Α.Ο.Α Σαρωνικός - Γ.Σ. Περάματος Ερμής 3-0 σετ. Για την 2η αγωνιστική των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG-8646-saronikos-volley.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Πρεμιέρα με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις του πρωταθλήματος των Κ-16 των Κοριτσιών (πρώην παγκορασίδων) της ΕΣΠΕΔΑ για το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο.Α Σαρωνικός. Το νησιώτικο συγκρότημα επικράτησε με άνεση 3-0 σετ του Γυμναστικού Συλλόγου Περάματος Ερμής στο κλειστό του ΕΠΑΛ, το μεσημέρι της Κυριακής για την 2η αγωνιστική. Υπενθυμίζεται ότι η 1η αγωνιστική ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Τελαμώνα Σαλαμίνας αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή, λόγω κακοκαιρίας.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στα αγωνιστικά τώρα, και με την θετική αύρα του ηλεκτρονικού πίνακα σκορ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και είναι προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, η ομάδα του Σαρωνικού αφού απέβαλε το λογικό άγχος της πρεμιέρας έκανε στην συνέχεια επίδειξη δύναμης κόντρα στην ομάδα του Περάματος επικρατώντας δίκαια και αρκετά εύκολα. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες της Σβέτλας Βασίλεβα μπήκαν με αρκετή όρεξη στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, δείχνοντας από την αρχή την ποιότητα τους.

Με αλάνθαστο σχεδόν σέρβις αλλά και αποτελεσματικές επιθέσεις, οι γηπεδούχες πήραν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα, το οποίο κράτησαν ως το τέλος, κάνοντας έτσι το 1-0 με το σετ να τελειώνει 25-11. Παρόμοια σχεδόν εικόνα και στο 2ο σετ, με τον Σαρωνικό να έχει τα ηνία και την ομάδα από το Πέραμα να προσπαθεί να φανεί πιο ανταγωνιστικό. Οι μπλε της Αίγινας συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην ομάδα του Ερμή και με 25-14 έκαναν το 2-0, θέτοντας γερές βάσεις για μια καθαρή νίκη. Το 3ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο από τα δύο προηγούμενα. 'Μπείτε μέσα και τελειώστε τον αγώνα και μην επιτρέψετε στον αντίπαλο να μειώσει' τα λόγια της Σβέτλας Βασίλεβα πριν την έναρξη του σετ.

Δυο συνεχόμενες όμως αποτελεσματικές επιθέσεις των φιλοξενούμενων, έφεραν αναίτιο άγχος στα κορίτσια του Σαρωνικού, τα οποία έδειξαν να χάνουν τον ρυθμό τους στη συνέχεια με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω με 8-4. Η νωθρή εικόνα του Σαρωνικού που έφερε το προβάδισμα του Ερμή Περάματος ανάγκασε την κόουτς Βασίλεβα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, ώστε να αφυπνίσει τις αθλήτριες της. Το τάιμ άουτ λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα της Αίγινας, η οποία με ένα σερί 6-1 (συνεχόμενους άσους) μετέτρεψε το 4-8 σε 10-9. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο Σαρωνικός έδειχνε να ελέγχει το σκορ, μέχρι το 18-12, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο σέρβις.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 19-16, με την έμπειρη τεχνικό να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ερμής Περάματος αν και βρέθηκε στο -1 (20-19), είδε την ομάδα του Σαρωνικού να δείχνει πιο συγκεντρωμένη στα καίρια σημεία του σετ και με 25-22 να κάνει το 3-0, και να φτάνει στη νίκη. Ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήρθε από άσο της Κοτρώτσιου, με την αποστολή των νησιωτών να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζει 'έξαλλα', παίρνοντας ταυτόχρονα και το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων της ομάδας, που επέλεξαν να περάσουν το κυριακάτικο μεσημέρι τους, παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των νεαρών αθλητριών του Σαρωνικού.

Το Aegina Portal επικοινώνησε με την προπονήτρια του Σαρωνικού Σβέτλα Βασίλεβα, η οποία είπε: "Μια σημαντική νίκη για εμάς. Είμαι ευχαριστημένη από την γενική εικόνα μας στο παιχνίδι. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και ευελπιστώ πως θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Υπάρχει εννοείται ταλέντο στο ρόστερ αλλά περιμένω η ομάδα να δέσει περισσότερο. Διαθέτουμε αρκετές αθλήτριες που μέσα από την συστηματική προπόνηση θα εξελιχθούν. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για νεαρές ηλικιακά βολεϊμπολίστριες και νέες στο άθλημα. Το πρωτάθλημα που συμμετέχουμε είναι απαιτητικό και θέλω να πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι", κατέληξε.

Διαιτητές ήταν οι Ντίνος Νεστορίδης και Μαρία Δρακοπούλου. Τ

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Ευριπίδη στην Σαλαμίνα. 

Τα σετ 25-11, 25-14, 25-22.  Α.Ο.Α Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Δεδεγκίκα, Κοτρώτσιου, Λιότσου (λ), Κλάρκ, Λαδά, Λούβαρη, Μπόγρη, Πιτσιλού, Τζάνι, Υζεηράι, Στρατηγού (λ), Τριανταφύλλου, Χαλδαίου/Λοράνδου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png