Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Άνοδος στην Α' Κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ για τον Σαρωνικό!


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο του Σαρωνικού στο τμήμα βόλεϋ. Η ομάδα της Αίγινας κέρδισε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Οι εντυπωσιακές φέτος κορασίδες του Σαρωνικού επικράτησαν με 3-0 σετ του ιστορικού Μίλωνα στο κλειστό ‘Δημήτρης Ράπτης‘, σφραγίζοντας και τυπικά την άνοδο. Στα αγωνιστικά, οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν το πολυπόθητο τρίποντο, σε ένα ματς στο οποίο πάντως κυριάρχησαν η δύναμη και το πάθος. Οι φιλοξενούμενες εμφανώς καταβεβλημένες από τα συνεχή παιχνίδια και τους αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος (Πέμπτη-Παρασκευή), υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στα δυο πρώτα σετ, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν από την πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Μίλωνα, αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να πάρουν και τα δυο και να γίνουν οδηγοί του παιχνιδιού.

Πέραν τον αντίπαλο και την κούραση, το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία της Λυδίας Τσιαντούκα (έμεινε στον πάγκο) η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον δεξί αστράγαλο (θεραπεία τριών εβδομάδων). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ελένη Μπέλλου αγωνίστηκε με πυρετό. Στο 1ο σετ ο Σαρωνικός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 14-7. Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν σταδιακά την απόδοση τους και εκμεταλλευόμενοι τα συνεχή λάθη των νησιωτών μείωσαν αρχικά σε 14-17 και στην συνέχεια σε 19-21, πριν ισοφαρίσουν σε 21-21. Ένα τάιμ άουτ του Γρηγόρη Μπαμπούνη έκοψε τον ρυθμό των Νεοσμυρνιωτών, με την ομάδα της Αίγινας με ένα 3-0 σερί να φτάνει στο 24-21 και να πάρει το σετ με σκορ 25-22. Στο 2ο σετ και πάλι οι μπλε ξεκίνησαν καλύτερα (4-1), με τον Μίλωνα να ισοφαρίζει σε 4-4 και να παίρνει το προβάδισμα με 7-5. Με αιχμή του δόρατος τις Καλοκούβαρου, Γκούρι, Σταθοπούλου και Λορέντζου ο Σαρωνικός κατάφερε να προηγηθεί με 15-10, με της πράσινες να μειώνουν στον πόντο (14-15). Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενες ξαναπήραν τα ηνία και προηγήθηκαν με 22-16, και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων στο τέλος, με 25-21 έγινε το 0-2. Στο 3ο σετ και με όπλο πλέον και την ψυχολογία, ο Σαρωνικός έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλο, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 9-1. Η σημαντική διαφορά ξεκαθάρισε την κατάσταση, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες να κάνουν πράξη τις οδηγίες του Γρηγόρη Μπαμπούνη ο οποίος τους ζήτησε πριν την έναρξη του σετ, να πάρουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα μια διαφορά, η οποία θα τους επέτρεπε να ξεκουραστούν καθώς ήδη η κούραση τους ήταν πέραν από εμφανής. Το σκορ είναι πλέον στο 15-5, με την συνέχεια να είναι τυπική. Η διαφορά έχει φτάσει στο +15 (22-7), με το 25-14 να αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Απόλυτα ευχαριστημένος από την νίκη αλλά και την προσπάθεια των κοριτσιών του έμεινε ο προπονητής του Σαρωνικού Γρηγόρης Μπαμπούνης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμα ένα παιχνίδι εφάρμοσε στον αγώνα διάφορα τρικ τα οποία δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον αντίπαλο όταν αυτός πλησίαζε στο σκορ. Αμέσως μετά την επίτευξη του τελευταίου πόντου στο ματς, σύσσωμη η αποστολή των νησιωτών ξέσπασε σε πανηγυρισμούς καθώς οι τρεις βαθμοί της νίκης έστειλαν τον Σαρωνικό και μαθηματικά στην Α’ Κατηγορία των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, μια ομολογουμένως τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενεί την ΑΓΣ Άρτεμις. Δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού έκαναν η 13χρονη λίμπερο Κάλλι Ρωπαΐτη και η 15χρονη πασαδόρος Αδαμαντία Μαρμαρινού.

Τα σετ 22-25 (25’), 21-25 (25’), 14-25 (15’).

ΑΟ Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Σταθοπούλου, Γκούρι, Λορέντζου, Μπέλλου, Μαλτέζου, Νικολαΐδη, Μαρμαρινού, Κόστερ, Μητρομελέτη, Ρωπαΐτη, Τσιαντούκα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png