Α.Ε. Σαρωνικός - Νέο Ικόνιο 1-2. Για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α' Πειραιά.

DSC_0080-saronikos.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με εντός έδρας ήττα ολοκλήρωσε τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α' Πειραιά η Α.Ε. Σαρωνικός, η οποία ηττήθηκε με 1-2 από το Νέο Ικόνιο στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, το μεσημέρι της Κυριακής. Η αναμέτρηση της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς αμφότεροι δεν διεκδικούσαν κάτι, με τους νησιώτες πάντως να χάνουν την ευκαιρία να τερματίσουν στην 4η θέση, μετά την ήττα της Χαραυγής από τον Καραβά το Σάββατο (ο Καραβάς επικράτησε με 4-0 της Χαραυγής).

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Έτσι, η Α.Ε. Σαρωνικός παρέμεινε στην 5η θέση (45β.), με την ομάδα του Δημήτρη Βουτσινά (Χαραυγή) να τελειώνει 4η στο πρωτάθλημα με 47 βαθμούς. Από την άλλη, η νεανική ομάδα του Νέου Ικονίου, τερμάτισε στην 7η θέση με 32 βαθμούς. Στα αγωνιστικά τώρα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον 18χρονο Νίκο Παπαϊωάννου στο 20ο λεπτό, με το ημίχρονο να λήγει 0-1. Στην επανάληψη το Νέο Ικόνιο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με σκόρερ και πάλι τον Παπαϊωάννου.

Ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του Μπακόμητρου, και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 0-2 στο 50ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Θανάση Μπακόμητρου, ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 63ο λεπτό, με σκόρερ τον Τάσο Πασχάλη με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόσκου. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μαμσάκου βρήκε νικήτρια την ομάδα από το Πέραμα με 2-1. Βοηθοί του Μαμσάκου ήταν οι Πουλόπουλος και Γκάρα.

Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στην αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ατρόμητος Πειραιά, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής φιλοξένησε στην έδρα του την Αμφιάλη η οποία ήθελε τη νίκη για να πανηγυρίσει εκείνη το πρωτάθλημα. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος ήταν πρώτος με 68 βαθμούς με την ομάδα της Αμφιάλης να είναι δεύτερη με 66. Με νίκη ή ισοπαλία, η καμινιώτικη ομάδα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, ενώ με ήττα το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε η Αμφιάλη.

Στα του ντέρμπι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η αναμέτρηση διακόπηκε στο 33ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 0-0, μετά από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς το διαιτητικό τρίο, μετά από υπόδειξη σε φάση των τελευταίων. Η αναμέτρηση δεν συνεχίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει τελικά το πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος θα διεκδικήσει στα μπαράζ την άνοδό του στην Γ' Εθνική Κατηγορία. Όσον αφορά τα την ουρά της βαθμολογίας, η Α.Ε. Μαύρος Αετός-Ολυμπιάδα υποβιβάζεται απευθείας στην Β' Πειραιά, ενώ Αετός Κορυδαλλού, Αναγέννηση Μοσχάτου, Α.Ε. Θύελλας-Αχιλλέα Κορυδαλλού και Ήφαιστος, θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α' Πειραιά στα play out. 

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος, Χαλδαίος (73΄ Τριανταφυλλάκης), Φεϊζούλα, Μελάς, Ζωντήρος (65' Ρωπαΐτης), Τόσκου, Λαλάι, Οικονόμου (65' Πιπίνης), Πασχάλης (75' Μιστάκου), Καλικαντής, Χρυσοχόος (88' Σφήκας). 

Στα άλλα αποτελέσματα: Καραβάς-Χαραυγή 4-0, Χαλκηδόνα-Ηρακλής Νικαίας 1-2, Α.Σ. Ποντίων-Ήφαιστος 1-2, Α.Ε. Μαύρος Αετός-Ολυμπιάδα-Αετός Κορυδαλλού 0-5, Α.Ε. Θύελλας-Αχιλλέα Κορυδαλλού-Αναγέννηση Μοσχάτου 0-0, και Ατρόμητος Πειραιά-Αμφιάλη διακόπηκε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png