Α.Ο. Σαρωνικός-Πειραϊκός 3-1 σετ. Για την 1η αγωνιστική των Play Out της Α' Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Τι και αν η προετοιμασία της τελευταίας εβδομάδας διεξήχθη μετ’ εμποδίων, τι και αν βρέθηκε στο ίσως πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν πίσω στο σκορ με 0-1, ο Σαρωνικός εμφανίζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα επικράτησε τελικά με 3-1 σετ του Πειραϊκού, μπαίνοντας με το δεξί στα play out της Α’ Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Η προετοιμασία του Σαρωνικού εν όψη του κρίσιμου και ιδιαίτερα δύσκολου παιχνιδιού με τον Πειραϊκό διεξήχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, η Μπιάνκα Γκούρι αγωνίζεται τελευταία με προβλήματα στην μέση, η Ιζαμπέλα Κόστερ (δεν αγωνίστηκε καθόλου) συνεχίζει να πονάει στον αστράγαλο, η Νομικού αγωνίστηκε με πρόβλημα στο δεξί της χέρι, ενώ η Μυρτώ Λορέντζου τις τελευταίες ημέρες έχει προβλήματα με το στομάχι της.

Σε όλα αυτά, προστέθηκε και το πρόβλημα με την Στέλλα Σακκελίων, η οποία λίγα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Τα παραπάνω συν την κόπωση των περισσότερων κοριτσιών από τους σχολικούς αγώνες που δίνουν τις τελευταίες ημέρες (το Γενικό Λύκειο Αίγινας νίκησε στον τελικό των Λυκείων του Πειραιά και προκρίθηκε στην επόμενη φάση), είχε να διαχειριστεί η προπονήτρια του συλλόγου Σβέτλα Βασίλεβα, η οποία με απόλυτη ψυχραιμία μετά το εύκολο 0-1 του Πειραϊκού, κατάφερε να δώσει με τις οδηγίες της την ώθηση στις νεαρές αθλήτριες της για την μεγάλη ανατροπή.

Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες μπήκαν εξαιρετικά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, και με όπλο την επίθεση έφτασαν άνετα στο 25-12, δείχνοντας σε εκπληκτική κατάσταση. Από την άλλη, ο Σαρωνικός εμφανίστηκε αρκετά μουδιασμένος, με πολλά χαμένα σέρβις αλλά και κακές επιλογές στην επίθεση. Στο 2ο σετ ο Πειραϊκός ξεκίνησε καλύτερα, με τις γηπεδούχες να ανακάμπτουν στην συνέχεια (16-18) με την ομάδα όμως του Πειραιά με ένα σερί 6-3 να φτάνει στο 24-19. Με ένα όμως απίστευτο σερί 6-0 των νησιωτών, ο Σαρωνικός έφτασε στο 25-24, βάζοντας δύσκολα στις φιλοξενούμενες, οι οποίες ισοφάρισαν σε 25-25. Το σερί του Σαρωνικού προήλθε από 2 άσσους της εκπληκτικής Μαρίας Νομικού, 2 επιθέσεις των Γκούρι και Καλοκούβαρου, και 2 λάθη των αθλητριών του Πειραϊκού. Με το σετ να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού (25-25), ένα πλασέ της Γκούρι φέρνει το 26-25, για να έρθει η Καλοκούβαρου με εξαιρετικό τελείωμα να διαμορφώσει το 27-25 και το 1-1, μέσα σε πραγματική αποθέωση. Στο 3ο σετ και πάλι οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά (0-3), με τον Σαρωνικό να ισοφαρίζει στην συνέχεια σε 4-4. Το σετ πήγαινε σχεδόν πόντο-πόντο (10-10, 12-10, 14-13) με τις κυανόλευκες του νησιού να ξεφεύγουν με 17-14 και 19-17. Με έναν άσσο ο πειραϊκός μείωσε σε 19-18, με το ντέρμπι να έχει συνέχεια. Με ένα αβίαστο λάθος της Γκούρι το σκορ γίνεται 20-20, με τον Σαρωνικό να προηγείται 22-21, αλλά δυο συνεχόμενα λάθη της ομάδας της Σβέτλα Βασίλεβα, ο Πειραϊκός προηγήθηκε με 23-22, δείχνοντας πως έχει το μονεντουμ.

Το σκορ μετά από άουτ σέρβις των φιλοξενούμενων γίνεται 23-23, για να αναλάβει δράση η Σίσυ Καλοκούβαρου η οποία με μπλοκ σημειώνει το 24-23, και με άριστο τελείωμα στην συνέχεια να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της με 2-1 (25-23). Το 4ο σετ ήταν συγκλονιστικό μέχρι τους 17 πόντους (10-11, 14-13, 16-16, 17-17). Με το σκορ 17-17, με επίθεση της Καλοκούβαρου και άσσο της Νομικού, ο Σαρωνικός έφτασε στο +2 (19-17), δείχνοντας πως έχει πλέον και την ψυχολογία με το μέρος του. Με το δίδυμο των Καλοκούβαρου και Νομικού (νέος άσσος) να συνεχίζει να προσφέρει πόντους, ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 23-17, με τον Πειραϊκό να κάνει στο τέλος μια απέλπιδα προσπάθεια, αλλά να φεύγει με την ήττα, με το σετ να λήγει 25-19. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 24-19, με το σέρβις να πηγαίνει στο φιλέ, και αυτό που ακολουθεί να μην έχει προηγούμενο. Βολεϊμπολίστριες και τεχνικό επιτελείο ένα κουβάρι, με τον φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του ΕΠΑΛ να πανηγυρίζει έξαλλα την σπουδαία νίκη του Σαρωνικού. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Πέτρος Παπαχατζής και Ντίνος Νεστορίδης, ενώ σημειωτής η Ελευθερία Νικολάου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Έσπερο. Εμφανώς ανακουφισμένη από την εξέλιξη του ματς και απόλυτα ευχαριστημένη από την προσπάθεια των κοριτσιών της, έδειξε αμέσως μετά τον αγώνα η τεχνικός του Σαρωνικού, Σβέτλα Βασίλεβα. Η έμπειρη coach αφού πρώτα συνεχάρη τις παίκτριες της για την εμφάνιση αλλά και την νίκη, έκανε λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια των κοριτσιών, κόντρα στα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα (απουσίες αθλητριών λόγω τραυματισμών από τις προπονήσεις). 'Ήμουν σίγουρη ότι ο αντίπαλος θα πει πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά δεν πίστευα ότι θα κάναμε τόσα πολλά λάθη στο 1ο σετ, το οποίο ο Πειραϊκός κατέκτησε δίκαια. Η κατάκτηση του 2ου σετ και ο τρόπος που ήρθε, λειτούργησε ψυχολογικά για εμάς.

Στο 3ο σετ αν και βρεθήκαμε στο τέλος στο -4 (20-24), δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα, και καταφέραμε να φτάσουμε στο 2-1. Στο 4ο σετ δείξαμε απόλυτη συγκέντρωση σε καίρια σημεία, και καταφέραμε να φτάσουμε σε μια πολύ σημαντική νίκη εν όψη συνέχειας. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, και πιστεύω πως τέτοιες νίκες μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε', κατέληξε η τεχνικός του Σαρωνικού. Στο Aegina Portal δηλώσεις επίσης έκανε και η 20χρονη λίμπερο του Σαρωνικού, Κατερίνα Κλέλλη. 'Μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς, στον αγώνα που κάνουμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην Α' Κατηγορία. Παίξαμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, ο οποίος πήρε το 1ο σετ εύκολα. Στην συνέχεια όμως, βρήκαμε τα πατήματά μας και με συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε αρχικά και στην συνέχεια να ανατρέψουμε το σκορ. Στο 4ο σετ συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και πήραμε το σημαντικό τρίποντο. Θέλω να συγχαρώ τις συμπαίκτριες μου αλλά και την coach, η οποία μας βοήθησε αρκετά τόσο με τις οδηγίες της, όσο και για την τόνωση του ηθικού, όταν βρισκόμασταν σε δυσμενή θέση', είπε μεταξύ άλλων η ταλαντούχα βολεϊμπολίστρια του Σαρωνικού, η οποία ήταν συγκλονιστική στο παιχνίδι της.
Τα σετ 12-25 (20'), 27-25 (27'), 25-23 (27'), 25-19 (23').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Καλοκούβαρου, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Κλέλλη, Μαρμαρινού Ευτυχία, Κόστερ, Γκούρι Μπιάνκα, Νομικού, Γκούρι Ιζαμπέλα, Νικολαΐδου, Λορέντζου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png