Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 0-3 σετ. Για την 3η αγωνιστική της β' φάσης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG-0258-volley-saronikos.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 3-0 σετ από τον ισχυρό Μίλωνα γνώρισε το Σάββατο το μεσημέρι ο Σαρωνικός, για την 3η αγωνιστική της β’ φάσης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι πράσινες ήταν ανώτερες με την ομάδα όμως του Σαρωνικού να κερδίζει τις εντυπώσεις, κυρίως για το ορθό και σε αρκετά διαστήματα ωραίο βόλεϊ που έπαιξε.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο Σαρωνικός εμφανίστηκε σημαντικά βελτιωμένος και έδειξε  αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα σε μια ομάδα σαφώς πιο έμπειρη και ποιοτική. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα και στο τέλος κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΠΑΛ.

"Σήμερα παίξαμε αρκετά καλά και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.  Η εμφάνιση μας δεν συνοδεύτηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια θα ήταν δύσκολο καθώς ο αντίπαλος είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Τα κορίτσια έδειξαν συνοχή στο παιχνίδι τους και πιστεύω ότι μόνο κέρδη αποκτήσαμε από το παιχνίδι με τον Μίλωνα. Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριες μου για την προσπάθεια και να πω ότι θα συνεχίσουμε μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούμε παραπάνω. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην έδρα του και θα πάμε να παλέψουμε, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι με όποιον αντίπαλο αντιμετωπίζουμε", δήλωσε στο Aegina Portal η Σβέτλα Βασίλεβα.

Στα αγωνιστικά, οι μπλε της Αίγινας ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 5-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέβασε κατακόρυφα της απόδοση της και παρά την αντίσταση των γηπεδούχων, έκανε το 0-1 (16-25). Στο 2ο σετ ο Μίλωνας μπήκε πιο δυνατά, ο Σαρωνικός αντέδρασε και μέχρι τους 15 πόντους υπήρχε μια κάπως ισορροπία. Οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα 4 πόντων, με την ομάδα της coach Βασίλεβα να ψάχνει τις απαντήσεις, αλλά αυτό φαινόταν δύσκολο καθώς πέραν της γνωστής ποιότητας ο Μίλωνας διαθέτει και τρία-τέσσερα ψηλά κορμιά τα οποία έκαναν τη διαφορά τόσο στις επιθέσεις των πράσινων όσο βέβαια και με τα μπλοκ στις αντίστοιχες επιθέσεις των μπλε.

Με σκορ 25-18 ο Μίλωνας έκανε το 0-2, για να έρθει το σβηστό 25-12 για το 0-3 και την κατάκτηση της νίκης. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στην αναμέτρηση του ΕΠΑΛ, με την δυνατή ομάδα του Μίλωνα να κερδίζει δίκαια και την αντίστοιχη του Σαρωνικού να δείχνει με την ενθαρρυντική της εμφάνιση, ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για εκείνη. Άλλωστε η νεανική ομάδα της Αίγινας με αθλήτριες ουσιαστικά πρωτοεμφανιζόμενες σε επισήμους αγώνες, έχει καταφέρει να κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, τόσο στην α’ φάση που προκρίθηκε ως δεύτερη, όσο και στην β’ φάση στην οποία αντιμετωπίζει ισχυρές και παραδοσιακές ομάδες της πετοσφαίρισης.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, όμως υπήρξε αίτημα του Μίλωνα προς τον Σαρωνικό για αλλαγή ημέρας, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης συμμετέχει στο Final 4 των Κ-18 των κοριτσιών, και την Κυριακή αναμένεται να διεξαχθούν ο μεγάλος και ο μικρός τελικός (Παρασκευή 7/4 οι ημιτελικοί). Πέραν του Μίλωνα με τον οποίο αγωνίζονται και 4 αθλήτριες της Κ-16, στο Final 4 συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Ιωνικός και Πορφύρας. Όπως είναι φυσιολογικό, η ομάδα του Σαρωνικού αποδέχτηκε το αίτημα των πράσινων για αλλαγή ημέρας, για την διευκόλυνση του αντιπάλου. 

Διαιτητές ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. 

Στα αξιοσημείωτα τέλος, η παρουσία στον αγώνα της πρώην αθλήτριας του Σαρωνικού Ιζαμπέλας Κόστερ. Η νεαρή αθλήτρια η οποία βρίσκεται στην Ολλανδία για σπουδές, ήρθε στην Αίγινα για τις διακοπές του Πάσχα, και δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά τις προσπάθειες της αγαπημένης της ομάδας. "Είμαι πολύ χαρούμενη που σαν φίλαθλος έστω είμαι εδώ. Έχετε μια καταπληκτική προπονήτρια, και αυτό είναι ευλογία και για τον σύλλογο και για εσάς. Χαίρομαι που βλέπω οικεία σε μένα πρόσωπα αλλά και νέες αθλήτριες. Προσπαθήστε για το καλύτερο, και είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν θα αργήσει να έρθει. Πέρασα υπέροχα χρόνια εδώ στην ομάδα, και η αγάπη είναι αμοιβαία. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνετε", τα λόγια της συγκινημένης Κόστερ στις νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού.  Ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, η νησιωτική ομάδα  μέσω της αρχηγού Μαρίας Δεδεγκικα, προσέφερε στην Ιζαμπέλα Κόστερ επίσημα αναμνηστικά προϊόντα του συλλόγου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. 

Τα σετ 16-25, 18-25, 12-25. 
Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Τριανταφύλλου, Μπόγρη, Υζεηράι, Κοτρώτσιου, Λιότσου (λ), Πιτσιλού, Λαδά, Χαλδαίου-Λοράνδου, Στρατηγού (λ), Κλώνου, Κλαρκ, Γιάνι, Δεδεγκίκα, Αλευροπούλου. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png