Α.Ο. Σαρωνικός-Άρης Αμφιάλης 3-2 σετ. Νίκη και για τις κορασίδες επί του Πορφύρα.


Video και ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε η αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Α' Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Άρη Αμφιάλης, που βρήκε μεγάλο νικητή τον νησιώτικο σύλλογο με 3-2 σετ. Ο αγώνας που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ την Κυριακή το μεσημέρι ήταν συγκλονιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος, με μεγάλο κερδισμένο πέραν του Σαρωνικού, το ίδιο το βόλεϋ καθώς τέτοια παιχνίδια σπανίζουν σε αυτές τις κατηγορίες. Στο άκρως εντυπωσιακό και σε αρκετές περιπτώσεις θεαματικό ματς, συνέβαλαν και οι 2 ομάδες, με την ομάδα της Αίγινας να κυριαρχεί στα 2 πρώτα σετ (2-0), και την ομάδα του Άρη Αμφιάλης να απαντάει και να στέλνει τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Στα αγωνιστικά, ο Σαρωνικός με όπλο το εξαιρετικό σέρβις αλλά και την σχεδόν άριστη υποδοχή, κατάφερε να αιφνιδιάσει την εξαιρετική ομάδα του ΑΡΗ, και να προηγηθεί με 1-0, με το σετ να λήγει 25-19. Η πολύ καλή εικόνα των νησιωτών συνεχίστηκε και στο 2ο σετ, με τα κορίτσια της Σβέτλα Βασίλεβα να μπαίνουν εντυπωσιακά και να προηγούνται με 8-0.

Η αντίσταση των φιλοξενούμενων ήταν σθεναρή (9-4, 13-8,16-10), με τις κυανόλευκες του νησιού να το εκμεταλλεύονται και να φτάνουν την διαφορά στο +4 (19-15 και 20-16). Στην συνέχεια η ομάδα της Αμφιάλης βελτίωσε κυρίως την υποδοχή της, και με πιο σωστές επιθέσεις κατάφερε να μειώσει σε 21-20, με τις νεαρές βολλεϊμπολίστριες του νησιού να δείχνουν την απαιτούμενη συγκέντρωση, και με 25-22 να κάνουν το 2-0, μέσα σε αποθέωση. Στο 3ο σετ ο Σαρωνικός εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος από την αρχή, χάνοντας πολλά σέρβις, τα οποία ήταν από τα μεγάλα του όπλα στα δυο προηγούμενα σετ, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες και με όπλο την εμπειρία τους να φτάσουν εύκολα στο 25-14 και να μειώσουν σε 1-2. Ίδια σχεδόν εικόνα και στο 3ο σετ, με τον Σαρωνικό να ξεκινάει αρκετά νωθρά και την ομάδα της Αμφιάλης να παίρνει σημαντικό προβάδισμα. Με αντεπίθεση όμως διαρκείας της ομάδας της Σβέτλα Βασίλεβα, το σετ ήρθε στην απόλυτη ισορροπία (22-22), με τις κοκκινόμαυρες όμως να δείχνουν πιο συγκεντρωμένες στο τέλος και με 25-22 να στέλνουν το ματς σε 5ο σετ. Και φτάνουμε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου μίλησε η ψυχραιμία αλλά και η υπομονή της νησιώτικης ομάδας, με την Μπιάνκα Γκούρι να παίρνει την ομάδα στις πλάτες της και να την οδηγεί στην νίκη. Συγκεκριμένα, η 17χρονη ταλαντούχα ακραία του Σαρωνικού σημείωσε τους 11 (1 άσσος) από τους 15 συνολικά πόντους της ομάδας της, με την 18χρονη επίσης ακραία Σίσυ Καλοκούβαρου, να είναι καθοριστική σε καίρια σημεία. Εξαιρετικές επίσης κυρίως αμυντικά, οι Κλέλλη και Λορέντζου. Οι κυανόλευκες προηγήθηκαν με 3-1, με τις φιλοξενούμενες να απαντάνε σε 3-3. Η συνέχεια είχε μοναδικό πρωταγωνιστή το Σαρωνικό, με την αλλαγή τερέν να τον βρίσκει μπροστά με 8-4. Ο Άρης Αμφιάλης αντέδρασε (9-8, 11-10), αλλά η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων, δεν του άφησε κανένα περιθώριο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τον 1 βαθμό. Το 5ο σετ τελείωσε 15-12, με τις νεαρές βολλεϊμπολίστριες του Σαρωνικού να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Αμέσως μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε η τεχνικός του Σαρωνικού, Σβέτλα Βασίλεβα: 'Μπήκαμε εξαιρετικά στο ματς και καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο, οποίος ίσως πίστεψε λόγω βαθμολογικής θέσης ότι θα έφευγε εύκολα με την νίκη. Καταφέραμε με πολύ καλό σέρβις να προηγηθούμε με 2-0. όμως η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή. Χάσαμε πολλά σέρβις τόσο στο 3ο, όσο και στο 4ο σετ με την ομάδα της Αμφιάλης να μα τιμωρεί και να ισοφαρίζει. Το 5ο σετ συνήθως το κερδίζει η ομάδα που είναι πιο ψύχραιμη αλλά και αυτή που έχει περισσότερη υπομονή, και είμαι πολύ χαρούμενη που τα είχαμε και τα δύο. Τα κορίτσια έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, και αυτό είναι κάτι το οποίο με διευκολύνει ώστε να δω αλλά και να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες του παιχνιδιού μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την αντίδραση της ομάδας όταν το ματς έδειχνε να μας ξεφεύγει, και θέλω με την ευκαιρία αυτή να τις συγχαρώ για την εμφάνιση', κατέληξε η έμπειρη προπονήτρια. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ντίνος Νεστορίδης και Γιώργος Καραγιαννάκης, ενώ σημειωτής ήταν η Μαρία Δρακοπούλου. Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή στην μνήμη 18χρονης αθλήτριας του Τελαμώνα Σαλαμίνας (ανήκει στην ΕΣΠΕΔΑ), η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα πριν λίγες ημέρες.

Τα σετ 25-19 (24'), 25-22 (25'), 14-25 (18'), 22-25 (24'), 15-12 (20').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Καλοκούβαρου, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Κλέλλη, Κόστερ, Γκούρι Μπιάνκα, Σακκελίων, Γκούρι Ιζαμπέλα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Νομικού, Λορέντζου, Νικολαΐδου.
Τέλος, νίκη ψυχολογίας για τις μικρές του Σαρωνικού το Σάββατο το μεσημέρι. Η ομάδα του νησιού επικράτησε με 3-1 σετ του Α.Ο.Φ. Πορφύρα για την 21η αγωνιστική της Α' Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Ο αγώνας του ΕΠΑΛ ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν άνετα στο 25-12 και στο 0-1, με τις γηπεδούχες όμως να κάνουν την ολική ανατροπή και με κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϋ να φτάνουν στο 3-1 και στην μεγάλη νίκη. Με όπλο τις αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και την συνοχή στην άμυνα, οι νεαρές αθλήτριες του νησιού ισοφάρισαν σε 1-1, με το σετ να λήγει 25-18. ίδια σχεδόν εικόνα και στα 2 επόμενα σετ, με το Σαρωνικό να είναι καθηλωτικός και να φτάνει εύκολα στο 3-1. Απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση και τη νίκη εμφανίστηκε η τεχνικός Σβέτλα Βασίλεβα, η οποία έκανε λόγο για νίκη που ανήκει ολοκληρωτικά στα κορίτσια. 'Αν και δεν πιστέψαμε από την αρχή ότι μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα, σιγά σιγά βρήκαμε την ψυχολογία η οποία με το ταλέντο μας οδήγησε στην νίκη, κόντρα σε μια καλοδουλεμένη ομάδα. Οι μικρές έχουν μέλλον, και τέτοιες νίκες τους δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια. Δυστυχώς είμαστε σε νησί και δεν έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε περισσότερους αγώνες (φιλικά, τουρνουά), ώστε να μαζέψουμε εμπειρίες. Παρ'ολα αυτά, μέσα από την μεθοδευμένη προπόνηση θα βελτιωθούμε και είμαι σίγουρη ότι άμεσα θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα', είπε μεταξύ άλλων η προπονήτρια του Σαρωνικού. Διαιτητές ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.
Τα σετ 12-25 (15'), 25-18 (20'), 25-22 (25'), 25-14 (20').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Γκούρι Ιζαμπέλα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Νικολαΐδου, Γκούρι Μπιάνκα, Κόστερ, Μαλτέζου, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νομικού, Σακκελίων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png