Η Oργανωτική Eπιτροπή του "12ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας" θα τιμήσει την Δήμητρα Μυλωνά, τον Δημήτρη Καφφάτο και τον Θοδωρή Αλεξά.

12os-agonas-dromou-ioannis-kapodistrias-2.jpg

Η Oργανωτική Eπιτροπή του "12ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας", ανακοίνωσε την βράβευση σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού. Ο Ο.Α.Κ. Αίγινας θα τιμήσει φέτος την παγκόσμια πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας και αντιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Δήμητρα Μυλωνά. Η Δήμητρα Μυλωνά ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία οκτώ ετών στο Ναυτικό Όμιλος Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την πρώτη σημαντική διάκριση την έλαβε το 1993, όπου και κατέκτησε (ως κυβερνήτης) το πανελλήνιο πρωτάθλημα (Overall, και γυναικών) σκαφών τύπου 420. Την ίδια χρονιά κατέκτησε με το πλήρωμά της και την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser II στην Lago di Garda. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας εντυπωσιακής αθλητικής πορείας.

Από το 1993 μέχρι και το 2002 πρώτευσε σε πανελλήνιους, βαλκανικούς, μεσογειακούς, Eurolymp, αλλά και σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως το "Tropheo Princesa Sofia" στη Μαγιόρκα (χρυσό μετάλλιο overall και γυναικών στα σκάφη 420). Η διαδρομή της κορυφώθηκε με ένα χάλκινο (1998) και ένα χρυσό (1999, με οκτώ πρώτες νίκες) μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από το 2001 υπηρετεί ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και Σχολή Υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) και ζει στην Αίγινα με την οικογένεια της.

Ο Ο.Α.Κ. Αίγινας νιώθει ιδιαίτερη χαρά που έχει την ευκαιρία να αναγνωρίσει την μοναδική συνεισφορά της Δήμητρας Μυλωνά στον αθλητισμό. Η βράβευση θα λάβει χώρα στις 29 Ιανουαρίου 2023, κατά την εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων "Κυριάκος Γκαρής" στο πλαίσιο του "12ου Αγώνα Ιωάννης Καποδίστριας".

Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή θα βραβεύσει δύο ακόμη σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού:

Δημήτρης Καφφάτος: 6ος Oλυμπιονίκης Αθήνα 2004, 6ος Pαγκόσμιος 2005 Τυνησία, 135 συμμετοχές με την Εθνική Oμάδα, συμμετοχές σε ομάδες στην Ελβετία και Ισπανία, προπονητής 3 πρωταθλήματα 1 κύπελλο και 1 ευρωπαϊκό, μέλος και πρεσβευτής του διεθνούς κέντρου ολυμπιακής εκεχειρίας.

Θοδωρής Αλεξάς: Παραολυμπιονίκης 3 φορές με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, Πεκίνο: 7 θέση, Λονδίνο 8 θέση και Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2009, 3η θέση Αθήνα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022, 2η θέση Ομάν, αθλητής της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων από το 2020 έως και σήμερα. Μέλος και πρεσβευτής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png