Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Σ. Πέρα 3-2 σετ. Για την 20η αγωνιστική της Κ-18 των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, ο Σαρωνικός επικράτησε το Σάββατο το μεσημέρι με 3-2 σετ του Α.Σ. Πέρα. Το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Κ-18 των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ ήταν εντυπωσιακό, με τις δυο ομάδες να παρουσιάζουν πολύ ωραίο θέαμα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με τους δεκάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να παρακολουθούν την αμφίρροπη αναμέτρηση με κομμένη την ανάσα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο αγώνας κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, με τις κιτρινόμαυρες να προηγούνται με 1-0 και 2-1 σετ, και τις μπλε του νησιού όμως να παίρνουν την νίκη με ολική ανατροπή. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, και εκμεταλλευόμενες τόσο την ποιότητά τους όσο και το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, έκαναν το 0-1 με το σετ να τελειώνει 25-17. Άμεση ήταν η απάντηση των κοριτσιών της Σβέτλας Βασίλεβα, οι οποίες αν και προηγήθηκαν με 21-16, ένα σερί των φιλοξενούμενων έφερε το σετ στο 23-23, με την ομάδα του Σαρωνικού να κάνει το δικό της σερί και να φτάνει στο 25-23 και στο 1-1. Το 3ο σετ ήρθε σχεδόν εύκολα για την ομάδα του Α.Σ. Πέρα, η οποία από την αρχή πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο κράτησε με σχετική άνεση μέχρι το τέλος (25-14), κάνοντας το 1-2. Το 4ο σετ ήταν αμφίρροπο από την αρχή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού να καταθέτουν ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο, και με τον κόσμο να τους σπρώχνει σε καίρια σημεία, να φτάνουν στο 27-25 και να στέλνουν το ματς σε 5ο σετ.

Εκεί τα πράγματα ήταν ανέλπιστα καλά για τον Σαρωνικό, ο οποίος μπήκε εντυπωσιακά καλά στο τάι μπρέικ καθώς προηγήθηκε στην αλλαγή τερέν με 8-3, έχοντας κύριο όπλο του το εκπληκτικό σέρβις. Η παύση για την αλλαγή τερέν δεν ήταν ικανή να κόψει τον ρυθμό των νεαρών αθλητριών της κόουτς Βασίλεβα, η οποία είδε στην συνέχεια του 5ου σετ την ομάδα της να μπαίνει με ξεκάθαρη εικόνα να πάρει το ματς. Με ένα απίστευτο σερί 7-1, η ομάδα της Αίγινας αιφνιδίασε πλήρως τις κιτρινόμαυρες, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 15-4 και στην ολική ανατροπή.

Ο τελευταίος πόντος του παιχνιδιού ήρθε από άσσο της Κόστερ, με τις μικρές του Σαρωνικού να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη, κόντρα σε έναν ομολογουμένως δυνατό αντίπαλο. Χαρακτηριστικό της μεγάλης πίεσης από την διακύμανση των σετ, τα δάκρυα χαράς στο τέλος των βολεϊμπολιστριών του νησιώτικου συλλόγου, οι οποίες χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φιλάθλους της ομάδας. Τα εύσημα για την προσπάθεια αλλά και την νίκη, έσπευσε να δώσει στα κορίτσια αλλά και στην τεχνικό του Σαρωνικού και ο προπονητής του Α.Σ. Πέρα. Ο λόγος για την μεγάλη δόξα του βόλεϊ Βασίλη Κουρνέτα. Ο 43χρονος πλέον πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας, θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Ελληνικής Πετοσφαίρισης. Ο Βασίλης Κουρνέτας ξεκίνησε την μεγάλη του καριέρα στην Φιλία Ηλιούπολης, στην οποία έμεινε μέχρι το 1996.

Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, στον οποίο έμεινε 13 χρόνια κατακτώντας επτά Πρωταθλήματα Ελλάδος, έξι Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ Ελλάδος και ένα Top Teams Cup (2004). Το 2009 αγωνίστηκε στην Ρωσική Λοκομοτίβ Μπελογκόριε, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό της Ε.Α. Πατρών. Το 2011 πήγε στον Φοίνικα Σύρου με τον οποίο κατέκτησε ένα Λιγκ Καπ το 2012. Το 2013 επιστρέφει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο το 2014. Αμέσως μετά παίρνει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο και το πρωτάθλημα το 2015, το οποίο αποτελεί και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου του Δικεφάλου του Βορρά. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πήρε το πρωτάθλημα και το 2016. Με το εθνόσημο στο στήθος έχει 270 συμμετοχές, κατακτώντας επίσης την 5η θέση με την Εθνική Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Ο Βασίλης Κουρνέτας συνεχάρη τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού, για το πάθος τους που έδειξαν καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου.
Τα σετ 17-25 (28'), 25-23 (27'), 14-25 (20'), 27-25 (31'), 15-4 (12').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αδαμαντία Μαρμαρινού, Κόστερ, Νικολαϊδου, Γκούρι, Ευτυχία Μαρμαρινού, Μαλτέζου, Ρωπαΐτη, Γιαννούλη, Μαμάη, Κοτρώτσιου, Δεδεγκίκα, Μπόγρη, Μαργαρίτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png