Το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο.Α. Σαρωνικός τίμησε τον Τάσο Τεντζέρη για την πολυετή προσφορά του στο βόλεϊ.

20230717_202746-tentzeris-01.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Έναν από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες που ανέδειξε ποτέ η ελληνική πετοσφαίριση, υποδέχτηκε την Δευτέρα το απόγευμα το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο.Α. Σαρωνικός. Ο λόγος για τον πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα Τάσο Τεντζέρη ο οποίος προσκλήθηκε από τον Α.Ο.Α. Σαρωνικό στο γήπεδο του beach volley στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι προπονήσεις εκμάθησης του αθλήματος που διοργανώνει ο νησιώτικος σύλλογος.


Ο παλαίμαχος αθλητής του βόλεϊ με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση των υπευθύνων του Σαρωνικού, και το απόγευμα της Δευτέρας είχε την ευκαιρία να μιλήσει στις νεαρές αθλήτριες της ομάδας, και να τους δώσει τις δικές του συμβουλές γύρω από το άθλημα. Ο Τάσος Τεντζέρης ξεκινώντας, μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης εκείνη την εποχή. Η αγάπη όμως αλλά και η θέληση του για σκληρή δουλειά, τον έφεραν σε υψηλό επίπεδο και δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αθλήματος.

20230717_202746-tentzeris.jpg

"Η αλήθεια είναι ότι αν με ρωτήσετε τι έχω καταφέρει, θα σας πω πραγματικά δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αγάπησα το βόλεϊ, και έκανα πολλούς φίλους. Για μένα το σημαντικότερο στα ομαδικά αθλήματα είναι να είσαι μια παρέα με τους συμπαίκτες σου. Σαφώς και ήμασταν μια ομάδα αλλά πάνω απ' όλα ήμασταν φίλοι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να προσπαθείτε καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις να γίνεστε καλύτερες. Το βόλεϊ είναι ένα από τα πιο όμορφα ομαδικά αθλήματα και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στα μάτια σας την θέληση για προσπάθεια. Η κάθε ομάδα έχει ένα αφεντικό το οποίο είναι ο προπονητής. Εσείς να ακούτε και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της προπονήτριας σας η οποία έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να σας κάνει καλύτερες".

Στην συνέχεια ο παλαίμαχος διεθνής βολεϊμπολίστας προσκάλεσε τις νεαρές αθλήτριες να του κάνουν ερωτήσεις, με τις τελευταίες παρ' όλο που έδειξαν κάπως αγχωμένες να τον ρωτούν διάφορα πράγματα γύρω από το άθλημα, και φυσικά για εκείνον. Ο Τάσος Τεντζέρης έδειξε να απολαμβάνει την παρέα που στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του beach volley, ενώ δεν δίστασε να ‘πειράξει’ αλλά και να αστειευτεί με τις περισσότερες. 

Το τμήμα βόλεϊ  Α.Ο.Α. Σαρωνικός του απένειμε τιμητική πλακέτα για την μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό βόλεϊ. Την απονομή έκανε η υπεύθυνη της Ακαδημίας του συλλόγου κ. Χρύσα Αποστολίδου. Από την πλευρά τους οι αθλήτριες του προσέφεραν αναμνηστικά προϊόντα της ομάδας αλλά και μια προπονητική μπλούζα του Σαρωνικού, η οποία στο πίσω μέρος έφερε το επίθετο του αλλά και το Νο 8 που φορούσε όταν αγωνιζόταν. 

Ο Τάσος Τεντζέρης (ύψος 1,93/ακραίος) γεννήθηκε στην Έδεσσα και έκανε τα πρώτα του βήματα στην τοπική ομάδα του Εδεσσαϊκού. Ωστώσο μεγάλη καριέρα έκανε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο γνώρισε στιγμές δόξας. Μετά τον Παναθηναϊκό μεταπήδησε στην Α.Ε.Κ, ενώ την σπουδαία του καριέρα ολοκλήρωσε με την φανέλα της Φιλίας Ηλιούπολης. Μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του ήταν το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδος το 1987 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γάνδη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε έναν αλησμόνητο μικρό τελικό στις 4 Οκτωβρίου επικράτησε με 3-2 σετ την ισχυρής Σουηδίας. Η Σουηδία προηγήθηκε δυο φορές (0-1, 1-2) με την Εθνική Ελλάδος να ισοφαρίζει και στις δυο και να στέλνει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί παρόλο που η Ελλάδα ήταν πίσω με 8-13, με αντεπίθεση διαρκείας έκανε το 16-14 και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί μέχρι και σήμερα, την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Μέλος της εθνικής και εκ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Τάσος Τεντζέρης. 

Η δωδεκάδα της Εθνικής: (προπ. Θανάσης Μαργαρίτης): Στέλιος Καζάζης (αρχηγός), Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Τάσος Τεντζέρης, Δημήτρης Γόντικας, Σωτήρης Αμαριανάκης, Σάκης Μουστακίδης, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Κώστας Μαργαρώνης, Δημήτρης Καζάζης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Μάκης Δημητριάδης, Γιάννης Νικολαΐδης. 

Ο Τάσος Τεντζέρης ο οποίος πλέον είναι προπονητής των ακαδημιών της Θέτιδας Βούλας, μίλησε στην κάμερα του Aegina Portal με αφορμή την επίσκεψη του στις προπονήσεις εκμάθησης beach volley του Α.Ο.Α. Σαρωνικός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png