Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Π.Σ. Άμιλλα 3-2 σετ. Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_8961.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί για την ομάδα βόλεϊ του Σαρωνικού στο πρωτάθλημα κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Το συγκρότημα της Σβέτλας Βασίλεβα σε ένα άκρως αμφίρροπο παιχνίδι, επικράτησε στο tie break της Α.Π.Σ. Άμιλλας με 3-2 σετ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η κυριακάτικη αναμέτρηση του ΕΠΑΛ θα μείνει χαραγμένη για καιρό σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς οι δύο ομάδες παρουσίασαν όμορφο θέαμα, με τα κορίτσια του Σαρωνικού σε ένα ματς για γερά νεύρα, να καταθέτουν ψυχή στο τάραφλεξ και να παίρνουν τη νίκη. Σαρωνικός των πολλών απουσιών και Άμιλλα ιδιαίτερα δυναμική, συνέθεσαν ένα δυνατό ζευγάρι με αρκετό πάθος και αγωνιστικότητα, με την εξέλιξη του αγώνα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δύο ομάδων. 

IMG_8957.jpg

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα από το Καματερό, η οποία με όπλο τις εξαιρετικές άμυνες κατάφερε να πάρει τα ηνία, με τον Σαρωνικό να βγάζει αντίδραση αλλά οι φιλοξενούμενες απόλυτα συγκεντρωμένες σε καίρια σημεία, να φτάνουν στο 25-20 και στο 0-1. Πίεση στο μέχρι εκείνη την ώρα μέτριο σέρβις, ζήτησε στην ανάπαυλα η κόουτς των νησιωτών, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Αίγινας να το κάνουν πράξη, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν πλήρως στο 2ο σετ και με 25-17 να ισοφαρίζουν σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

IMG_8956.jpg
Το 3ο σετ ήταν ανάλογο του 1ου, με τον Σαρωνικό αυτή τη φορά να είναι αυτός που πήρε αρχικά  το προβάδισμα, και την Άμιλλα να αντιδράει. Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τους 21, με τις μπλε του νησιού με όπλο το εξαιρετικό σέρβις σε συνδυασμό με τις αποτελεσματικές επιθέσεις να φτάνουν πρώτες στους 25 πόντους, αφήνοντας την Άμιλλα στους 22.

Η κατάκτηση του 3ου σετ το οποίο ήταν συγκλονιστικό, φάνηκε ότι θα έδινε άλλον αέρα στα κορίτσια του νησιού τα οποία ανέτρεψαν το σκορ με εμφαντικό τρόπο. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, καθώς οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν το αναίτιο άγχος των γηπεδούχων και με κυριαρχική εμφάνιση έφτασαν άνετα στο 25-14, στέλνοντας τον αγώνα σε 5ο σετ. Το tie break ξεκίνησε ιδανικά για τα κορίτσια της Σβέτλας Βασίλεβα, με την ομάδα του νησιού να ξεκινάει με 3-0. Η Άμιλλα μείωσε σε 3-1, με τον Σαρωνικό να πραγματοποιεί ένα σερί 3-0 και να φτάνει στο 6-1, δείχνοντας να έχει το μομέντουμ για τη νίκη.

IMG_8947.jpg
Με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλεί εσπευσμένα ταιμ αουτ, τα κορίτσια της Άμιλλας με ένα εκπληκτικό σερί 5-0 έφεραν το σετ στην απόλυτη ισορροπία (6-6). Οι μπλε του νησιού προηγήθηκαν 8-6 και 11-8, δείχνοντας ότι έχουν το πάνω χέρι στο σετ. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια, με τις γηπεδούχες όμως απόλυτα συγκεντρωμένες να φτάνουν στο 15-11 και στο 3-2. Μια εξαιρετική πάσα της Μπόγρη, ένα δυνατό πέρασμα της Δεδεγκίκα το οποίο δεν βρήκε απάντηση από την άμυνα των αθλητριών της Άμιλλας, και ‘έξαλλοι’ πανηγυρισμοί στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ από την αποστολή Σαρωνικού. 

Ένα πραγματικά πολύ ωραίο παιχνίδι με πάθος και αγωνιστικότητα από δυο ισοδύναμες σύμφωνα με την γενική εικόνα ομάδες, με τον Σαρωνικό των πολλών απουσιών με τεράστια ψυχικά αποθέματα να παίρνει την νίκη, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. 

IMG_8945.jpg
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του αγώνα, τόσο οι φίλαθλοι του Σαρωνικού όσο και εκείνοι της ομάδας του Καματερού, χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών.

IMG_8980.jpg
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ελευσίς εκτός έδρας. 

Τα σετ 20-25, 25-17, 25-22, 14-25, 15-11. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Δεδεγκίκα, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Κοτρώτσιου, Κλώνου, Γιάνι, Κλαρκ, Σακελλίου, Βρατσίστα, Κοντράρου, Στρατηγού (λ). 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png