Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0 - 3 σετ. Για την 6η αγωνιστική των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_8784.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον ισχυρό Ολυμπιακό στο κλειστό του ΕΠΑΛ, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Το σύνολο της κόουτς Βασίλεβα σε ένα εξαιρετικό από άποψη θέματος παιχνίδι, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κόντρα σε έναν ομολογουμένως μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός. 

Η νησιωτική ομάδα μάλιστα, έφτασε μια ανάσα από το κατακτήσει το 2ο σετ, το οποίο είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Στα αγωνιστικά τώρα, ο Σαρωνικός μπήκε αρκετά καλά στο ματς, με τον Ολυμπιακό όμως να υπερέχει στα σημεία και να ξεφεύγει στο σκορ.

Τα κορίτσια του νησιού έδειξαν στην αρχή να επηρεάζονται από το όνομα του μεγάλου τους αντιπάλου, καθώς παρά την καλή τους εικόνα, έδειξαν ιδιαίτερα αγχωμένες. Όσο βέβαια κυλούσε το σετ, αυτό αποτελούσε παρελθόν για την ομάδα της Αίγινας, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει ήδη ξεφύγει στο σκορ. Με 25-14 οι ερυθρόλευκες έκαναν το 0-1.

IMG_8741.jpg

Το 2ο σετ θα μείνει χαραγμένο για πολύ καιρό σε όσους βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ, καθώς η εξέλιξη του ήταν συγκλονιστική. Σαρωνικός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν εντυπωσιακά το σετ, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχες σε μια κατάθεση ψυχής, κόντραραν στα ίσα την ομάδα του Πειραιά, η οποία έδειξε παρά την ποιότητα της, να ξαφνιάζεται. Αυτό εκμεταλλεύτηκε το συγκρότημα της κόουτς Βασίλεβα, το οποίο σε ένα συγκλονιστικό σετ έφτασε να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την ισοφάριση. Παρά την υπερπροσπάθεια όμως των νεαρών βολεϊμπολιστριών του νησιού, το σετ πήγε με 27-25 στην ομάδα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 24-23, ο Σαρωνικός ισοφάρισε σε 24-24, και προηγήθηκε 25-24, φτάνοντας έτσι στο set point. Δυστυχώς όμως για εκείνον, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας εκείνος στους 27 πόντους και στο 0-2. Ένα πραγματικά αμφίρροπο σετ, με τις γηπεδούχες με τεράστια ψυχικά αποθέματα να το χάνουν στις λεπτομέρειες.

IMG_8752.jpg

Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως, με τις μπλε του Σαρωνικού να μην έχουν πλέον την ψυχολογία από την συγκλονιστική έκβαση του 2ου χαμένου σετ, και να ‘σβήνουν’ αγωνιστικά. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με τον ισχυρό Ολυμπιακό να φεύγει νικητής δίκαια, και τον Σαρωνικό να κερδίζει τις εντυπώσεις και να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Άλλωστε η εμφάνιση του, είναι κέρδος αφού ήρθε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Ο αγώνας διεξήχθη με αρκετό κόσμο, εσωτερικά αλλά και περιμετρικά του ΕΠΑΛ.

IMG_8842.JPG

Το κοινό ήταν αρκετά ένθερμο και ενθουσιώδες, ενώ στο τέλος χάρισε το ζεστό του χειροκρότημα στα κορίτσια και των δυο ομάδων, για το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν. Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος αποζημιώθηκε στο έπακρο, για την επιλογή του να περάσει ένα ηλιόλουστο μεσημέρι, παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ υποδομών. Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Σαρωνικός τίμησε την λίμπερο των ερυθρολεύκων Νάγια Ελευσινιώτη η οποία κατάγεται από την Αίγινα. Ο σύλλογος της προσέφερε ένα κάδρο με την σημαία της Αίγινας και το λάβαρο του Σαρωνικού. Στα αξιοσημείωτα τέλος του ματς, η παρουσία  του σπουδαίου Αντώνη Τσακιρόπουλου στον πάγκο των Πειραιωτών.

IMG_8811.jpg

Ο παλαίμαχος διεθνής βολεϊμπολίστας ο οποίος έχει ύψος 2.05 μ.  ξεκίνησε την πλούσια καριέρα του στην ομάδα της Ορεστιάδας (τόπος γέννησης του) από το 1987. Το 1995 παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, στον οποίο έμεινε ως το 2007 (Λαμία 2007-2009, Κηφισιά 2009-2010, Α.Ο.Π. Μοσχάτου 2011-2012). Με τους ερυθρόλευκους κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2001, 2003)  4 κύπελλα Ελλάδας (1997, 1998, 1999, 2001), 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας και 2 κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης (1996, 2005). Με την Εθνική Ομάδα έχει αγωνιστεί σε 393 αγώνες (έχει διατελέσει και βοηθός προπονητή στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών).

Ο Αντώνης Τσακιρόπουλος ο οποίος αποτελεί μια μεγάλη μορφή για το Ελληνικό Βόλεϊ, είναι έφορος στις υποδομές του Ολυμπιακού και βρέθηκε στον πάγκο των Πειραιωτών στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, συνεχάρη την κόουτς Βασίλεβα αλλά και τις αθλήτριες του Σαρωνικού για την εικόνα τους, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ‘να χαίρεστε το κάθε παιχνίδι’. Ο Τσακιρόπουλος ευχαρίστησε τέλος και τους ανθρώπους της νησιωτικής ομάδας, τόσο για την υποδοχή όσο και για την φιλοξενία.

Διαιτητές ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης. 

Τα σετ 14-25, 25-27, 9-25. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Δεδεγκίκα, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Κλώνου, Γιάνι, Λούβαρη, Αλευροπούλου, Κοτρώτσιου, Τριανταφύλλου, Κλαρκ, Βρατσίστα, Κοντράρου, Σακελλίου, Στρατηγού (λ). 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png