Α.Ο. Λέοντες Καμινίων-Α.Ο.Α. Σαρωνικός 1-3 σετ. Για την 1η αγωνιστική των Κ-18 της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG-4779-00.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το τμήμα βόλεϊ του Σαρωνικού, ο οποίος για την 1η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, επικράτησε με 3-1 σετ των Λεόντων Καμινίων εκτός έδρας.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό "Π. Σαλπέας" (βοηθητικό) ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλή, με την νεανική ομάδα του νησιού να επικρατεί σχετικά εύκολα, παρ’ όλο που δεν έπιασε σύμφωνα με την τεχνικό των νησιωτών Σβέτλα Βασίλεβα, υψηλή απόδοση.

Η νεανική ομάδα του Σαρωνικού πέραν του αντιπάλου είχε να αντιμετωπίσει και την απειρία καθώς οι επτά από τις εννέα αθλήτριες που έπαιξαν στον αγώνα, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε επίσημο ματς. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συγκεκριμένων αθλητριών είναι τα 13 έτη, ενώ η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα των Κ-18. Αυτό όπως είναι λογικό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη των κοριτσιών της Σβέτλας Βασίλεβα η οποία όμως αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης και αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στις νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού για τη νίκη, τους τόνισε πως δεν έμεινε 100% ευχαριστημένη από την αγωνιστική τους εικόνα και ότι έχουν ακόμα δρόμο ώστε να δείξουν αυτά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Η έμπειρη προπονήτρια έκανε και δηλώσεις στο Aeginaportal. "Σίγουρα είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια και τη νίκη. Όμως η γενική αγωνιστική εικόνα μας δεν ήταν 100% αυτή που θέλω και αυτό τόνισα και στα παιδιά. Με αυτές τις αθλήτριες δουλεύω τα τελευταία χρόνια σε καθημερινή βάση και όπως είναι λογικό περιμένω περισσότερα. Είναι μια καλή νίκη αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το ρόστερ μας είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν και άλλα κορίτσια τα δελτία των οποίων δεν είναι ακόμα έτοιμα, και είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσουν και αυτά στη συνέχεια. Έχω πολλές απαιτήσεις από τις αθλήτριες μου και είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζουν και ότι θα το κάνουν πράξη μέσα από την προπόνηση",  κατέληξε.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι κυανόλευκες παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, με όπλο το εξαιρετικό σέρβις και τις καλές υποδοχές κατάφεραν να φτάσουν σε σχετική άνεση στο 25-13 και στο 1-0. Στο 2ο σετ ο Σαρωνικός έδειξε μια αναίτια χαλάρωση στην αρχή, με τις γηπεδούχες να το εκμεταλλεύονται και να προηγούνται με 4 πόντους. Γρήγορα όμως υπήρξε αλλαγή δεδομένων. Η βελτιωμένη εικόνα των νησιωτών τους έδωσε το προβάδισμα, με την ομάδα των Καμινίων όμως να βρίσκεται κοντά στο σκορ.

Το πείσμα όμως των παικτριών της Σβέτλας Βασίλεβα έγειρε την πλάστιγγα στην ομάδα του Σαρωνικού και με 25-20 έγινε το 2-0. Στο 3ο σετ εμφανίστηκε η έλλειψη δυνάμεων για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες έβγαλαν και την λογική κούραση με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα το οποίο κράτησαν ως το τέλος.

Με 25-17 οι Λέοντες μείωσαν σε 2-1, φέρνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Και φτάνουνε στο 4ο σετ εκεί όπου ο Σαρωνικός αφού πρώτα άφησε πίσω του νωθρό ξεκίνημα (οι Λέοντες προηγήθηκαν με 4 πόντους),  ανέβασε στροφές στη συνέχεια και με όπλο το πιεστικό σέρβις αλλά και τις αποτελεσματικές επιθέσεις, έφτασε στο 25-19 και στο 3-1, που του έδωσε ταυτόχρονα και τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο κλειστό ‘Π. Σαλπέας’, με την ομάδα του Σαρωνικού να δείχνει ανώτερη κόντρα σε μια ομάδα σαφώς πιο έμπειρη που όμως εμφάνισε αρκετές αδυναμίες. 

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Καλιγέρη και Μαλκοπούλου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενεί τον Ιάσωνα Νίκαιας.  Τα σετ 13-25, 20-25, 25-17, 19-25.  Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Κοτρώτσιου, Μαρμαρινού, Πιτσιλού, Χαλδαίου-Λοράνδου, Δεδεγκίκα, Λιότσου, Μπόγρη, Υζεηράι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png