραιά, με την Α.Ε. Σαρωνικός να αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού. Η μεγάλη επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αίγινας στην φυσική της έδρα μετά από της 13 Νοεμβρίου 2016 λόγω των έργων στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού, δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά την γενικά καλή της εικόνα ειδικά στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο χορτάρι του γηπέδου της Αίγινας, και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χρυσοχόο. Ο Πασχάλης με εξαιρετική ενέργεια στον χώρο του κέντρου και παρά το τράβηγμα του αντιπάλου στάθηκε όρθιος, βγάζοντας την κάθετη μπαλιά στον αρκετά δραστήριο στο ματς νεαρό επιθετικό, ο οποίος αφού πρώτα πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων παρά την προσπάθεια του Σχίζα να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.

Γκολ το οποίο έδωσε το έναυσμα για 'τρελούς' πανηγυρισμούς για τους παίκτες του Θανάση Μπακόμητρου, οι οποίοι ουσιαστικά στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ των ερυθρολεύκων, κατάφεραν να προηγηθούν. Στην συνέχεια η εικόνα των νησιωτών ήταν ακόμα καλύτερη επιθετικά, και λίγο έλειψε να σημειώσουν και 2ο τέρμα και πάλι με τον Χρυσοχόο. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, με τον Ξυραφόπουλο όμως να του λέει 'όχι' στο 9ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν πλήρως του αντιπάλου στο πρώτο σαραντάλεπτο του ματς, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν (για μεγαλύτερο σκορ) τις πολλές και σημαντικές αδυναμίες των ερυθρόλευκων στην άμυνα, καθώς υστερούσαν σε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στο 41ο λεπτό μάλιστα, στην μοναδική επίσκεψη της ομάδας της Νίκης Ρέντη στα αντίπαλα καρέ, ένας εκ των κορυφαίων του ματς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο λόγος για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Κώστα Σταθελάκη, ο οποίος λίγο πιο δεξιά από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής των νησιωτών έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπακόμητρου, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα για το α' μέρος του παιχνιδιού, με την Α.Ε. Σαρωνικός να αδικείται από το 1-1, καθώς ήταν εμφανώς ανώτερη του αντιπάλου αλλά πλήρωσε ουσιαστικά την κακή τελική της προσπάθεια. Η επανάληψη έκρυβε εκπλήξεις στους 50 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας οι οποίοι περίμεναν να δουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση των γηπεδούχων στην ήδη ευάλωτη άμυνα των φιλοξενούμενων, αντί αυτού όμως είδαν τους παίκτες του Ιωαννίδη να μπαίνουν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και να καταφέρνουν να προηγηθούν με 1-2.

Το χρονόμετρο έδειχνε 50 λεπτά αγώνα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Σταθελάκη στα αριστερά. εκείνος με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Ψυχαλόπουλο στην μικρή περιοχή, με τον τελευταίο να έχει εύκολο έργο για το 1-2. Πέντε λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Δασκαλάκη από τον Γκαρή, με τον νεαρό αμυντικό να βλέπει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Χατζηγιάννη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαμοθράκης, ο οποίος είδε τον Κώστα Μπακόμητρο να αποκρούει εντυπωσιακά. Η εκπληκτική απόκρουση του πέναλτι από τον πορτιέρο της Α.Ε. Σαρωνικός, 'ξύπνησε' κατά κάποιο τρόπο τους νησιώτες οι οποίοι έδειχναν εκτός κλίματος στο β' ημίχρονο. Με σαφώς πιο βελτιωμένες ενέργειες στον χώρο του κέντρου οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Μπακόμητρου προσπάθησαν να απειλήσουν, και τα κατάφεραν με την συμπλήρωση 1 ώρας παιχνιδιού.

Ο Χρυσοχόος με εκπληκτική ενέργεια από δεξιά έβγαλε την παράλληλη με στόχο τον Πασχάλη, ο οποίος έδειχνε να μπερδεύεται αρχικά, με την μπάλα να πηγαίνει στον Τρίμπο ο οποίος με ωραία ασίστ βρήκε πιο αριστερά τον Λουτσιάνο, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό με ωραίο πλασέ να σημειώνει το 2-2. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς πήρε 'άγρια ομορφιά', με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν ώστε να πάρουν το προβάδισμα, με την μπάλα να αλλάζει συνέχεια καρέ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε ελαφρώς καλύτερα, με τους νησιώτες να έχουν και αυτοί κάποιες καλές στιγμές. Από το 75ο λεπτό έκανε την εμφάνισή της και η κούραση για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειχναν να σκέφτονται την παράταση, αφού ουσιαστικά δεν ρίσκαραν. Και φτάνουμε στο 86ο λεπτό, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν το 2-3 με σκόρερ τον Σαμοθράκη.

Ο Δενάρδος με ωραία κάθετη μπαλιά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή βρήκε τον 38χρονο πολύπειρο φορ, ο οποίο πλάσαρε σωστά τον Μπακόμητρο, σε μία εξιλέωση για εκείνον μετά το χαμένο πέναλτι του 55ου λεπτού. Στο 88ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της 2ης κίτρινης κάρτας (κόκκινη) που αντίκρισε ο Γκαρής, μετά από μαρκάρισμα εκτός μεγάλης περιοχής. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, με την Α.Ε. Σαρωνικός να δείχνει καλά στοιχεία, με την Νίκη Ρέντη όμως να παίρνει την πρόκριση στην β' φάση του Κυπέλλου Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού στην έδρα τους. Διαιτητής ο Χατζηγιάννης με βοηθούς τους Κοντιζά και Πετρίδη.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Πάλλης Π. (72' Σπυριδάκης), Χρυσοχόος, Γκαρής, Αγγελάκης, Γκιόκα, Πασχάλης, Ρουμελιώτης, Γκοτσούλιας Γ, Τρίμπος, Λουτσιάνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png