Α.Ε. Σαρωνικός-Ολυμπιακός Περάματος 1-0. Νίκη και άνοδος στην Α' Πειραιά για την ομάδα της Αίγινας.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την απευθείας άνοδο στην Α’ Κατηγορία του Πειραιά πανηγυρίζει από την Κυριακή το απόγευμα η Α.Ε. Σαρωνικός μετά το νικηφόρο 1-0 (της έφτανε και η ισοπαλία) επί του μέχρι πρότινος συγκάτοικου της στην κορυφή Ολυμπιακού Περάματος. Η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία, μετά από τον περσινό υποβιβασμό της. Η αναμέτρηση της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β' Πειραιά κρίθηκε με γκολ του Σπυριδάκη στο 60ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεκτάριου Μπακόμητρου. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ηλία Σπάθα, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας να τους αποθεώνουν. Διαιτητής του ντέρμπι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής ήταν ο Ηλίας Σπάθας με βοηθούς τους Κορώνα και Μητάκο. Τέταρτος διαιτητής ο Πουλόπουλος.

Αμέσως μετά το τέλος του σημαντικού παιχνιδιού στο Aegina Portal μίλησε ο προπονητής της Α.Ε. Σαρωνικός, Θανάσης Μπακόμητρος. 'Καταρχήν να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια πρώτα απ' όλα στους ποδοσφαιριστές μου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη σεζόν. Επίσης ευχαριστώ την διοίκηση του συλλόγου, και τέλος τον φίλαθλο κόσμο για την θερμή του υποστήριξη. Όσο αναφορά την άνοδο, ο νεαρός τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: 'Εξαρχής δεν ήταν στόχος η άνοδος, αλλά η πορεία της ομάδας και ειδικά από τον β' γύρο και μετά άλλαξαν τα δεδομένα. Βήμα-βήμα είδαμε ότι μπορούμε και πιστεύω πως δίκαια τελικά πήραμε το πρωτάθλημα', κατέληξε.
Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Χρυσοχόος, Πασβαντόπουλος, Πάλλης, Σπυριδάκης, Γκιόκα, Πασχάλης (89' Πιπίνης), Τρίμπος, Γκοτσούλιας (87' Γκαρής), Μπακόμητρος Ν. (65' Ρούσσος), Σάνη (77' Φεϊζούλα).

Στα άλλα αποτελέσματα: Πειραϊκός-Λέοντες Καμινίων 2-0, Αστέρας Νίκαιας-Άρης Αμφιάλης 0-3, Νέοι Ευγενείας-Αργοναύτης 5-0, Πανιώνιος Κερατσινίου-Φαληρικός 1-1, Νίκαια-Α.Ο Αγ. Δημητρίου 0-3 α.α, Νέοι Δραπετσώνας-Οδηγήτρια 3-0 α.α.

Πρωταθλήτρια η Α.Ε. Σαρωνικός με 64 βαθμούς (20 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), η οποία πήρε την απευθείας άνοδο στην Α' Πειραιά, με τους Ολυμπιακό Περάματος, Άρη Αμφιάλης, Πειραϊκό και Νέους Ευγενείας να διεκδικούν σε αγώνες μπαράζ τον προβιβασμό τους.

Πρώτος σκόρερ για την Α.Ε. Σαρωνικός αναδείχθηκε ο Πασχάλης με 13 τέρματα, με τον Τρίμπο να ακολουθεί με 10. Υπόλοιποι σκόρερ: Γκοτσούλιας 6, Σπυριδάκης 5, Μιστάκου 3, Σάνη 3, Αγγελάκης 2, Πασβαντόπουλος 2, Φεϊζούλα 2, Ρούσσος 2, Μπακόμητρος Νεκτάριος 1, Πάλλης Γιώργος 1, Αμίρ Τσελάι 1.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png