Α.Ο.Α Σαρωνικός - Α.Σ. Ιπποκράτης 3-0 σετ. Για την 8η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG-6377-volley.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Νίκη μπροστά στο κοινό του για τον Σαρωνικό, ο οποίος για την 8η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Ιπποκράτη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στα αγωνιστικά, με όπλο το επιθετικό σέρβις και την καλή γενικά εικόνα στην υποδοχή η ομάδα του Σαρωνικού πήρε από την αρχή του σετ σημαντική διαφορά, φτάνοντας εύκολα στο 25-13 και στο 1-0. Στο 2ο σετ οι γηπεδούχες ήταν εντυπωσιακές, και αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ουσία και θέαμα έφτασαν άνετα στο 25-10 και στο 2-0. Το 3ο σετ ήταν διαφορετικό ως προς την απόδοση των δύο ομάδων, καθώς οι κυανόλευκες του νησιού εμφανίστηκαν νωθρές, με όχι και τόσο καλή  υποδοχή αλλά και αρκετά λάθη στην επίθεση. Ο ρυθμός χάλασε για την ομάδα του Σαρωνικού και αυτό ήταν εμφανές.

Έτσι, το αρχικό 5-2 μετατράπηκε γρήγορα σε 7-7, ενώ στη συνέχεια και ενώ η ομάδα του Σαρωνικού έφτασε αρκετές φορές στο +2, τα συνεχή λάθη των νεαρών αθλητριών της νησιωτικής ομάδας, έφεραν τον Ιπποκράτη αρκετά κοντά στο σκορ (10-8, 10-10, 16-14, 16-16, 18-16, 18-18, 20-19). Ήταν βέβαιο ότι έλειπε η αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι των κοριτσιών του Σαρωνικού, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ιπποκράτη να το εκμεταλλευτεί και να βάζει δύσκολα στις γηπεδούχες.

Η κόουτς Βασίλεβα με έντονες παρατηρήσεις προσπάθησε να αφυπνίσει τις παίκτριες της, οι οποίες στη συνέχεια εμφανίστηκαν  στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ με μοναδικό σκοπό να μην επιτρέψουν στην ομάδα του Ιπποκράτη να κάνει σκέψεις για μείωση του σκορ. Έτσι λοιπόν με ένα ξέσπασμα, κατάφεραν να φτάσουν με άνεση στο 25-21 και στο 3-0.

Μάλιστα, όταν ήρθε ο τελευταίος πόντος από σέρβις/άσσο της πασαδόρου Νεκταρίας Μπόγρη, σύσσωμη η αποστολή της ομάδας του Σαρωνικού βρέθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, και πανηγύρισε ‘έξαλλα’ τη νίκη, ως μια εξιλέωση μιας και το παιχνίδι λίγο έλειψε να πάρει διαφορετική τροπή στο 3ο σετ, βάση της εικόνας των δύο ομάδων στον αγώνα.  Παρά την σχετική εύκολη επικράτηση, η έμπειρη προπονήτρια του Σαρωνικού εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαιτητική από τις αθλήτριες της.

"Καταρχάς να συγχαρώ τις παίκτριες μου για τη νίκη. Μια νίκη η οποία ήρθε εύκολα για εμάς, παρόλα αυτά δεν είμαι 100% ευχαριστημένη. Δουλεύω με τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια σχεδόν 3 χρόνια καθημερινά.  Ξέρω τις δυνατότητες τους και είμαι σίγουρη ότι αυτά που κάνουν στην προπόνηση, μπορούν να τα βγάλουν και στον αγώνα. Γνωρίζω ότι υπάρχει άγχος καθώς έχουν αγωνιστική απειρία αλλά και πάλι επειδή πιστεύω πολύ σε εκείνες, είμαι σίγουρη ότι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Το πρωτάθλημα των Κορασίδων στο οποίο συμμετέχουμε είναι για εμάς ένα πρωτάθλημα εμπειριών και πιστεύω ότι δείχνουμε μια καλή εικόνα.  Στα δύο πρώτα σετ βλέποντας και την ροή του αγώνα, έδωσα ευκαιρίες σε όλες της αθλήτριες να αγωνιστούν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοση τους. Στο 3ο σετ όμως, ο ρυθμός χάλασε με αποτέλεσμα να μην κάνω τις αλλαγές που υπολόγιζα.  Θέλω τέλος να συγχαρώ τις αθλήτριες μου κυρίως για το πάθος που έδειξαν στον αγώνα", τόνισε η Σβέτλα Βασίλεβα στις δηλώσεις της στο Aegina Portal. 

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού το οποίο παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του αθλήματος, η παρουσία του μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και ταμία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α) κ. Λευτέρη Κογκαλίδη.

Ο έμπειρος παράγοντας του βόλεϊ, είδε από κοντά με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων, ενώ μετά το τέλος του αγώνα συνεχάρη και τους δύο για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν: "Καταρχάς συγχαρητήρια για τη νίκη. Σας έχω δει και πριν καιρό και τώρα που σας ξαναείδα, βλέπω πως έχετε σημαντική βελτίωση. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια αλλά και στην προπονήτρια. Συνεχίστε την προσπάθεια και ευχαριστηθείτε το όμορφο άθλημα του βόλεϊ", τα λόγια του Λευτέρη Κογκαλίδη προς τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού. 

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός έχει ρεπό. 

Τα σετ 25-13, 25-10, 25-21 Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Δεδεγκίκα, Λαδά, Λούβαρη, Μετούσι, Κοτρώτσιου, Λιότσου, Μαρμαρινού, Μπόγρη, Γιάνι, Χαλδαίου-Λοράνδου, Στρατηγού, Υζεηράι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png