Χωρίς επιβατική και εμπορευματική κίνηση για δεύτερη μέρα η Αίγινα.


Χωρίς επιβατική και εμπορευματική κίνηση έμεινε σήμερα το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Όσοι κάτοικοι του νησιού έπρεπε να μεταβούν στο λιμάνι του Πειραιά για έκτακτους λόγους χρησιμοποίησαν τα θαλάσσια ταξί. Αύριο Πέμπτη η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει Εκτελεστική Επιτροπή η οποία θα αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Η απεργία της ΠΝΟ, όπως ήταν φυσικό, λειτούργησε αρνητικά στην υλοποίηση των σχολικών εκδρομών που είχαν ως προορισμό την Αίγινα, αλλά και άλλων παρόμοιων εκδρομικών δραστηριοτήτων, μία περίοδο σημαντική για την τοπική οικονομία, που πιέζεται ασφυκτικά από οικονομικές υποχρεώσεις.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας της ΠΝΟ περιλαμβάνει μία σειρά από αιτήματα όπως η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, την άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, τις συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας και άλλα κρίσιμα θέματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png