Α.Ε Σαρωνικός-Α.Ο. Χαλκηδών 2-0 στην παράταση. Για την 1η φάση του Κυπέλλου Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Πειραιά πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η Α.Ε. Σαρωνικός η οποία επικράτησε στην παράταση της Χαλκηδόνας με 2-0. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας είχε αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο δοκάρια στο α' ημίχρονο με τους Μαχμουτάϊ και Μελά, ενώ ένα δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Λαλάϊ στο 60ο λεπτό.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Στο 80ο λεπτό η ομάδα της Χαλκηδόνας έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Τάσος Ζαρκαδούλας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, και να πάρουν την νίκη στην παράταση. Το σκορ άνοιξε ο Μητρόπουλος στο 97ο λεπτό, με τον Φεϊζούλα τρία λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Με την φανέλα της Α.Ε. Σαρωνικός επανεμφανίστηκε ο Βασίλης Καλικαντής, ο οποίος αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Στην αντίπερα όχθη, με τα χρώματα της Χαλκηδόνας αγωνίστηκε στο παιχνίδι ο πρώην ποδοσφαιριστής των νησιωτών, Μαλντίν Λαλάϊ. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαλαχούτης με βοηθούς τους Λεκαράκο και Κωνσταντόπουλο.

Στις εξέδρες του γηπέδου της Αίγινας στα πλαίσια των οδηγιών της Ένωσης Πειραιά για την εξάπλωση του Κορονοϊού, δικαίωμα εισόδου είχαν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. Για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των ποδοσφαιριστών και αξιοματούχων ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση σχετικής κατάστασης με φωτοτυπίες βεβαιώσεων εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Δηλώσεις στο Aegina Portal αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, έκανε ο τεχνικός της Α.Ε. Σαρωνικός Θανάσης Μπακόμητρος: "'Η αρχή της χρονιάς μας βρήκε αντιμέτωπους με μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη από εμάς και το χειρότερο σενάριο ήταν η παράταση. Παρ'όλα αυτά, τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή και πήραμε την πρόκριση η οποία μας δίνει την ψυχολογία ώστε να φτάσουμε σιγά σιγά στο επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χαρές καθώς ακολουθεί το παιχνίδι της 1ης αγωνιστική ςκαι πάλι με την Χαλκηδόνα. Είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και εύχομαι καλή χρονιά με υγεία", κατέληξε.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Χρυσοχόος, Φεϊζούλα, Μελάς, Γκαρής Σ. (108' Πιπίνης), Τσελάϊ (108' Σαπάνι), Πασχάλης (115' Μενάγιας), Στακάϊ, Μητρόπουλος (116' Μπακόμητρος Ν.), Καλικαντής, Μαχμουτάϊ (80' Γκαρής Ν.).

Στα άλλα αποτελέμστα της 1ης φάσης: Κορυδαλλός-Αστέρας Κερατσινίου 3-0, Φίλαθλοι-Α.Ε. Μοσχάτο 1-5, Σαλαμινομάχοι-Α.Ο.Α.Δ. 0-1, Ατρόμητος Πειραιά-Α.Σ. Ποντίων 1-0, Θύελλα Μοσχάτου-Ήφαιστος 1-3, Α.Σ. Κωφών-Α.Ο. Πειραιάς 0-1, Φαληρικός-Α.Ο. Καστέλλας 3-0, Λέοντες Καμινίων-Ένωση Ρέντη 0-2, Παννεαπολικός-Αναγέννηση Μοσχάτου 1-6, Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέας Κορυδαλλού-Δίας Κορυδαλλού 0-4, Προφήτης Ηλίας-Αστέρας Νίκαιας 5-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Χαραυγή 2-1, Νέοι Ευγενείας-Περαμαϊκός 0-3, Νίκη Ρέντη-Παντζιτζιφιακός 2-1 (παρ.).

Τα παιχνίδια Νέο Ικόνιο-Αστέρια Δραπετσώνας, Αμφιάλη-Νέοι Δραπετσώνας, Φοίνικας Αγ. Σοφιάς-Α.Ο.Κ. Φαλήρου, Πειραϊκός-Πανφαληρικός, Νίκαια-Πανιώνιος Κερατσινίου, Κύπρος Κορυδαλλού-Άρης Αμφιάλης, Πήγασος Αγ. Διονυσίου-Πυθαγόρας, Δραπετσώνα-Δόξα Πειραιά, Αμπελακιακός-Αστυπάλαια Κορυδαλλού και Ερμής Κορυδαλλού-Αετός Κορυδαλλού, αναβλήθηκαν. Την Τετάρτη (6/10) θα γίνει η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Ηρακλή Νικαίας.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Φέτος τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με διαφορετικό τρόπο. Στην Α' Κατηγορία που συμμετέχει και η Α.Ε. Σαρωνικός, βρίσκονται συνολικά 35 ομάδες.

Έτσι έγινε διαχωρισμός τριών ομίλων, με την ομάδα της Αίγινας να βρίσκεται στο β' όμιλο μαζί με Α.Ε. Μοσχάτο, Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα, Ελλάς Ποντίων, Φίλαθλοι, Ερμή Κορυδαλλού, Ατρόμητο Κερατσινίου, Δραπετσώνα, Αετό Κορυδαλλού, Ίκαρο Καλλιθέας, Α.Ε. Περάματος και Χαλκηδόνα, την οποία αντιμετωπίζει την 1η αγωνιστική εκτός έδρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, θα απαρτίσουν έναν όμιλο 6 ομάδων, από τον οποίο θα ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια της Α' Κατηγορίας.

Τα ματς του συγκεκριμένου ομίλου θα είναι μονά και θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png