Π.Ο.Κ. Έσπερος-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Για την 4η αγωνιστική των Κ-18 των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Κ-18 των Κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ , ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ του Π.Ο.Κ. Έσπερου στο Κλειστό Εθνικής Αντιστάσεως, φτάνοντας τις 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το νησιώτικο συγκρότημα χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, πέρασε από την δύσκολη έδρα του Εσπέρου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες έδειξαν πάθος και εξαιρετική εικόνα, με κερδισμένο φυσικά το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Δυστυχώς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το ενδιαφέρον ματς δεν είχαν οι φίλαθλοι, καθώς η αναμέτρηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για τον Covid-19. Στα αγωνιστικά, οι μπλε των γηπεδούχων μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 10-6, αναγκάζοντας την τεχνικό του Σαρωνικού να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι έντονες παρατηρήσεις της έμπειρης προπονήτριας, αφύπνισαν τις φιλοξενούμενες οι οποίες άφησαν πίσω το νωθρό ξεκίνημα και με σκορ 10-5, προηγήθηκαν με 16-15, με τον κόουτς των γηπεδούχων να παίρνει και εκείνος τάιμ άουτ. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ο Σαρωνικός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, και μάλιστα προηγήθηκε με 24-21. Ένα σερί 2-0 όμως, έφερε τον Έσπερο σε απόσταση αναπνοής (24-23), με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού πάντως να δείχνουν την απαιτούμενη ψυχραιμία και να φτάνουν στο 26-24 και στο 0-1.

Το τέλος του 1ου σετ λειτούργησε και ψυχολογικά στα κορίτσια του Σαρωνικού, αφού η ποιότητα των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής στο παρκέ του κλειστού της Καλλιθέας, με το μοναδικό ψεγάδι την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε καίρια σημεία. Το συγκρότημα της Αίγινας μπήκε με ξεκάθαρο σκοπό στο 2ο σετ να μην επιτρέψει στις γηπεδούχες να πιστέψουν στην ισοφάριση, και με όπλο την πίεση στο σέρβις αλλά και την αποτελεσματική υποδοχή, οι νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού προηγήθηκαν με 6-3 και 11-8. Ο Έσπερος αντέδρασε, μείωσε σε 16-14, αλλά ένα εκπληκτικό σερί 9-1, έφερε τον Σαρωνικό στο 25-15 και στο 0-2. Στο 3ο σετ και παρ' όλο που η κατάσταση έδειχνε να ξεκαθαρίζει για μια καθαρή νίκη και μάλιστα με 3-0, ο Σαρωνικός έδειξε τάσεις αυτοκαταστροφής, αφού το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο.

Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τους 16 πόντους, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κυρίως τα λάθη των αθλητριών του Σαρωνικού και να προηγούνται με 19-17. Το τάιμ άουτ της Σβέτλας Βασίλεβα λειτούργησε στο έπακρο για την ομάδα του νησιού, η οποία με ένα σερί 6-1 βρέθηκε μπροστά με 23-20. Ο Έσπερος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση (23-22), αλλά εκεί φάνηκε η αγωνιστική ποιότητα της ομάδας της Σβέτλας Βασίλεβα. Με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα του Σαρωνικού με 2 συνεχής πόντους έφτασε στο 25-23 και στο 0-3. Απόλυτα ευχαριστημένη από την αντίδραση των αθλητριών της όταν το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει (ειδικά στο 1ο σετ), αλλά και με την συνολική παρουσία της ομάδας στο παρκέ του κλειστού Εθνικής Αντιστάσεως, έμεινε η προπονήτρια του Σαρωνικού, Σβέτλα Βασίλεβα. Η έμπειρη τεχνικός των νησιωτών τόνισε μεταξύ άλλων, ότι 'το παιχνίδι κερδήθηκε από την συγκέντρωση και την αγωνιστική μας συμπεριφορά στην μεγαλύτερη διάρκεια των τριών σετ'.

Ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, όχι μόνο λόγω της νίκης, αλλά κυρίως της καλής εικόνας που δείξαμε κόντρα σε μια αρκετά καλή ομάδα και μάλιστα στην έδρας της', κατέληξε. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν η Κωνσταντίνα Καντλή και η Γεωργία Παπανικολάου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενεί τον Γ.Σ. Περάματος.
Τα σετ 24-26 (30'), 15-25 (20'), 23-25 (30').
Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κόστερ, Μαρμαρινού Ευτυχία, Γκούρι, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Μαμάη, Ρωπαΐτη, Γιαννούλη, Μαλτέζου, Κοτρώτσιου, Μπόγρη, Δεδεγκίκα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png