Α.Ο. Σείριος Ασπροπύργου-Α.Ο. Σαρωνικός 1-3 σετ. Για την 2η αγωνιστική της Κ-18 των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το τμήμα των Κορασίδων του Σαρωνικού στο βόλεϊ την Κυριακή το μεσημέρι. Η νησιώτικη ομάδα επικράτησε με 3-1 σετ του Σείριου Ασπροπύργου στο κλειστό "Γεώργιος Τσόκας", για την 2η αγωνιστική των Κ-18 των Κοριτσιών (πρώην Κορασίδων) της ΕΣΠΕΔΑ. Ο Σαρωνικός της Σβέτλας Βασίλεβα παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού του Ασπροπύργου με μόλις 8 αθλήτριες, καθώς υπήρχαν πολλές και σημαντικές απουσίες.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Αίγινας έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην αρκετά καλή ομάδα από τα Δυτικά Προάστια της Αττικής, φεύγοντας με το διπλό. Η έμπειρη τεχνικός των μπλε της Αίγινας βλέποντας ότι δεν είχε πληθώρα επιλογών, έστησε την ομάδα της με στόχο ότι καλύτερο δίνοντας ταυτόχρονα το βάρος του αγώνα στις πιο έμπειρες βολεϊμπολίστριες. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Σαρωνικό, ο οποίος προηγήθηκε με 7-3, αναγκάζοντας την αντίπαλη πλευρά να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Αυτό κάθε άλλο παρά επηρέασε τις φιλοξενούμενες, οι οποίες με όπλο την πίεση στο σέρβις αλλά και την σωστή άμυνα, εκτόξευσε την διαφορά στους 10 πόντους (13-3).

Το ίδιο σκηνικό και στην συνέχεια, με τον Σαρωνικό να εκμεταλλεύεται την ποιότητά του και να προηγείται με 21-16, και να φτάνει στην συνέχεια στο 25-18 και στο 0-1. Στο 2ο σετ οι γηπεδούχες μπήκαν αποφασιστικά για να ισοφαρίσουν και προηγήθηκαν με 18-9. Ο Σαρωνικός στην συνέχεια ανέκαμψε, μείωσε σε 21-18, με την ομάδα όμως του Ασπροπύργου να δείχνει πιο φρέσκια και με σωστές επιλογές στην επίθεση να φτάνει στο 25-18 και στο 1-1. Το 3ο σετ ήταν αμφίρροπο καθώς υπήρξε ισορροπία μέχρι τους 18 πόντους (18-18). Από εκεί και πέρα ανέλαβαν δράση οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού, οι οποίες με ένα σερί 4-0 πήγαν στο 22-18 και παρά την μείωση του Σείριου σε 23-20, πήραν το σετ με 25-20 και έκαναν το 1-2. Στο 4ο σετ ο Σαρωνικός με όπλο και την ψυχολογία ξεκίνησε καλύτερα (4-1), με το παιχνίδι στην συνέχεια να πηγαίνει πόντο-πόντο (8-8). Από εκεί και πέρα η ομάδα της κόουτς Βασίλεβα με περίσσιο πάθος πήγε την διαφορά στο +6 (14-8), με την τεχνικό των γηπεδούχων Πανίδη, να καλεί τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ ώστε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, αλλά ο Σαρωνικός με απόλυτη συγκέντρωση και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, κρατούσε με άνεση την πρωτοπορία στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 20-13, και με την ομάδα του Σείριου να μην έχει πλέον τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, το σετ πήγε στο 25-18, με τον Σαρωνικό να πανηγυρίζει το μεγάλο διπλό. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, το 'βάπτισμα' του πυρός που πήραν δύο νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού. Ο λόγος για την 15χρονη Φανή Μαμάη και την 11χρονη Κωνσταντίνα Κοτρώτσιου, οι οποίες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και μάλιστα φρόντισαν να διακριθούν.

Οι μικρές του Σαρωνικού αν και εμφανίστηκαν ελαφρώς τρακαρισμένες αρχικά, άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε η Σβέτλα Βασίλεβα από τα μαλλιά, δείχνοντας έτοιμες όποτε αυτό τους ζητηθεί. Απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την προσπάθεια των κοριτσιών, έμεινε η τεχνικός του Σαρωνικού, η οποία αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριες της, τόνισε πως "η καθημερινή προπόνηση θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική μας εικόνα".

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν η Παρασκευή Καλιμνίου και η Βηθλεέμ Λυκούδη. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός θα υποδεχτεί τον Α.Σ. Ο Ιπποκράτης.
Τα σετ 18-25 (25'), 25-18 (24'), 20-25 (27'), 18-25 (30').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κόστερ, Μαρμαρινού Ευτυχία, Γκούρι, Ρωπαΐτη, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Κοτρώτσιου, Μαλτέζου, Μαμάη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png