Α.Ε. Σαρωνικός - Νέοι Ευγενείας 3-1. Για την 2η αγωνιστική της Β' Πειραιά.


Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η Α.Ε. Σαρωνικός επικράτησε με 3-1 των Νέων Ευγενείας, σημειώνοντας την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Β' Πειραιά η οποία διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας ήταν ιδιαίτερα καλή, με τους νησιώτες του Θανάση Μπακόμητρου να εκμεταλλεύονται κυρίως τα λάθη των φιλοξενούμενων και να φτάνουν σε μια άνετη επικράτηση. Ένας εκ των κορυφαίων του ματς, ο Κώστας Τρίμπος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο χαρισματικός μέσος 'έκλεψε' την μπάλα λίγο έξω απόν μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, στην συνέχεια βρήκε αριστερά τον Σάνη, ο οποίος έβγαλε την σέντρα, με τους αμυντικούς να μη διώχνουν σωστά στην κεφαλιά του Πασχάλη, και ο επερχόμενος μέσος της Α.Ε. Σαρωνικός να νικάει με δεύτερη προσπάθεια από κοντά τον πορτιέρο των Νέων, σημειώνοντας μέσα σε αποθέωση το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα είχαν φτάσει και σε άλλα τέρματα στο πρώτο μισάωρο του ματς, καθώς η εμφάνιση μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν κάτω του μετρίου. Στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού, ένα σουτ του Κωνσταντίνου ανάγκασε τον Μπακόμητρο σε εντυπωσιακή επέμβαση, και τρία λεπτά αργότερα μετά από συνολικά κακή αμυντική αντίδραση της άμυνας της Α.Ε. Σαρωνικός, σημειώθηκε το 1-1. Ο Κωνσταντίνου με ωραία κίνηση από δεξιά έβγαλε την παράλληλη, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να μη διώχνουν καλά, με αποτέλεσμα η μπάλα να έρθει στα πόδια του Σπανόπουλου, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Αυτή ήταν και η μοναδική επίσκεψη των πράσινων στα καρέ του Κώστα Μπακόμητρου, οι οποίοι πάντως πέτυχαν την ισοφάριση, ουσιαστικά κόντρα στην ροή του ματς. Το παιχνίδι πλέον άρχισε να παίρνει νέο ενδιαφέρον, με τους κυανόλευκους να εξακολουθούν να υπερτερούν σε όλους τους τομείς. Στο 41ο λεπτό σε μία ανύποπτη φάση, οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα με σκόρερ τον Πασχάλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το αβίαστο λάθος του πορτιέρο Μπουραντά. Ο τελευταίος έστησε την μπάλα στη γωνία της μικρής περιοχής για ελεύθερο, σημαδεύοντας τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας με αυτόν τον περίεργο τρόπο το 2-1. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος, με τους νησιώτες να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού και να μην αγχώνονται ιδιαίτερα μετά το 1-1 των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας στους Νέους Ευγενείας αναίτια χώρους. Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το μέτριο ξεκίνημα των γηπεδούχων, και είχαν δυο μεγάλες στιγμές στα πρώτα δύο λεπτά της επανάληψης. Αρχικά στο 46 με τον Τραμουντάνα να χάνει την μονομαχία με τον Μπακόμητρο σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από φάση διαρκείας στην μικρή περιοχή του έμπειρου τερματοφύλακα της Α.Ε Σαρωνικός, ο Σκουλουδάκης με καρφωτή κεφαλιά από κοντά, είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Και φτάνουμε στο 50ο λεπτό, εκεί όπου το συγκρότημα του νησιού πέτυχε το 3-1 με περιπετειώδη και ασυνήθιστο τρόπο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από δεξιά, με εκτελεστή τον Τρίμπο, ο οποίος αρέσκεται στις εκτελέσεις των στημένων. Ο πολύπειρος μέσος, με αριστουργηματική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο πίσω δοκάρι των φιλοξενούμενων, με τον γκολκίπερ των Νέων Ευγενείας στην προσπάθειά του να διώξει, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του. Η πορεία της μπάλας έδειχνε να πηγαίνει στα δίχτυα, με τον Μπουραντά πάντως να φέρει μεγάλη ευθύνη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων, καθώς από την μία οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Σαρωνικός αρκέστηκαν στο υπέρ τους 3-1, και από την άλλη οι αντίστοιχοι των Νέων Ευγενείας να δείχνουν ουσιαστικά ανήμποροι πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, να μειώσουν το σκορ. Στο 62ο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους πράσινους, οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Τραμουντάνας χτύπησε με τον αγκώνα του τον Γκοτσούλια, με τον διαιτητή Μπαλαφούτη να τον αποβάλλει. Η τελευταία καλή φάση του ματς, σημειώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι με τον Τριανταφύλλου. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Πειραϊκό. Δηλώσεις στο Aegina Portal αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε ο αμυντικός της Α.Ε Σαρωνικός Χάρης Αγγελάκης. 'Μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία κάθε χρόνο παίζει για την άνοδο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Είμαστε μια νέα και νεανική ομάδα που ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας, που έδωσε βροντερό παρόν' κατέληξε.

Στο 89ο λεπτό, ο τεχνικός της Α.Ε. Σαρωνικός πέρασε στον αγώνα στην θέση Σάνη τον Νεκτάριο Μπακόμητρο. Ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής πάτησε ξανά χορτάρι μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Α' Πειραιά με τον Παντζιτζιφιακό (0-1). Επίσης, στην αποστολή της ομάδας μετά από σχεδόν δύο χρόνια, βρέθηκε ο Θοδωρής Ρούσσος. Ο 20χρονος ταλαντούχος επιθετικός είχε επίσης τραυματιστεί σοβαρά στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Α' Πειραιά με αντίπαλο την Ένωση Ρέντη (0-4) στις 18 Δεκεμβρίου του 2016. Τέλος για περίπου 15 λεπτά, παρακολούθησε τον αγώνα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού (Δ.Α.Ο.Α.) κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό. Ο κύριος Χατζηπέρος βρέθηκε για λίγο στις εξέδρες για να δει από κοντά το ανακατασκευασμένο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Χρυσοχόος, Πάλλης Π. (58' Πασβαντόπουλος), Γκαρής, Αγγελάκης (70' Πάλλης Γ.), Γκιόκα, Πασχάλης, Τσελάι, Γκοτσούλιας (81' Φεϊζούλα), Τρίμπος, Σάνη (89' Μπακόμητρος Ν.).

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου, Πανιώνιος Κερατσινίου-Πειραϊκός 1-1, Νέοι Δραπετσώνας-Φαληρικός 1-1, Α.Ο. Αγίου Δημητρίου-Άρης Αμφιάλης 1-1, Αστέρας Νίκαιας-Αργοναύτης 4-2, Νίκαια-Λέοντες Καμινίων 0-3 α.α και Ολυμπιακός Περάματος-Οδηγήτρια 3-0 α.α.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png