Έναρξη προετοιμασίας για τα τμήματα Volley του Σαρωνικού. Νέος προπονητής ο Κωνσταντίνος Κατερίνης.


Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Έναρξη προπονήσεων εν όψη της νέας σεζόν και για τα τμήματα βόλεϋ του Σαρωνικού. Ο ήδη επιτυχημένος τα τελευταία χρόνια σύλλογος ο οποίος μέτρα πολλές και σημαντικές διακρίσεις, μπαίνει στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ με στόχο την διατήρηση του αθλήματος στο νησί και γιατί όχι την συνέχιση της πολύ καλής παράδοσης που έχει τα τελευταία χρόνια, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Γυναικών και των Κορασίδων. Νέο πρόσωπο στο τεχνικό team του συλλόγου, ο προπονητής Κωνσταντίνος Κατερίνης. Ο 34χρονος προπονητής συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του νησιωτικού συλλόγου, και θα προσπαθήσει να δώσει με τις γνώσεις του το κάτι παραπάνω στις βολεϊμπολίστριες της Αίγινας, μέσα από σκληρή δουλειά και τακτική. Το Γυναικείο τμήμα του Σαρωνικού θα αγωνιστεί φέτος στην Α' Τοπική Κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ, και το τμήμα των Κορασίδων στην Α' Κατηγορία επίσης της ΕΣΠΕΔΑ. Τέλος, η ομάδα του νησιού αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες κάποιες νέες προσθήκες αθλητριών. Τον νέο προπονητή του Σαρωνικού παρουσίασε ο έφορος του συλλόγου κ. Βασίλης Λορέντζος.

Ο νεαρός τεχνικός προέρχεται από την ομάδα του Θρίαμβου Χαϊδαρίου, στον οποίο διετέλεσε προπονητής σε κορασίδες και παγκορασίδες. Είναι πτυχιούχος προπονητής πετοσφαίρισης με αναγνώριση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπήρξε αθλητής στον Α.Ο Τυφών (1996), με τον οποίο κέρδισε την 1η θέση στο πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΠΑΑ και την 5η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 1998 κατακτά και πάλι την 1η θέση με τον ΑΟ Τυφών, και παίρνει την 4η θέση στο πανελλήνιο. Την σεζόν 2002-2003 βρίσκεται στον Γ.Σ Απόλλων, ενώ στην συνέχεια επιστρέφει στον ΑΟ Τυφών όπου κάθεται μέχρι το 2007 (4η θέση το 2003, 6η θέση το 2006 Β’ ΕΣΠΑΑ Ανδρών), ενώ παράλληλα το 2006 παίρνει την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Φοιτητικών Εστιών στα Καλάβρυτα. Το 2007 μετακομίζει στον Γ.Σ Αγίων Αναργύρων (Β’ ΕΣΠΕΔΑ Ανδρών), ως αθλητής και βοηθός προπονητή. Αμέσως μετά το τέλος της Στρατιωτικής του θητείας (2010), αναλαμβάνει βοηθός προπονητής στον ΓΣ Κυψέλης, και ταυτόχρονα αγωνίζεται σε αρκετά παιχνίδια. Από το 2011 μέχρι το 2013, ήταν προπονητής των Ακαδημιών του ιστορικού ΖΑΟΝ Κηφισίας με τεχνικό διευθυντή τον Ζόραν Κόβασιτς.

Παράλληλα, αγωνίστηκε στον Γ.Σ Χολαργού κάτω από τις οδηγίες της παλιάς μεγάλης δόξας του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Το 2013 παρακολουθεί σεμινάρια προπονητικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ) και διεθνούς φήμης Ιταλούς και Σέρβους προπονητές. Από το 2013 μέχρι το 2015 κάθεται στον πάγκο ως προπονητής των παίδων και παμπαίδων του Απόλλων Παπάγου-Χολαργού, και παράλληλα είναι βοηθός προπονητή και στατιστικολόγος της γυναικείας ομάδας του συλλόγου. Την σεζόν 2016-2017 ήταν προπονητής στα τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων του Θρίαμβου Χαϊδαρίου, και παράλληλα στα δυο μεικτά τμήματα ενηλίκων (VINTAGE) σε άνδρες και γυναίκες. Είναι πιστοποιημένος προπονητής από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε.) στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα ‘Παίζω Βόλευ’ στην παρουσίαση και εκμάθηση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Πετοσφαίρισης σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png