Α.Ε. Σαρωνικός - Αετός Κορυδαλλού 0-3 άνευ αγώνα, μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Έφεση θα ασκήσει η Α.Ε. Σαρωνικός.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Πειραιά, η αναμέτρηση της 6ης Φεβρουαρίου για την 16η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας ανάμεσα στην Α.Ε. Σαρωνικός και τον Αετό Κορυδαλλού, η οποία αναβλήθηκε λόγω μη παρουσίας ιατρού, κατοχυρώνεται στον Αετό Κορυδαλλού με σκορ 3-0, καθώς θεωρεί υπαίτιο για την αναβολή το Σωματείο της Α.Ε. Σαρωνικός.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στις ανακοινώσεις (Δευτέρα 16/2/22) στο επίσημο site η Ε.Π.Σ.Π.:
"Η Πειθαρχική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της το ανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε σε βάρος του σωματείου Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας καθώς και την έγγραφη απολογία του, αναφορικά με την μη διεξαγωγή του αγώνα Πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας-Αετός Κορυδαλλού, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την 6/2/2022 και ώρα 14.15 στο γήπεδο Αιγίνης, λόγω της μη παρουσίας ιατρού για τον οποίο είχε μεριμνήσει το ίδιο το σωματείο "Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας". Η Πειθαρχική Επιτροπή αφού μελέτησε τα συγκεντρωθέντα στοιχεία, σκέφθηκε σύμφωνα με το νόμο και αποφασίζει:

α) Θεωρεί υπαίτιο για την μη διεξαγωγή του κρινόμενου αγώνα το σωματείο Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας για παραβάσεις των άρθρων 16 παρ. 2. α,β. του ΚΑΠ και άρθρο 8 παρ. στ-ζ-ζα της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. Πειραιά περιόδου 2021-2022.

β) Κατακυρώνει τον εν λόγω αγώνα, υπέρ του σωματείου Αετός Κορυδαλλού με τέρματα τρία (3) έναντι μηδέν (0) και βαθμούς τρεις (3) έναντι μηδέν (0) του σωματείου Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας (άρθρο 21 παρ. 33.II, του ΚΑΠ και άρθρο 8 παρ. ζ-ζα της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. Πειραιά περιόδου 2021-2022).

γ) Επιβάλλει χρηματική ποινή 100 ευρώ στο σωματείο Α.Ε. Σαρωνικός (άρθρο 21 παρ. 3.II, του ΚΑΠ).

Η απόφαση αυτή είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Α.Ε. Σαρωνικός, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν η ομάδα της Αίγινας είχε εμπλακεί σε παιχνίδι που είχε αυτή την έκβαση. Είτε δηλαδή να χάσει, είτε να κερδίσει ματς άνευ αγώνα (σε παιχνίδι πρώτης ομάδας). Ανακατατάξεις πλέον στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο Αετός Κορυδαλλού με το 3-0 άνευ αγώνα προσπέρασε την Α.Ε. Σαρωνικός, με 31 βαθμούς έναντι 29β.

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον προπονητή της Α.Ε. Σαρωνικός, Θανάση Μπακόμητρο ο οποίος δήλωσε: "Σίγουρα υπάρχει πικρία για την απόφαση, για την οποία έχω την εντύπωση ότι νομοθετικά δεν ευσταθεί. Απ 'ότι γνωρίζω η ομάδα θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να δικαιωθεί. Θεωρώ πέρα για πέρα άδικη την απόφαση, τουλάχιστον ηθικά, καθώς το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεται μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Εμείς κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε βέβαια πικραθεί πραγματικά πάρα πολύ. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Η ομάδα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, μετά και το παιχνίδι της Κυριακής (1-1 με την Ελλάς Ποντίων), με ηθικό αρκετά ανεβασμένο. Κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και θα αφήσουμε τους εκπροσώπους των δύο πλευρών να βρουν την πραγματική αλήθεια για το παιχνίδι με τον Αετό", κατέληξε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png