Α.Γ.Σ Άρτεμις-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Για την 9η αγωνιστική των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό βόλεϋ ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ της Άρτεμις Κορυδαλλού για την 9η αγωνιστική των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Η αναμέτρηση του Νέου Κλειστού του Κορυδαλλού το οποίο είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, ξεκίνησε ιδανικά για την νησιώτικη ομάδα η οποία αν και αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά της στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αποτέλεσμα να αποδράσει από τον Κορυδαλλό με το μεστό 3-0. Τα νεαρά κορίτσια του Γρηγόρη Μπαμπούνη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 7-2, με κύριο όπλο τους το εξαιρετικό σέρβις και την άριστη υποδοχή.

Αν και η ομάδα του Σαρωνικού είχε από την αρχή ξεκάθαρο προβάδισμα, στο τέλος με αντεπίθεση διαρκείας των γηπεδούχων σε συνδυασμό τα λάθη στην υποδοχή των νησιωτών, η ομάδα του Κορυδαλλού όχι μόνο πλησίασε στο σκορ αλλά και προσπέρασε με 20-19 αρχικά και 22-20 στην συνέχεια. Με ένα όμως απίστευτο σερί 4-0 η τάξη αποκαταστάθηκε, με τις μπλε της Αίγινας να φτάνουν στο 25-23 και στο 0-1. Στο 2ο σετ υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, με τον Σαρωνικό να παίρνει το προβάδισμα με 4-1 αρχικά και 12-7 στην συνέχεια. Οι κυανόλευκες του Κορυδαλλού αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 13-11 με το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 16-14, για να έρθει ένα σερί 4-0 για τις κυανόλευκες του Κορυδαλλού και να κάνουν το 18-14 βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του νησιού. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη, οι οποίες με ένα ασύλληπτο 6-0 σερί γίνονται οδηγοί του σετ (22-18). Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, ο Σαρωνικός έφτασε στο 25-21 και στο 0-2 μέσα σε αποθέωση. Σχεδόν ίδια εικόνα και στο 3ο σετ, με την ομάδα του νησιού να ξεκινάει εντυπωσιακά, και να προηγείται με 9-1 και 13-5. Με το σκορ πλέον να έχει φτάσει στο 19-9, οι αθλήτριες του Σαρωνικού έδειξαν απίστευτη χαλάρωση με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε πολλά λάθη και τις γηπεδούχες να το εκμεταλλεύονται και να φτάνουν μια ανάσα στο σκορ. Με αρχικό σερί 6-0 η Άρτεμις πλησίασε στο 19-15 με την συνέχεια να είναι συγκλονιστική. Ο Σαρωνικός είναι μπροστά με 20-15, με τις γηπεδούχες με εξαιρετικό σέρβις να κάνουν ένα σερί 5-0 και να ισοφαρίζουν σε 20-20. Στην συνέχεια και ενώ το σετ βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία (21-21), οι νεαρές αθλήτριες του νησιού έδειξαν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, και με 3 συνεχόμενους πόντους πήγαν την διαφορά στο +3 (24-21), με τις γηπεδούχες πλέον να πετούν λευκή πετσέτα.

Το τελικό 3-0 βάση της εικόνας των δυο ομάδων στο παρκέ του Κορυδαλλού κρίνεται απολύτως δίκαιο, με τον Σαρωνικό να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, όντας αήττητος. Η ομάδα του νησιού η οποία έχει και δυο αγώνες λιγότερους καθώς δεν έχουν διεξαχθεί τα αναβληθέν ματς της 4ης αγωνιστικής με Πήγασο Χαΐδαρίου (εκτός) και της 7ης με Ίλιον (εκτός), έχει 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός υποδέχεται την Ηλιούπολη. Τα σετ 23-25, 21-25, 22-25. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι η αποστολή των νησιωτών αποκλείστηκε στο λιμάνι του Πειραιά λόγω του απαγορευτικού του απόπλου προς την Αίγινα, με τις νεαρές αθλήτριες να διανυκτερεύουν σε σπίτι συναθλήτριας τους.

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Λορέντζου, Γκούρι, Σταθοπούλου, Μαλτέζου, Καλοκούβαρου, Τσιαντούκα, Μητρομελέτη, Ρωπαΐτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png