Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ο.Π. Μοσχάτου 3-2 σετ. Για την 20η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια που διεξήχθησαν ποτέ στο κλειστό του ΕΠΑΛ, ο Σαρωνικός θριάμβευσε επί του ισχυρού ΑΟΠ Μοσχάτου με 3-2 σετ για την 20η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Την κυριακάτικη αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από κοντά 50 και πλέον φίλοι τους αθλήματος (μεταξύ τους και φίλαθλοι του Μοσχάτου), οι οποίοι απόλαυσαν το θέαμα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες, σε ένα ματς στο οποίο ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 1-0, με την ομάδα του Μοσχάτου με ένα δυνατό come back να το γυρίζει σε 1-2, με την συνέχεια όμως να ανήκει στην ομάδα του νησιού η οποία με τεράστια ψυχικά αποθέματα έστειλε τον αγώνα στο τάι μπρέικ, το οποίο κατέκτησε με 15-10, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Σαρωνικός φιλοξένησε στο ΕΠΑΛ ως αουτσάιντερ τον ΑΟΠ Μοσχάτου, ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν το παιχνίδι στην 3η θέση με 40 βαθμούς (1η θέση ο Αστέρας Νίκαιας με 49, 2η θέση ο Αίολος Ταύρος με 45β/1 παιχνίδι λιγότερο) μαζί με Άμιλλα (4η) και Μελά Αγίου Ελευθερίου (5ος) οι οποίοι διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο και παραμονή στην 1η 4αδα, που οδηγεί στο Final 4 του πρωταθλήματος, το οποίο θα αναδείξει τις δυο πρώτες ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία. Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη, το οποίο αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο πήρε το 1ο σετ με 25-16 με χαρακτηριστική άνεση. Το 2ο σετ ήταν συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος, με τις γηπεδούχες να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0, αλλά να μη τα καταφέρνουν. Το Μοσχάτο προηγήθηκε με 20-17, με τον Σαρωνικό με ένα απίστευτο σερί 3-0 να ισοφαρίζει σε 20-20, με την συνέχεια να είναι συγκλονιστική. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 24-21, αλλά ένα νέο σερί των κυανόλευκων, έφερε την ομάδα της Αίγινας μπροστά με 25-24 και πολύ κοντά στο 2-0.

Δυστυχώς όμως η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των κυανέρυθρων σε συνδυασμό με την απειρία και το άγχος των νησιωτών, έφερε το Μοσχάτο στο 28-26 και στο 1-1 μετά από 30 λεπτά. Τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν αρκετά για τον Σαρωνικό στο 3ο σετ, καθώς οι φιλοξενούμενες μετά το σοκ του 1ου σετ, έδειξαν αποφασισμένες να πάρουν την καθαρή νίκη, και μπήκαν στο 3ο σετ με στόχο την ανατροπή. Με εξαιρετική υποδοχή και σωστά τελειώματα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εύκολα στο 25-17 και στο 1-2, και έγιναν τα αφεντικά της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και μετά, ξεκινάει η αντεπίθεση των νησιωτών, οι οποίοι με τεράστια ψυχικά αποθέματα, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, και με τον έμπειρο τεχνικό Γρηγόρη Μπαμπούνη με διάφορα τρικ να αποπροσανατολίζει τον αντίπαλο, ο Σαρωνικός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό βόλεϋ. Η νησιώτικη ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 4-1 και 9-4. Το Μοσχάτο μείωσε σε 10-7, για να έρθει ένα σερί 3-0 για τον Σαρωνικό, ο οποίος προηγήθηκε με 13-7.

Η διαφορά όσο περνούσε ο χρόνος όλο και αυξανόταν, με τις κυανόλευκες να φτάνουν στο 20-15. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 20-17, για να έρθει ένα νέο σερί αυτή τη φορά τις τάξεως του 5-0, και με 25-17 να στείλει το ματς ο Σαρωνικός σε 5ο σετ. Εκεί, με όπλο πλέον και την ψυχολογία, οι ταλαντούχες βολεϊμπολίστριες της Αίγινας κατάφεραν να ανατρέψουν τα αρχικά δεδομένα και με όπλο το εξαιρετικό σέρβις, να προηγηθούν με το εντυπωσιακό 5-0. Οι φιλοξενούμενες έδειξαν να ανακάμπτουν, μειώνοντας αρχικά σε 5-3, ενώ στην συνέχεια έφεραν την διαφορά στον πόντο (10-9). Το παιχνίδι κάπου εκεί έδειξε ότι θα ήταν αμφίρροπο, με τις γηπεδούχες όμως να δείχνουν αποφασισμένες να ολοκληρώσουν την επική ανατροπή, με αποτέλεσμα ένα σερί 4-0 να τους φέρει πιο κοντά από ποτέ στην νίκη.

Οι κυανέρυθρες μείωσαν σε 14-10, για να έρθει μια άριστη συνεργασία της πασαδόρου Βίκυς Σταθοπούλου με την Μπιάνκα Γκούρι, με την 16χρονη ακραία να πετυχαίνει τον τελευταίο πόντο στο ματς, και να δίνει το έναυσμα για τους 'έξαλλους' πανηγυρισμούς. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν η Αλεξάνδρα Λιάκου και ο Ντίνος Νεστορίδης, ενώ στην γραμματεία ήταν η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Κρόνο Αγίων Αναργύρων εκτός έδρας.

Τα σετ 25-16 (24'), 26-28 (30'), 17-25 (20'), 25-17 (24'), 15-10 (15').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Σταθοπούλου, Γκούρι, Καλοκούβαρου, Τσιαντούκα, Κλέλλη, Μπέλλου, Λορέντζου, Μαρμαρινού, Νικολαΐδη,  Ρωπαΐτη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png