Α.Ο.Α. Σαρωνικός-Α.Ε. Ευριπίδης Σαλαμίνας 3-2 σετ. Για την 6η αγωνιστική των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Πρόκριση για τον Σαρωνικό στην επόμενη φάση.

IMG-9486-volley.JPG
Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα της πετοσφαίρισης τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-2 σετ του μαχητικού Ευριπίδη Σαλαμίνας στο κλειστό του ΕΠΑΛ, το μεσημέρι της Κυριακής. Η αναμέτρηση διεξήχθη στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, με την ομάδα της Αίγινας να παίρνει και τυπικά της πρόκριση (είχε κριθεί ουσιαστικά από την προηγούμενη αγωνιστική) στην επόμενη φάση, τερματίζοντας στην 2η θέση, έχοντας σε 6 αγώνες, 4 νίκες και 2 ήττες. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Στα αγωνιστικά τώρα, τα εύκολα δύσκολα έκανε η ομάδα της Σβέτλας Βασίλεβα καθώς αν και προηγήθηκε χωρίς βέβαια να εντυπωσιάσει με 2-0 σετ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και σε αυτό φρόντισε τόσο η νωθρή εικόνα των γηπεδούχων όσο φυσικά η σταδιακή άνοδος της ομάδας του Ευριπίδη η οποία έβλεπε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς, παρά το 0-2. Οι μπλε της Αίγινας με όπλο κυρίως το πιεστικό σέρβις, κατάφεραν να λυγίσουν εν τέλη την αντίσταση των φιλοξενούμενων, και με 25-21 να κάνουν το 1-0. Στο 2ο σετ ο Σαρωνικός αν και δεν ξεκίνησε καλά, πήρε προς τα μισά του σετ σημαντικό προβάδισμα και παρά την σθεναρή αντίσταση του Ευριπίδη, έφτασε άνετα στο 25-16 και στο 2-0.

Από το σημείο αυτό και έπειτα, το συγκρότημα της κόουτς Βασίλεβα  εμφάνισε σημάδια αναίτιας χαλάρωσης, με αποτέλεσμα η μαχητική ομάδα της κόουτς Γιαννάκη να το εκμεταλλευτεί και με 25-18 να βάζει νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Το 4ο σετ ήταν εξαιρετικά συγκλονιστικό καθώς υπήρξαν πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, με τις γηπεδούχες του Σαρωνικού να μπαίνουν εντυπωσιακά δείχνοντας διάθεση να τελειώσουν την υπόθεση νίκης, και προηγήθηκαν με 5-0 και 6-1, με την τεχνικό του Ευριπίδη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Το τάιμ άουτ της έμπειρης προπονήτριας έκοψε το ρυθμό των γηπεδούχων με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορούν να κρατήσουν το προβάδισμα αλλά να παλεύουν στη συνέχεια ώστε να βρίσκονται και κοντά στο σκορ. Προς το τέλος του σετ και ενώ οι φιλοξενούμενες ήταν μπροστά με 22-17, ένα σερί 3-0 έφερε τον Σαρωνικό στο -2, αλλά τα συνεχή λάθη στην άμυνα έφεραν το 25-21 για την ομάδα από την Σαλαμίνα, η οποία με ομολογουμένως απίθανη ανατροπή, έστειλε το ματς σε 5ο σετ. Η αγωνία όπως είναι λογικό χτύπησε κόκκινο στο κλειστό του ΕΠΑΛ, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στο τάραφλεξ για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τον 1 βαθμό, που σίγουρα είχαν κατακτήσει. Το τάι μπρέικ καθήλωσε όπως είναι  φυσιολογικό τόσο τους φιλάθλους του Σαρωνικού όσο και εκείνους του Ευριπίδη. Μετά από μια άκρως αμφίρροπη μάχη, η αλλαγή τερέν βρήκε την ομάδα της Σαλαμίνας να προηγείται  με 8-7. Ένα σερί 4-0 των γηπεδούχων έφερε το 11-8, το οποίο έγινε στη συνέχεια 13-9, με του παρευρισκόμενους  να πιστεύουν ότι τα πάντα κρίθηκαν. Οι αθλήτριες όμως του Ευριπίδη όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα, αλλά πλησίασαν με ένα σερί 3-0 στο 12-13, δίνοντας μεγαλύτερο σασπένς στο παιχνίδι. 

Ο Σαρωνικός έκανε μέσα σε αποθέωση το 14-12, για να έρθει ο άσος της Ελβίρας Υζεηράι και να δώσει έτσι με τον πιο εμφαντικό τρόπο τέλος στο ματς, το οποίο όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ότι ακολούθησε απόλυτα φυσιολογικό. Σύσσωμη η αποστολή του Σαρωνικού μετά το επιτυχημένο σέρβις της Υζεηράι βρέθηκε στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ και να πανηγυρίζει ‘έξαλλα’ τη νίκη. Αθλήτριες και προπονητικό επιτελείο έγιναν ένα με τους φίλους του Σαρωνικού οι οποίοι έδειξαν εμφανώς συγκινημένοι τόσο από την υπερπροσπάθεια όσο βέβαια και από το συγκλονιστικό παιχνίδι. Μάλιστα δεν έλειψαν όπως είναι λογικό τα δάκρυα χαράς των νεαρών βολεϊμπολιστριών του Σαρωνικού, σε ένα ξέσπασμα λόγω της πίεσης και της εξέλιξης του αγώνα. Η επιλογή και επιθυμία πάντως των φίλων του αθλήματος που επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο μεσημέρι παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ υποδομών, σίγουρα τους αποζημίωσε.

Το Aeginaportal επικοινώνησε με την προπονήτρια του Σαρωνικού η οποία είπε τα εξής: ‘Ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και με πολύ αγωνία. Σίγουρα τέτοιοι αγώνες φέρνουν τον κόσμο κοντά στο άθλημα. Για εμάς ήταν ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι και παρόλο που προηγηθήκαμε με 2-0 σετ, δεν ήμασταν καλοί. Δώσαμε με δικά μας λάθη το δικαίωμα στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι και λογικό είναι να το εκμεταλλευτεί. Το 5ο σετ το πήραμε κυρίως με το πάθος των κοριτσιών, καθώς όπως και να έχει όταν είσαι μπροστά με 2-0 και δέχεσαι 2 σετ στην συνέχεια, έχεις αντίπαλο και την ψυχολογία. Ευτυχώς, τα κορίτσια κατάλαβαν ότι παρά την μέτρια εικόνα μας, έπρεπε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε. Τελικά παρόλο που το 5ο σετ δεν ήταν εύκολο, καταφέραμε να το κερδίσουμε και να συνδυάσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με νίκη. Πλέον κοιτάμε την επόμενη φάση με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο μακριά στο φετινό ταξίδι, όπως το έχω χαρακτηρίσει. Ότι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής είναι επιτυχία καθώς ουσιαστικά είμαστε μια ομάδα και μικρή ηλικιακά αλλά το κυριότερο με κορίτσια που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επίσημα παιχνίδια. Είμαι αισιόδοξη για την συνέχεια, και ευελπιστώ να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα’ κατέληξε.

Αυτά συνέβησαν στο εντυπωσιακό παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Κ-16, με τον Σαρωνικό να παίρνει τη νίκη. Πλέον περιμένει την κλήρωση της β’ φάσης για να μάθει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει. 

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η παρουσία της Πόπης Γιαννάκη στον πάγκο του Ευριπίδη. Η έμπειρη τεχνικός έχει περάσει και από τον πάγκο του Σαρωνικού στο παρελθόν. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του συλλόγου της Αίγινας, θέλοντας να την τιμήσουν για την προσφορά της, της προσέφεραν αναμνηστικά επίσημα προϊόντα της  ομάδας, με την κόουτς να δείχνει εμφανώς συγκινημένη. 

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης. 

Τα σετ 25-21, 25-16, 18-25, 21-25, 15-12. 
Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Μπόγρη, Κοτρώτσιου, Υζεηράι, Γιάνι, Πιτσιλού, Λιότσου (λ), Αλευροπούλου, Σακκελίου, Βρατσίστα (λ), Δεδεγκίκα, Λαδά, Τριανταφύλλου, Λούβαρη. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png